Dochters van de tijd

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Berlijn, 1931. Ally Keller, een getalenteerde dichteres, bevalt na een affaire met een zwarte jazzmuzikant van een dochter, Lilith. Terwijl de nazi’s aan de macht komen, probeert Ally haar te beschermen tegen Hitlers dodelijke ideologie. Maar dat wordt steeds moeilijker naarmate Lilith ouder wordt. Ally zet een gevaarlijk en wanhopig plan in werking om haar dochter in veiligheid te brengen aan de andere kant van de oceaan.

    Havana, 1958. Lilith heeft weinig herinneringen aan haar moeder of haar jeugd in Duitsland. Ze kijkt liever vooruit: naar de toekomst met haar geliefde Martin, een Cubaanse piloot met sterke banden met de Batista-regering. Maar als de vlammen van de revolutie oplaaien, zijn Lilith en haar pasgeboren dochter Nadine in gevaar.

    Berlijn, 1988. Als wetenschapster zet Nadine zich in voor een waardige nagedachtenis van iedereen die door de nazi’s is vermoord. Toch heeft ze de waarheid over de geschiedenis van haar eigen familie altijd vermeden. Haar dochter Luna moedigt Nadine aan om de keuzes die haar moeder en grootmoeder maakten te onderzoeken. En op haar beurt moet Luna in het reine zien te komen met een schokkend verraad dat alles verandert wat ze dacht te weten over het verleden van haar familie.

     

Onze recensie

  • onze waardering

    Lees in het bijzondere en intrigerende 'Dochters van de tijd', gebaseerd op de realiteit, het verhaal van vier sterke vrouwen wier leven getekend is door de geschiedenis. Lilith moest vluchten voor het nazisme, om daarna haar leven te leiden in het communistische Cuba. Het verhaal begint in Duitsland bij haar moeder Ally en eindigt, weer in Duitsland, bij haar dochter Nadine en kleindochter Luna.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Vlucht naar het eiland

  • Phoebe Tonkin over de hartverscheurende beslissing van Hayley in The Originals seizoen 5

  • Droom van een zomer – Susan Wiggs

Zoek in artikelen