Carpati

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden. Aan de Roemeense eettafel begin je met een keur aan chacuterie als Pleşcoi (worst) en Sibiu (salami) vergezeld door pickles en kleine salades als gefermenteerde kool met groene tomaten en kaviaar van aubergine met rode uien en venkelzaad. Maak kennis met de Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramellisseerde bosuitjes. Maak zelf, borş, een van de belangrijkste basisingrediënten van de Roemeense keuken: een gefermenteerde drank met een delicate zoetzure smaak waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak je eigen kersen- of walnotenlikeur, geniet van de diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif, filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.

Onze recensie

  • onze waardering

    Wat is het fijn om eens een kookboek in handen te hebben dat niet gaat over de Mediterrane keuken of over Azië. Carpati is een boek dat gaat over Roemenië. Het hart van Oost-Europa, aldus de in Groot-Brittannië wonende  schrijfster Irina Georgescu. Carpati gaat over gewoon eten. De dagelijkse Roemeense kost en die is zeker niet zo verfijnd als sommige andere Europese keukens.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Het filmscript

  • Ontembaar

  • Friends reünie teaser trailer, releasedatum en cast onthuld

Zoek in artikelen