Liefdesverhalen om te lezen nadat je Me Before You hebt gekeken 

Alleen als je onder een steen hebt geleefd, heb je het ontroerende verhaal van schrijfster Jojo Moyes niet meegekregen. Haar boek 'Voor jou' is ook verfilmd en zakdoeken zijn wel gewenst als je deze film gaat kijken, want tranen gaan gegarandeerd stromen! 

Nadat je Me Before You hebt gekeken ben je het er vast over eens dat het een ontroerend verhaal was. Hoe erg je mascara ook onder je ogen zat, je wilt meer van dit soort verhalen! Wij hebben daarom een overzichtje voor je gemaakt welke boeken je kunt lezen als je helemaal in de Me Before You-vibe zit! 

Voor ik doodga – Jenny Downham 
Je zal maar 16 zijn en erachter komen dat je niet lang meer te leven. Het overkomt Tessa. Ze heeft terminale kanker en besluit alles uit het leven te halen. Samen met har beste vriendin Zoey, maakt ze een bucketlist van wilde dingen die ze graag nog een keer wil doen. Bovenaan haar lijst: liefde vinden. Het verhaal wordt vanuit Tessa’s perspectief vertelt en legt haar ziel en zaligheid bloot. 

Woeste Hoogten - Emily Brontë 
Het boek van Emily Brontë, wat misschien beter bij je bekend is als Wuthering Heights, kan niet missen in dit rijtje. Het verhaal gaat over star-crosses lovers Hetcliff en Catherine. Ze zijn van verschillende standen en kunnen daarom niet samenzijn. Zeker een aanrader voor dames die graag boeken van Jane Eyre lezen en een voorraadje zakdoeken in huis hebben. 

Een weeffout in onze sterren – John Green 
Je hebt deze vast weleens voorbij horen komen. Wat een hype was en is het boek van John Green. Niet geheel onterecht want Een weeffout in onze sterren is een mooi en erg ontroerend boek. Bij de 17-jarige Hazel is terminale kanker geconstateerd. Ze maakt zich continu zorgen over haar ouders die ze gaat achterlaten. August Waters daarentegen is een easygoing charmante jongeman die vertrouwen heeft herstel. Hij en Hazel vallen voor elkaar en gaan samen naar Amsterdam om daar haar favoriete schrijver te kunnen ontmoeten. 

Atonement – Ian McEwan
Als je 13 jaar bent, denk je al veel van het leven te snappen, maar sommige dingen zijn anders dan ze lijken. De 13-jarige Briony vat de relatie tussen haar oudere zus Cecilia en haar geliefde Robbie totaal verkeerd op. Door haar misvatting belandt Robbie in de gevangenis, maar zus Cecilia blijft altijd in zijn onschuld geloven. Haar verkeerde opvatting blijft Briony voor de rest van haar achtervolgen en verwoest niet alleen haar leven. 

Laat me nooit alleen - Kazuo Ishiguro
De drie vrienden Kathy, Tommy en Ruth gaan naar dezelfde school in Engeland. Zonder argwaan te hebben in hun school, leiden ze hun leven. Maar wanneer ze ouder worden, komen ze achter de huiveringwekkende reden voor hun bestaan. En blijken ze verbonden te zijn door een donkere band.

Anna Karenina - Leo Tolstoy
Hoewel alle verhalen in dit rijtje tranentrekkers zijn, is deze misschien wel de meest dramatische van allemaal. Anna is getrouwd met de respectabele Karenin. Hun huwelijk lijkt stabiel, maar zonder veel affectie. Anna wordt verliefd op graaf Wronski en hij op haar. Ze zien elkaar in het geheim, maar wanneer ze zwanger wordt, verandert alles.

Love Story – Erich Segal
Wanneer Oliver Jenny in de bibliotheek ziet, weet hij dat hij haar voor zich wil winnen. Wanneer Jenny zich gewoon geeft, vormen de twee al snel een stel, iets waar Olivers ouders op tegen zijn. Ze vinden Jenny te min voor hun zoon. Wanneer de twee na een aantal ups en down in het huwelijk treden, is alleen Jennys vader aanwezig bij de ceremonie. Helaas lijkt hun geluk niet voor lange duur wanneer Jenny ziek blijkt te zijn. 

De Eerste Dag - David Nicholls 
Op 15 juli 1988 ontmoeten Emma Morley en Dexter elkaar op de dag van hun afstuderen. Samen brengen ze de nacht door en hierna gaan ze beiden weer hun eigen weg. Elke jaar wordt 15 juli weergegeven en zie je hoe hun levens veranderen. Emma en Dexter zijn twee hele verschillende personen en het is mooi om te zien welke wendingen hun relatie neemt in de jaren. 

De Geur van Seringen - Nicolas Sparks
Nicolas Sparks weet precies hoe hij een tranentrekker kan schrijven en De Geur van Seringen is er een van, ook wel bekend als A Walk to Remember. De 17-jarige Jamie Sullivan is een lief meisje dat de kerk hoog in het vaandel heeft staan. De rebelse Landon is precies het tegenovergestelde. Toch worden de twee verliefd op elkaar wanneer Jamie Landon bijles geeft. Helaas gaat hen ook geen lange gelukkige toekomst tegemoet wanneer Jamie Landon toevertrouwd met haar geheim: ze heeft leukemie. 

 

Hoewel het boek vrijwel altijd beter is, zijn bovenstaande verhalen ook allemaal verfilmd. Heb je dus zin in een jankavondje met vriendinnen, dan kun je ze ook allemaal bekijken op de buis! 

Welk boek ga jij sowieso lezen?
Bron: ew.com
Lees ook: Seks and the city momenten die je opnieuw kippenvel geven

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

  • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

  • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

  • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

  • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen