• Home
 • Boeken
 • Varg Veum serie - Waar rozen nooit verwelken

Varg Veum serie - Waar rozen nooit verwelken

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Varg Veum is privédetective in het Noorse Bergen. Hij heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel, is opportunistisch en anti-autoritair. Als Veum eenmaal aan een opdracht begint, ontdekt hij vaak het ene lijk na het andere, dit tot groot ongenoegen van de politie.

  Bijna 25 jaar geleden verdween de driejarige Mette Misvaer spoorloos uit de zandbak voor haar huis in een rustige woonwijk buiten Bergen. De verjaringstermijn voor het misdrijf loopt bijna af en Mettes moeder doet nog een laatste wanhopige poging om erachter te komen wat er met haar dochter is gebeurd. Ze klopt aan bij het kantoor van privédetective Varg Veum. Veum, die zich sinds de dood van zijn vriendin onderdompelt in aquavit, besluit dat deze zaak richting kan geven aan zijn leven en neemt de opdracht aan. 

  Bij zijn onderzoek haalt Varg Veum heel wat overhoop in het idealistische wooncollectief waar de kleine Mette woonde. Als hij daarbij in de kijker komt van leden uit de Bergense onderwereld, blijken er ineens vertakkingen te zijn naar een heel andere misdaad en moet Veum voor zijn leven vrezen. 

Zoek in artikelen