• onze waardering

Augustus 2012: Vlinders voor altijd RECENSIE

Jill Mansell heeft al vele chicklit titels op haar naam staan, die stuk voor stuk toppers te noemen zijn. Iedere keer krijgt ze het wéér voor elkaar een bestseller af te leveren en dat is knap. Het is dan ook niet voor niets dat Jill Mansell vaak genoemd wordt in het lijstje van favoriete chicklit-auteurs.. Vlinders voor altijd is haar nieuwste boek en iedereen is hier zó enthousiast over (ook de Chicklit.nl Leesclub-deelnemers), dat we niet lang na hoefden te denken welk boek de titel Boek van de Maand augustus moest krijgen. Deze titel heeft Vlinders voor altijd namelijk dubbel en dwars verdiend!

In het verhaal volg je verschillende personages. We hebben Lara die op haar zestiende plotsklaps uit haar woonplaats Bath vertrokken is, omdat haar vader haar op straat zette. Wat niemand echter wist, was dat ze zwanger was. Vele jaren later keert ze terug naar Bath voor een afspraak met de notaris na het overlijden van haar vader, waar ze te horen krijgt dat ze het huis van haar ouders geërfd heeft. Lara en haar dochter Gigi besluiten om in het huis te gaan wonen en voorgoed terug te keren naar Bath. Haar ex en tevens vader van Gigi woont echter ook in Bath. Hij heeft alleen geen flauw benul van het bestaan van zijn dochter…
Een ander personage is Evie, de vroegere beste vriendin van Lara. De twee vriendinnen worden met elkaar herenigd door Lara’s terugkeer. Evie staat op het punt te trouwen en vraagt Lara om op haar bruiloft te komen. De bruiloft verloopt echter heel anders dan Evie had gehoopt…
Weer een ander personage is Harry, die in Keswick woont, de plaats waar Lara al die tijd na haar vertrek heeft doorgebracht bij haar tante Nettie. De altijd nette Harry bouwt een nieuwe vriendschap op. Een wel heel bijzondere vriendschap…
En zo komen er nog een aantal personages in het verhaal voor, die allemaal op een leuke manier met elkaar verbonden zijn.

Vlinders voor altijd is een chicklit, waarin liefde, romantiek, spanning, vriendschap en de band tussen ouder en kind centraal staat. Het boek bevat leuke verhaallijnen en is geen seconde voorspelbaar.

Vlinders voor altijd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (56 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lara is zestien en zwanger als haar vader haar het huis uitzet. Wat moet ze doen? Ze vlucht naar haar tante Nettie, een robuuste oude vrijster met rare gewoonten – maar met een hart van goud. Lara mag daar blijven, samen met haar baby Gigi.
  Achttien jaar later gaat Lara voor het eerst terug naar haar geboortestad, voor haar vaders begrafenis. Niemand herkent haar nog. Behalve haar vroegere hartsvriendin Evie natuurlijk.
  En dan! Ze kan wel door de grond zakken: daar is ook haar vriendje van toen. Ze heeft hem nooit verteld dat hij de vader is van haar dochter Gigi. Voor Lara het weet, is ze in een mallemolen van gebeurtenissen beland, vol met raadsels en een hopeloze verliefdheid.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen