Centurion 1 - Vindolanda

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Laat je meevoeren naar Britannia, het door de Romeinen bezette Groot-Brittanië uit de tweede eeuw

    Britannia, 98 n. Chr. De bruisende legerbasis Vindolanda ligt aan de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Het zal nog zo’n twintig jaar duren voordat keizer Hadrianus zijn beroemde muur bouwt, dus de verdediging is zwak. De omringende volkeren komen in opstand tegen de Romeinen en lokale druïden prediken de ondergang van de indringers.

    Het is aan Flavius Ferox, een Brit die het schopte tot centurion – de hoogst haalbare Romeinse officiersrang voor mannen van gewone komaf – om de vrede in het gebied te bewaren. Hij zal al zijn moed en sluwheid nodig hebben om een oorlog tegen te gaan, de vrouw die hij liefheeft te beschermen en uit te zoeken wie de kopstukken achter de Britse rebellie zijn. Is de moed van één soldaat genoeg om te overleven in Britannia?

    In de pers

    ‘Een rijk boek met aandacht voor de grote structuren, maar ook met detailverhalen.’ NRC

    ‘Een essentieel boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het oude Rome.’ The Independent

    ‘Een boek om van kaft tot kaft te verslinden, maar ook om steeds naar terug te keren vanwege de grote verscheidenheid aan karakters en gebeurtenissen.’ Daily Express

Onze recensie

  • onze waardering

    Vindolanda van Adrian Goldsworthy is het eerste deel van een nieuwe historische reeks van deze Britse historicus. Adrian Goldsworthy heeft als historicus en classicus diverse non-fictie boeken op zijn naam staan, met de Romeinse geschiedenis als kernthema.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Lucia de B.

  • Recensie: Wildlife

  • Young adult top 6: juli 2023

Zoek in artikelen