De vegan slager

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Plantaardige kipsaté, zalm of pekingeend? De schappen van de supermarkten liggen vol met vegan schnitzels, gehakt, hamburgers, rookworsten en meer. Veel (parttime) veganisten hebben behoefte aan een stukje vlees of vis of bereiden nog steeds graag de perfecte pasta bolognese. De vegan slager is hét handboek om zelf je plantaardige vlees- en visvervangers te maken, zonder ondefinieerbare toevoegingen. Dit handboek gaat per vleessoort in op welke plantaardige vleesvervangers het beste werken - van aubergines, paddenstoelen, tofu, jackfruit, peulvruchten, bananenbloesem en nog veel meer natuurlijke producten- en hoe je dit zelf maakt. Maak saté van seitan of een braadstuk op basis van tofu en aquafaba. Trakteer jezelf op kibbeling op basis van palmhart of bananenbloesem. De mogelijkheden zijn eindeloos: maak je eigen borrelplanken met charcuterie of probeer jerky, vispie, ‘faux-gras’ en gevulde kalkoen. Van lunchgerechten als tuna melt tot en met rundergebraad als klapstuk van het diner. 

Onze recensie

  • onze waardering

    Eén van de meest bijzondere dingen van vegan vind ik het feit dat zo veel producten die verkrijgbaar zijn in de winkel lijken op vlees. Zowel qua naam als qua vorm. Zaccary Bird gaat in De vegan slager nog een stapje verder. Hij wil namelijk exacte kopieën maken van de vleesversies: Zo leren we hoe we drumsticks kunnen maken van voornamelijk jackfruit, coquilles van koningsoesterzwam en spek van seitan of aubergine

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Fantastic Beasts Ilvermorny huisnamen gelekt!

  • De zak van Sinterklaas: trek een lootje en krijg gegarandeerd een cadeautje!

  • Lotte Hagen vertelt over haar schrijverscarriere

Zoek in artikelen