De grote cirkel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nadat de tweeling Marian en Jamie Graves in 1914 als baby’s zijn gered in een schipbreuk, worden ze opgevoed door hun excentrieke oom in Montana. Tijdens een ontmoeting met enkele piloten die over de stad vliegen in versleten dubbeldekkers, begint Marians levenslange fascinatie voor vliegen. Op haar veertiende stopt ze met school en vindt ze een onwaarschijnlijke en gevaarlijke beschermheer, een rijke dranksmokkelaar. Hij zorgt voor een vliegtuig en vlieglessen, in ruil voor haar diensten. Met zijn hulp kan Marian haar droom waarmaken maar de deal zal haar voor altijd blijven achtervolgen, zelfs als zij eenmaal de wereld rondreist, hoog in de lucht.

    In 2014 wordt Hadley Baxter gecast om Marian te spelen in een film die draait om haar verdwijning op Antarctica. Hadley wil zichzelf en haar carrière opnieuw definiëren, nadat ze jarenlang de hoofdrol heeft gespeeld in een romantische filmfranchise. Ze dompelt zich volledig onder in het karakter van Marian, waardoor de parallellen tussen hun levens zichtbaar worden. Hun verhalen leggen de honger naar zelfbeschikking van beide vrouwen in totaal verschillende geografische gebieden en tijden bloot.

     

Onze recensie

  • onze waardering

    In 1914 worden Marian Graves en haar tweellingbroertje als baby gered na een schipbreuk. Ze worden door hun excentrieke oom opgevoed in Montana. Hier begint Marians fascinatie voor vliegen. Op haar veertiende stopt Marian met school en begint ze met vlieglessen. Vele jaren later, in 2014, wordt Hadley Baxter gecast om Marian te spelen in een film, die draait om Marians verdwijning op Antarctica. Hadley dompelt zich volledig onder in het karakter van Marian, waardoor hun overeenkomsten zichtbaar worden.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • Recensie: Goosebumps

  • Wham! George en ik - Andrew Ridgeley

Zoek in artikelen