Januari 2016: Ontworteld

Een nieuwe maand van een nieuw jaar, dat vraagt om een topper. Ontworteld is hèt boek van de maand. Een fantasyverhaal waarin magie, spanning en drama samenkomen. Een boek waardig om in je boekenkast te zetten tussen de echte fantasy-klassiekers.

Hier bij Chicklit raken we niet uitgepraat over Ontworteld door Naomi Novik! De magie en het mysterie maken het boek erg geliefd bij onze redactrices. Ze noemen het 'net een sprookje' en zijn ervan overtuigd dat dit boek een klassieker wordt op het gebied van fantasy. Het is dan ook niet zo gek dat Warner Bros gelijk de filmrechten van Ontworteld in handen heeft genomen en laat dit nu net dezelfde filmstudio zijn waar films zijn uitgebracht zoals Harry Potter en LotR! Hou het nieuws over Ontworteld goed in de gaten, want dit verhaal zal hoogstwaarschijnlijk net zo'n topper worden als Lord of the Rings en The Hobbit!

Lees hier de recensie

Over Ontworteld

Agnieszka's volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen.

Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet - iedereen weet - dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

Over Naomi Novik

Naomi Novik is geboren in New York in 1973, maar haar ouders komen uit Polen en Litouwen. Ze is daarom opgegroeid met Poolse sprookjes, Baba Jaga, en Tolkien. Ze studeerde Engelse literatuur aan de Brown University en studeerde af in Computer Science aan de Columbia University, om vervolgens deel te nemen in het ontwerpen en ontwikkelen van het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide.

Haar eerste roman, His Majesty's Dragon, werd gepubliceerd in 2006, samen met de Throne of Jade en Black Powder War, en is vertaald in 23 talen. Ze heeft de John W. Campbell Award voor Best New Writer, de Compton Crook Award voor Best First Novel en de Locus Award voor Best First Novel gewonnen. Het vierde deel van de serie Temeraire, Empire of Ivory, gepubliceerd in september 2007, was een New York Times bestseller, en werd gevolgd door bestsellers Victory of Eagles en Tongues of Serpents.

 

Heb jij Ontworteld al gelezen?

Bron: naominovik.com, lsamsterdam.nl

Nieuwste artikelen

  • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

  • Winterzon - Jackie van Laren

  • Herfstrood - Jackie van Laren

  • Mijn dikke vette zombiegoudvis 2 - Mo O'Hara

  • Eerste trailer Pinocchio is uit

Gerelateerde artikelen

  • Boeken over magische scholen

  • Boek van het Jaar 2013: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit top-5: januari 2015

  • Young adult top-5: januari

  • Chicklit top-5: januari

Zoek in artikelen