Het wilde eiland 1 - Het wilde eiland

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Het wilde eiland, het eerste deel in de gelijknamige serie van Karen Swan, leidt Effie een heerlijk leven op een afgelegen eiland aan de kust van Schotland, tot haar wereld plotseling instort…

    In Het wilde eiland, het eerste deel in de gelijknamige serie van bestsellerauteur Karen Swan, woont de eigenzinnige Effie al haar hele leven op het kleine, afgelegen eiland St. Kilda, aan de westkust van Schotland. Als de jonge Lord Sholto het eiland bezoekt, voelt Effie zich meteen tot hem aangetrokken. Ze spoort bijzondere vogels en eieren voor hem op, en maakt een onuitwisbare indruk op hem met haar klimtalent en onverschrokkenheid.

    Maar een week later verandert haar leven voorgoed: de bewoners van St. Kilda worden geëvacueerd naar het vasteland, omdat het leven op het eiland te zwaar is geworden. Effie wordt aan het werk gezet in Dumfries House – waar ook Lord Sholto woont. Ver weg van de wilde natuur kan Effie echter moeilijk aarden en wordt het duidelijk dat zij en Sholto uit totaal verschillende werelden komen.

    En dan wordt er een lichaam ontdekt op het eiland. Er ontstaat een enorm schandaal, en Effie wordt verdacht. Terwijl ze probeert haar weg te vinden in de wirwar van geheimen wordt het steeds moeilijker te bepalen wie ze kan vertrouwen…

    Het wilde eiland van Karen Swan is een wervelende roman vol drama, spanning en mysterie, met sterke vrouwen in de hoofdrol. Voor de fans van Lucinda Riley, Delia Owens, Santa Montefiore en Downton Abbey.

Onze recensie

  • onze waardering

    Effie Gillies is een jong meisje op het prachtige Schotse eiland St. Kilda, wat slechts 36 inwoners heeft. Omdat zij voor haar vader moet zorgen gedraagt zij zich als één van de jongens. Zij moet namelijk ook jongenswerk moet verrichten om voor haar vader te kunnen zorgen, iets wat in 1930 nog niet normaal was. Maar wanneer er belangrijke gasten naar het eiland komen en zij als gids mag dienen blijkt ze toch iets vrouwelijker dan gedacht, als ze gevoelens lijkt te krijgen voor lord Sholto.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Marlies

  • De huiselijke seksgodin

  • Tweede Gooische Vrouwen-film is in de maak!

Zoek in artikelen