The Korean Vegan

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wie wel eens in een Koreaans tentje heeft gegeten, weet dat vissaus en gegrild vlees een grote rol spelen. Maar de belangrijkste ingrediënten van de authentiek-Koreaanse gerechten uit de jeugd van Joanne Lee Molinaro – online beter bekend als ‘the Korean Vegan’ – zijn helemaal plantbased. Het zijn juist de Koreaanse doenjang (gefermenteerde sojaboonpasta), gochujang (chilipeperpasta), dashima (zeewier) die zich perfect lenen voor veganistische gerechten vol smaakexplosies om nooit meer te vergeten.

    In haar debuut deelt immigrantendochter Joanne de recepten die haar familiegeschiedenis – en haarzelf – vormden – maar dan 100% vegan. Sommige gerechten komen recht uit haar jeugd zoals Jjajangmyun, de rijke Koreaans-Chinese zwarte bonen-noedels die ze op haar verjaardag at. Sommige zijn een eerbetoon, zoals de chocolade-zoeteaardappelcake die een ode is aan de twee ingrediënten die haar moeders leven redden.

     

Onze recensie

  • onze waardering

    Joanne Lee Molinaro heeft maar liefst 3.000.000 volgers op TikTok en 500.000 op YouTube. Niet vreemd dus dat er ook een kookboek kwam van de Amerikaanse advocaat, blogger en veganist.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: november 2017

  • De nieuwste Disney Encanto film met trailer onthuld

  • Klein Konijn helpt mama - John Bond

Zoek in artikelen