13 x boeken waardoor je zin krijgt in Kerst

All I want for Christmas issss? Deze 13 boeken! Want hiermee waan je je in de absolute kerstsfeer. En met alle drukte die kerst met zich meebrengt: het scoren van cadeautjes, familiebezoekjes, hoogstaande diners bereiden, kunnen we wel wat rust gebruiken! Kies er alvast maar een paar uit voor op je lijstje, want als je eenmaal begonnen bent is het moeilijk om te stoppen...

 

1. Harry Potter - J.K. Rowling

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters...

2. A Christmas Carol - Charles Dickens

Het is het verhaal van de mensenhatende vrek Scrooge, die op de avond voor Kerstmis drie soorten kerstfeesten meemaakt, in het verleden, het heden en de toekomst. Hij beseft op die manier dat hij een verkeerd leven heeft geleid, en ontwaakt op eerste kerstdag als menslievende weldoener.

 

 

3. The Lion, the Witch and the Wardrobe - C.S. Lewis

Bereid je voor op een andere wereld! Door de verbazingwekkende special effects lijkt het of je zelf de heldendaden beleeft van Lucy, Edmund, Susan en Peter. De twee broers en twee zussen ontdekken de wereld van Narnia als ze verstoppertje spelen in het landhuis van een mysterieuze professor. In een magische kleerkast belanden de kinderen in een prachtige land dat wordt bewoond door sprekende dieren, dwergen, faunen, centauren en reuzen. Narnia...

4. The Polar Express - Chris van Allsburg

Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten... Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express!

5. Miracle On 34th Street - Valentine Davies

Kris Kringle wordt door Macy's warenhuis ingehuurd als kerstman voor het kerstseizoen. Een gewetenloze schurkerige rivaal van Macy's stelt alles in het werk om het zo belangrijke en rijke warenhuis over te nemen. Daarnaast probeert hij ook Kris in diskrediet te brengen.

6.Little Women - Louisa May Alcott

Terwijl hun vader aan het front vecht in de Amerikaanse burgeroorlog, groeien JoAmy, Meg en Beth op onder de hoede van hun sterke moeder. Het zijn moeilijke tijden voor de vier jonge vrouwen die hun weg in deze maatschappij moeten vinden.

7. Hogfather - Terry Pratchett

Hij komt maar één keer per jaar en brengt dan vreugde in het leven van kinderen, want hij vervult al hun droomwensen. Hij staat bekend als de Hogfather. Maar dit jaar loopt niet alleen het Hogswatchfeest gevaar, maar ook een noodzakelijke menselijke zwakheid: geloof. Suzan, de halfmenselijke kleindochter van de Dood, is op vakantie in de Schijfwereld, een wereld die gedragen wordt op het schild van een reuzenschildpad. Suzan kijkt reikhalzend uit naar Hogswatch avond. Maar dan komt het vreselijke nieuws dat de Hogfather ontvoerd is door de Accountants. Ze zullen er alles aan doen om de mensen weer het pad van de logica te laten bewandelen, zelfs als ze daarvoor iemand moeten ontvoeren in wie ze niet geloven.

8. The Dark Is Rising - Susan Cooper

Het gewone leven van de 11-jarige Will Stanton staat op zijn kop als hij erachter komt dat hij de laatst overgeblevene is van een groep strijders die vechten tegen de duistere krachten van het kwaad. Will reist door de tijd en jaagt hierbij op een reeks geheimzinnige aanwijzingen. Al snel komt hij erachter dat het lot van de wereld in zijn handen ligt...

9. The Gift - Cecelia Ahern

Als je voor kerst één ding zou mogen wensen, wat zou dat dan zijn? Lou Suffern vecht elke dag tegen de klok. Hij moet altijd op twee plaatsen tegelijk zijn. Hij moet altijd twee dingen tegelijk doen. Als hij slaapt, dan droomt hij. Als hij thuis is bij zijn vrouw en kinderen, is zijn hoofd eigenlijk al ergens anders. Als hij op een ochtend naar zijn werk gaat, ontmoet Lou de dakloze Gabe, die buiten zijn kantoor op de stoep zit. Hij raakt geïntrigeerd door hem, en omdat hij denkt dat het handig is hem in de buurt te houden, regelt Lou een baantje voor Gabe in de postkamer. Maar al snel betreurt hij zijn liefdadigheid. Terwijl kerst steeds dichterbij komt, zal Lou's leven onherroepelijk veranderen door deze kleine, vriendelijke daad.

10. Ontworteld - Naomi Novik

Agnieszka's volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen.

Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet - iedereen weet - dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is...

11. The Lord of the Rings Trilogy - J.R.R. Tolkien

De hobbit Frodo heeft de Balingshoek en de magisch ring van zijn oom Bilbo Balings geërfd. Als Gandalf, de tovenaar, op bezoek komt, blijkt de ring gevaarlijker te zijn dan Frodo aanvankelijk ooit had kunnen denken. Duistere krachten zijn ernaar op zoek en als ze de ring vinden kan dit gevolgen hebben voor heel Midden-aarde. Samen met de hobbits Pepijn, Merijn en Sam gaat Frodo op weg naar het Laatste Huiselijke Huis voor beraad over de ring. Onderweg worden ze belaagd door Zwarte Ruiters en sluit de geheimzinnige Stapper zich bij hen aan.

12. The Hobbit - J.R.R. Tolkien

Op een dag komen er zomaar dertien dwergen op bezoek bij meneer Bilbo Balings, vergezeld door de beroemde tovenaar Gandalf. Ze komen een feestje vieren in zíjn hobbithol; een afscheidsfeestje welteverstaan. De volgende dag gaat de groep op reis om in het oude Moria een schat te zoeken. Tot zijn grote schrik stelt Gandalf voor dat Bilbo meegaat als het veertiende lid van de expeditie. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, reusachtige wolven, spinnen, aardmannen en niet te vergeten de oude draak Smaug. Zo wordt Bilbo de meest wereldwijze hobbit ooit. 

13. The golden compass - Philip Pullman

In Het Gouden Kompas ontmoeten we Lyra. Ze is opgegroeid zonder haar ware identiteit te kennen en leeft in een wereld die op die van ons lijkt, maar er zijn huiveringwekkende verschillen. Zo raakt ze betrokken bij de ontvoering van kinderen die worden gebruikt voor experimenten in de poolstreek. Achtervolgd, verraden en meer dan eens aan zichzelf overgeleverd, leert Lyra hoe ze met het gouden kompas om moet gaan. Alleen met behulp van dit mysterieuze instrument kan ze de waarheid achterhalen.

 

 

Welk boek vind jij echt bij kerst passen?

Lees ook: Is A Nightmare Before Christmas een kerst- of Halloween film

De 13 leukste kerst films voor de feestdagen

 

 

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy stopt binnenkort volgens Ellen Pompeo

  • Recensie: Lake | 4 hartjes

  • Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

  • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

  • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • Alle nieuwe kerstfilms van 2020

  • Shoptip: 10x party proof jurken

  • Shoptip: 10x funny kerstballen

Zoek in artikelen