De verloren dromen van Valeria

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Door het lot komt Valeria voor een onmogelijke keuze te staan, maar welk pad is juist?

    Petrograd, 1914. De jonge gravin Valeria Vygotski maakt zich op voor een societybal. Ze is al jaren verliefd op de knappe vorst Vladimir Zabolotski en die liefde is wederzijds. Maar omdat er een wereldoorlog is begonnen, moet hij zijn dienstplicht vervullen voordat ze zich kunnen verloven. De geliefden gaan ervan uit dat zijn verblijf aan het front van korte duur zal zijn. Na enkele zware oorlogsjaren en de daaropvolgende communistische revolutie worden Valeria’s brieven echter niet meer beantwoord en na verloop van tijd is er ook van Valeria en haar familie geen spoor meer te bekennen. De bolsjewieken hebben de Russische adel als bevolkingslaag bijna helemaal uitgeroeid. Wat is er met haar gebeurd en zullen de twee geliefden elkaar ooit weer zien?

    Amsterdam, 2019. Journaliste Tara is teleurgesteld in haar werk en ook haar relatie met de getrouwde Xavier vindt ze niet iets om trots op te zijn. Wanneer ze de Hermitage in Amsterdam bezoekt om over de expositie ‘Juwelen!’ te schrijven, valt haar oog op de baljurk van gravin Valeria Vygotski. Wie was deze vrouw en wat is er later van haar geworden? Die vraag laat Tara niet meer los en ze besluit naar Sint-Petersburg te reizen om onderzoek te doen. Dat dit uitgerekend de stad is waar haar eigen moeder al jaren woont, speelt wellicht ook een rol bij haar fascinatie voor het onderwerp. En terwijl ze zich laat meeslepen door het intrigerende verhaal van twee mensen in de maalstroom van de geschiedenis, gaat ze ook anders naar haar eigen levensverhaal kijken.

     

Toegevoegd door:

Onze recensie

  • onze waardering

    Amsterdam 2019, Tara een journaliste, bezoekt de expositie 'Juwelen' in de Hermitage en raakt in de ban van de paarse baljurk gedragen door Gravin Vygotski. Tara gaat op zoek naar het verleden van de gravin en dompelt zich onder in de maalstroom van de geschiedenis.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Waar is de cast van Teen Wolf nu

  • Recensie: Silas en de wolf

  • Hotel De jutter - Martin Scherstra

Zoek in artikelen