15 boeken die je nog snel moet lezen voor de verfilming volgend jaar

Elk jaar worden er weer een heel aantal verhalen vanuit de boekvorm omgetoverd naar de filmvariant. De boeken waarbij dit wordt gedaan, hebben vaak iets heel speciaals of zijn heel succesvol geweest. In 2017 zullen weer een aantal boeken worden verfilmd en wij zetten de leukste en mooiste verhalen op een rijtje, zodat jullie nog snel even van het boek kunnen genieten, alvorens de films op groot scherm te zien zullen zijn.

Eerder schreven wij al waarom het boek vaak beter en leuker wordt gevonden dan de film. Een boek is bijzonder. Als lezer zit je vaak in een bubbel waarin je zelf beelden vormt over de personages en het verhaal. Bij een film wordt je brein niet op dezelfde manier aan het werk gezet. Alles wordt je op een presenteerblaadje aangereikt. You either love it, or hate it. Om een eerlijke vergelijking te maken moet je eerst even lekker rustig je kunnen verliezen in de originele vorm; het boek.

1. The Dark Tower - Stephen King

Deze achtdelige boekenreeks van de meest gelezen fantasy- en horrorateur ter wereld, gaat over de hoofdpersoon Ronald Deschain. Ronald is op zoek naar De Donkere Toren. De Donkere Toren wordt in stand gehouden door verschillende stralen, die elk bij een specifieke wereld horen. Beschadiging van één van de stralen, heeft catastrofale gevolgen voor de betreffende wereld. Fantasy, western, horror; voor ieder wat wils.

2. Before I Fall - Lauren Oliver

Een Young Adult boek dat een New York Times bestseller betreft dat gaat over de populaire Samantha Kingston. Samantha heeft niets te klagen: knapste vriendje van het football-team en vriendinnen die haar aanbidden. Op 12 februari maakt Samantha het uit met haar vriendje, pest klasgenoten en krijgt ruzie. Op dezelfde dag krijgt ze een auto-ongeluk. Deze dag maakt ze in totaal nog zes keer mee en de vraag is: Wat doe je als je nog maar één dag te leven hebt?

3. A dog's purpose - W. Bruce Cameron

In dit verhaal volg je het leven van een hond, die steeds opnieuw reïncarneert als puppy. De ene keer bij een liefhebbend baasje waar hij vele avonturen mee beleeft, de andere keer zwervend over staat. Maar de basis vraag is: Wat is mijn doel in het leven?

4. Fifty shades darker -  E. L. James

Alle vrouwen kunnen zich weer tezamen pakken en rode oortjes krijgen bij deel twee van de vijftig tinten- trilogie. In dit deel verbreekt de girl next door Anastasia de relatie met de dominante, aantrekkelijke miljardair, doordat er steeds meer duistere geheimen uit Christian zijn verleden op tafel komen. Toch blijkt het loslaten van deze man moeilijker dan gedacht en moet ze een keuze maken die haar leven zal bepalen.

5. Wonder - R.J. Palacio

Dit verhaal gaat over Auggie Pullma, een tienjarige jongen met een ernstig mismaakt gezicht. Na vele operaties, is zijn gezicht nog steeds heel ongewoon en schrikken mensen als ze hem zien. Nooit is hij naar school gegaan, maar zijn ouders vinden dat het tijd wordt. Auggie wordt genegeerd of gepest, maar er is één meisje dat niet schrikt van zijn uiterlijk. Het eerste, maar enorm succesvolle boek van R.J. Palacio.

6. Captain Underpands - Dav Pilkey

Dit boek voor de jonge lezers gaat over George en Harold die het hoofd van hun school hypnotiseren en daarmee onbedoeld de grootste held van de school creëren, namelijk Captain Underpands. Captain Underpands vecht voor de waarheid en gerechtigheid. Ben je een gemeen persoon? Pas dan maar op!

7. Jumanji - Chris van Allsburg

Een boek voor wederom hele jonge lezers. Dit verhaal gaat over een bordspel dat Peter en Judy onder een boom vinden. Niks bijzonders aan denken ze, zoiets hebben ze thuis ook. Dit is niet helemaal waar, want door dit specifieke bordspel belanden de twee in de grootste en meest bizarre avonturen van hun leven!

8. The snowman  -  Jo Nesbo

Dit boek gaat over detective Harry Hole die voor de politie Oslo werkt. Hij onderzoekt de vermissing van een vrouw, waarvan haar sjaal buiten in haar tuin om een sneeuwpop gebonden was. Deze vrouw is niet de enige die wordt vermist, want door de jaren heen zijn er meerdere vrouwen plots verdwenen. 

9. It- Stephen King

Het bekende horrorverhaal van Stephen King uit 1986, wordt in 2017 ook in een nieuw jasje gestoken. Het verhaal gaat over Bill, de broer van George, die samen met zijn vrienden op zoek gaat naar de moordenaar van zijn broertje. De jongens wonen in het stadje Derby en er zou een vreemde clown in het stadje rondlopen die afschuwelijke daden verricht.

10. The mountain between us - Charles Martin

Dit boek gaat over twee vreemden die in een vliegtuig zitten dat crasht in een groot, koud en wild gebied met bergen. Ze kunnen alleen elkaar vertrouwen en moeten uit dit berggebied zien te komen. De levensverhalen van beide hoofdpersonen, Ben en Ashley, komen aan bod en de verhalen raken verweven met elkaar.

11. All the bright places - Jennifer Niven

Dit boek gaat over Finch en Violet. Finch is een jongen die geobsedeerd is door het onderwerp de dood. Violet leeft niet in het nu, maar is altijd bezig met de tijd na het afstuderen. De twee treffen elkaar op de klokkentoren van school. Het is onduidelijk wie wie redt, maar ze beslissen samen de natuurlijke wonderen van hun staat te ontdekken.

12. The Bell Jar - Sylvia Plath

Dit boek gaat over Esther Greenwood. In 1953 wint ze een stage bij een New York's modeblad. Esther is vastberaden om haar droom na te jagen en schrijfster te worden. Helaas gaat dit proces niet zoals gehoopt. Esther raakt depressief door moeilijke sociale relaties en doordat de maatschappij de vrouwelijke ambities niet zo serieus neemt. 

13. The house of tomorrow - Peter Bognanni

Dit is een grappig en uniek verhaal met verschillende verhaallijnen. Het gaat over de zelfontdekking van een jonge man, de laatste wens van een vrouw op leeftijd en een band bestaande uit buitebeentjes die wanhopig graag gehoord willen worden.

14. My Friend Dahmer - Derf Backderf

Dit verhaal gaat over seriemoordenaar Jeffery Dahmer die Backderf duidelijk in kaart tracht te brengen. De schrijver kent Jeffrey uit zijn jongere jaren, waar ze klasgenootjes waren en soms samen in de auto naar school reden. Hij beschrijft hoe Jeffrey vocht tegen de afschuwelijke drang die diep in zijn psyche geworteld zat. 

15. Jungle: A harrowing true story of survival - Yossi Ghinsberg

Dit is een waargebeurd verhaal over vier backpakers die elkaar treffen in Bolivia. Ze willen samen het regenwoud intrekken om hun droomexpeditie mee te maken. Luxe villa's en mooie vergeten plekjes, lokken de groep, maar dan raken ze verdwaald in de wildernis van de jungle...

Welk boek wil jij nog snel lezen voordat deze in de bioscoop verschijnt?

Bron: Nu.nl, bol.com, MTV.com

Lees ook: Waarom we het boek altijd beter vinden dan de film 

 

 

 

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Zoek in artikelen