Hou het stil

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het is begin jaren zestig en medicijnenstudent Jacob keert halsoverkop terug naar zijn geboortedorp Welcherum, omdat zijn gehandicapte broer Jos uit het niets hun moeder heeft aangevallen. Eenmaal aangekomen stapelen de opmerkelijke en vaak angstaanjagende gebeurtenissen zich snel op. Er is iets aan de hand met het dorp en zijn bewoners, maar wat?

    Met hulp van psychiater Guido Kroon, die werkt in de instelling waar Jos is ondergebracht, gaat Jacob op onderzoek uit. Zouden de voorvallen iets te maken kunnen hebben met het lijk dat onlangs in het Welcherumse bos is gevonden?

Onze recensies

  • onze waardering

    Wim Bax verdiende al zijn sporen in de tv- en theaterwereld, zowel als acteur, regisseur en scenarioschrijver. Hou het stil is zijn debuut als (thriller)schrijver en smaakt zeker naar meer. Het boek combineert thriller, coming-of-age en sfeerschepping en doet qua sfeer toch ook wat denken aan Hex van Thomas Olde Heuvelt.

    Lees verder
  • onze waardering

    Na een onrustwekkend telefoontje keert Jacob onverwacht terug naar zijn geboortedorp. Hij verneemt er dat zijn moeder om het leven is gekomen na een plotse aanval van zijn gehandicapte broer Jos. Jacob begrijpt er helemaal niets van. Wat bezielde zijn doorgaans rustige broer? De geneeskundestudent gaat Jos bezoeken in de instelling waar deze na de aanval naartoe werd gebracht. Samen met psychiater Guido probeert Jacob antwoorden te vinden.

    Lees verder

Zoek in artikelen