Zwarte zeilen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kristalhelder water, duizenden eilandjes met pittoreske haventjes en de mooiste zwemplekken maken de Stockholm-archipel een populaire vakantiebestemming voor toeristen en vaste zomergasten. De kustwacht is gestationeerd op een van de eilanden en bestaat uit een hechte groep vrijwilligers die de zee en de eilanden als geen ander kennen. Zij kennen de gevaren van de zee, maar worden ook geconfronteerd met de donkere kant van de bezoekers van hun kust.

    Op een verstikkend hete dag in juli komen Annika en haar collega Nadia van de vrijwillige kustwacht een op drift geslagen zeilboot tegen op het open water van de Möja-fjord. Er is duidelijk iets niet in orde en ze besluiten aan boord te gaan van het mysterieuze schip. Enkele dagen eerder varen Joanna en haar broer Zack uit met de boot die ooit van hun vader was. Ze hebben elkaar in geen jaren gezien, en halen nu herinneringen op aan hun kindertijd.
    Joanna rouwt om de dood van haar dochter, die tegelijk met haar oma, de moeder van Joanna en Zack, omkwam bij een tragisch ongeval. Joanna en Zack moeten de boedel van hun ouders verdelen en doen een poging weer dichter bij elkaar te komen.
     

Onze recensie

  • onze waardering

    Joanna en haar broer Zack zijn opgegroeid met zeilen. Na de dood van hun ouders gaan ze op zeiltrip om herinneringen op te halen en de boedel te verdelen. Wat begon als een gemoedelijke trip met heerlijk weer, een prachtige omgeving en lekker eten eindigt het in een nachtmerrie.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Veranderingen

  • De beste Dark Academia boeken

  • Het perfecte paar - Katrien Benaets

Zoek in artikelen