Ik ben blij dat mijn moeder dood is

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Jennette McCurdy was zes jaar oud toen ze haar eerste acteerauditie deed. Het was haar moeders droom dat haar enige dochter een ster zou worden, en Jennette had er alles voor over om haar moeder gelukkig te maken. En dus ging ze mee in al haar manipulatieve grillen. Ook in wat haar moeder ‘calorie-restrictie’ noemde: weinig eten en zichzelf vijf keer per dag wegen. Zo ontstond er tussen hen een vreemde dynamiek, waarin haar moeder haar bijvoorbeeld zelfs tot haar zestiende hoogst persoonlijk onder de douche zet en ongevraagd bij haar intrekt als Jennette eindelijk op zichzelf gaat wonen.

    In Ik ben blij dat mijn moeder dood is, schuwt Jennette geen enkel pijnlijk detail uit haar jeugd. Net als wat er gebeurt als de droom eindelijk uitkomt. Ze wordt gecast voor een nieuwe Nickelodeon-serie: iCarly. Maar terwijl haar moeder extatisch is, wordt Jennette overspoeld door angst, schaamte en zelfhaat, wat zich uiteindelijk vertaalt in eetstoornissen, verslaving en een hoop ongezonde relaties. En dat wordt allemaal alleen maar erger als vlak nadat ze (naast Ariana Grande) de hoofdrol krijgt in de iCarly spinoff Sam & Cat, haar moeder overlijdt aan kanker.

     

Onze recensie

  • onze waardering

    Jennette McCurdy doet al haar hele leven alles om haar moeder gelukkig te maken. Zo heeft ze op haar zesde al haar eerste auditie voor een TV-programma gedaan, omdat het haar moeders droom was om van haar enige dochter een ster te maken. Ze leeft haar leven zoals haar moeder dat wil en het is haar doel om de persoon te worden die zij wil dat ze is, maar als haar moeder overlijdt zal ze moeten uitvinden wie ze zelf wil zijn.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Shoptip: 10x Heerlijk zomerse slippers

  • De dode die niet werd gemist - Corine Hartman

  • Vrouwen zonder genade - Camilla Läckberg

Zoek in artikelen