De troostbibliotheek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Een hartverwarmende roman over hoe boeken een onwaarschijnlijke vriendschap creëren tussen twee heel verschillende mensen in een Londense buitenwijk.

  Het leven van Mukesh Patel is sinds de dood van zijn geliefde vrouw in het slop geraakt. Naina was een fervent lezer, een passie die Mukesh nooit deelde. Maar wanneer hij een bibliotheekexemplaar vindt dat ze was vergeten inleveren, begint hij het toch te lezen.

  Tiener Aleisha verveelt zich dood tijdens haar vakantiebaantje als bibliotheekmedewerker, tot er op een dag een papiertje uit een boek valt terwijl ze ingeleverde exemplaren incheckt. Het is een lijst met boeken getiteld "Voor het geval je het nodig hebt". Geïntrigeerd en een beetje verveeld, besluit ze om elk boek op de lijst te lezen.

  Wanneer Mukesh en Aleisha elkaar ontmoeten in de bibliotheek, geeft Aleisha de leeslijst door in de hoop dat het ook voor hem een reddingsboei zal zijn. Langzaamaan creëren de boeken een band tussen twee eenzame zielen, terwijl fictie hen helpt te ontsnappen aan de pijnlijke realiteit waarmee ze thuis worden geconfronteerd.

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  Mukesh, weduwnaar en Aleisha een 17-jarig meisje die het thuis moeilijk heeft, ontmoeten elkaar in de bibliotheek waar Aleisha een zomerbaantje heeft. Aleisha beveelt via een gevonden leeslijst, telkens een boek aan die vooraf zelf ook leest. Door de boeken te bespreken ontstaat er langzaamaan een vriendschap tussen die twee. Ze voelen zich gehoord door elkaar maar ook door de personages in het boek. Mukesh stelt zich meer open voor andere mensen, leert zijn kleindochter door de boeken en Aleisha’s advies beter kennen en krijgt hoop voor de toekomst. Diezelfde boeken helpen Aleisha weer om door te dringen tot haar depressieve moeder. Dan gebeurt er plotseling iets tragisch. Kunnen de boeken hierbij ook helpen? Of zijn al die verhalen slechts een illusie waar je ver vandaan moet blijven?

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Houden van dingen die niet perfect zijn

 • Iedereen behalve jij

 • Supermam!?

Zoek in artikelen