Het schot dat niemand raakte

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De hoogbejaarde leden van de moordclub verheugen zich op eindelijk weer eens een normale donderdag om bij te kletsen. Maar helaas, hun rust is van korte duur. Een plaatselijke televisieberoemdheid is op zoek naar een sensationele scoop en de amateurspeurders laten zich maar al te graag inzetten om twee onopgeloste moorden te onderzoeken.
    Ondertussen hoopt Elizabeth, de officieuze leider van de moordclub, haar verleden bij de inlichtingendienst eindelijk achter zich te laten. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk, want ze krijgt onverwachts bezoek van een oude vijand, die haar een ultimatum stelt: ze moet iemand vermoorden, anders wordt ze zelf vermoord. Terwijl Elizabeth worstelt met haar geweten, duiken de andere leden van de moordclub in het mysterie van de twee oude moorden. Ze worden geholpen door een bonte stoet aan nieuwkomers (onder wie televisiesterren, witwassers en voormalig KGB’ers) en ontdekken een verband tussen de moordenaar en de missie van Elizabeth. Zullen ze de zaak op tijd oplossen om haar te redden?

Onze recensie

  • onze waardering

    Toen in 2020 De moordclub (op donderdag) verscheen, schoot het boek onmiddellijk naar de top van de bestsellerlijsten. Het boek voerde de lijst een hele tijd aan. Daar waren twee redenen voor. Ten eerste was de schrijver niemand minder dan televisiepresentator en -producent Richard Osman, die met zijn komische talent heel wat tv-programma’s voor de BBC maakte, ten tweede was deze aparte vorm van thriller een lust om te lezen. Ondertussen is Osman aan zijn derde boek toe met in de hoofdrol ‘De moordclub (op donderdag)’.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De ideale man

  • Stil maar - Carla Kovach

  • De eerste trailer van Eddie Redmayne als vrouw in The Danish Girl!

Zoek in artikelen