Daevabad 2 - De koperen koning

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na de verwoestende slag moet Nahri een nieuw pad voor zichzelf banen, zonder de bescherming van de djinn die haar hart stal, of de prins die ze als haar vriend beschouwde. En dat onder het toeziend oog van een koning wiens troon eens aan haar familie toebehoorde. Eén misstap en haar volk is verdoemd.

  Prins Ali is verbannen omdat hij zijn vader durfde te trotseren. Opgejaagd door huurlingen, verdwaald tussen de onvergeeflijke koperen zandbanken van zijn voorouderlijke land, moet hij vertrouwen op de angstaanjagende vaardigheden die de marid, onvoorspelbare water-wezens, hem hebben gegeven. Hierdoor dreigt hij een verschrikkelijk geheim te onthullen, dat zijn familie lang verborgen heeft weten te houden.

  Terwijl er een nieuwe eeuw nadert en de djinns zich verzamelen binnen de hoge bronzen muren van Daêvabad, broeit er in het verlaten noorden een onvoorziene dreiging. Een kracht die een storm van vuur naar de stadspoorten zal brengen, en een krijger die zijn gelijke niet kent.

   

Onze recensie

 • onze waardering

  Vijf jaar nadat de djinn Dara is vermoord en prins Alizayd door zijn vader verbannen, wordt de draad weer opgepakt in De koperen koning. Nahri, de Banu Nahida, is inmiddels getrouwd met Ali's broer, de niet-loyale Muntadhir. Tegelijkertijd probeert ze samen met haar mentor de ziekenboeg te bestieren, maar ze kunnen de vraag eigenlijk niet aan. In de tussentijd heeft Ali een leven opgebouwd bij een volk buiten Daêvabad en heeft hij zijn nieuwe gaven beter leren kennen.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Trishna (DVD)

 • De trailer van de nieuwe Mary Poppins film is uit

 • Dit doet Emma van Once Upon a Time nu

Zoek in artikelen