Parsi

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken waarmee Talati is grootgebracht. Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerecht met linzen en groenten als aubergines, spinazie en pompoen. Of ontdek de enorme variatie in eiergerechten als gebakken ei op spicy tomaten of op ‘rijst van gisteren’. Parsi zijn dol op vlees- en visgerechten maar de keuken biedt ook een keur aan vegetarische schotels als aubergines gestoofd in kokosmelk & korianderchutney. Ontdek heerlijke pickles van mango en fenegriek of maak de mooiste salades uit de Parsikeuken: rammenas met komkommer & granaatappel of van wortel, maïs & paneer. Maak je eigen specerijenmengsels als sambhal masala of ghee, yogurt en paneer. 

Onze recensie

  • onze waardering

    Het kookboek Parsi is gemaakt door Farokh Talati, dit is het eerste boek van deze kok. Farokh Talati is al sinds zijn 16e als kok werkzaam en heeft over de hele wereld gereisd om in verschillende keukens kok te kunnen zijn. Dit kookboek bevat authentieke recepten vanuit Perzië tot Bombay

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Het nieuwe genre URBAN

  • Dit is de top 3 van de BookSpot Lezersprijs 2018

  • Creatief met Knof: de schrijfworkshop

Zoek in artikelen