5x Young Adult boekenseries over engelen

Wij vinden het heerlijk om even weg te dromen met een goed boek op een koude winterdag! Jullie toch ook? Boekenseries over engelen zijn hier natuurlijk heel erg geschikt voor. Je vergeet even alles om je heen en gaat mee naar een wereld hier ver vandaan. Waar engelen bestaan en je kan wegdromen bij de mooiste liefdesverhalen! Speciaal voor de liefhebbers van Young Adult hebben wij daarom de mooiste boeken over engelen op een rijtje gezet. 

 

Fallen - Lauren Kate

Deze betoverende serie, geschreven door Lauren Kate, bestaat uit maar liefst vier ongelooflijk mooie boeken: Fallen, Kwelling, Passie en Extase. In deze boeken lees je het epische liefdesverhaal van Luce Price en Daniel Grigori. Ze blijken allebei gevallen engelen te zijn. Helaas rust er een vloek op hun liefde, waardoor ze niet samen kunnen zijn. Elke keer als Daniel haar kust gaat Luce dood. Maar dit keer is het anders en misschien kan zij de vloek dit keer wel verbreken! Voor degene die geen genoeg kunnen krijgen van de Fallen-serie heeft Lauren Kate nog een paar tussenboekjes geschreven: Fallen in love en Unforgiven.

 

Angelfall - Susan Ee

De Angelfall-serie, geschreven door Susan Ee, bestaat uit drie mooie boeken; Penryn & het einde der dagen, Penryn & de nieuwe wereld en tot slot Penryn & het gevecht om hemel en aarde. De macht van de wereld ligt in de handen van de engelen van de apocolyps, nadat zij deze hebben overgenomen. Er heerst hierdoor angst en chaos in de wereld. Als het kleine zusje van Penryn wordt ontvoerd door deze engelen, zet zij alles op alles om haar te redden. Tot haar grote weerzin kan ze alleen geholpen worden door een engel zonder vleugels, Raffe. Kunnen zij samen haar zusje en de wereld redden?

 

The dark elements - Jennifer L. Armentrout

The dark elements is een prachtige trilogie, geschreven door Jennifer L. Armentrout. Het bestaat uit: Witheet, Steenkoud en Ademloos. Daarnaast is er ook een prequel verschenen, Bitterzoet. Armenhout heeft een magische wereld geschept, met aan de ene kant de wachters en aan de andere kant de demonen. Layla, is zowel een wachter, als een demon. Als zij iemand kust, dan neemt zij zijn ziel weg. Niet zo handig als je verliefd bent op de mooie wachter Zayne. Maar dan komt de sexy demonenprins Roth om de hoek kijken en is er eigenlijk geen probleem meer, omdat hij toch geen ziel heeft.    Ondertussen gebeuren er dingen die alles veranderen voor Layla.

 

Hush hush - Becca Fitzpatrick

Deze bijzondere saga, geschreven door Becca Fitzpatrick, die bestaat uit vier boeken: Hush Hush, Crescendo, Stilte en Finale. In deze serie draait het allemaal om de niphilim en de gevallen engelen. Nora Grey heeft een vrij normaal leven, totdat zij de mysterieuze Patch ontmoet. Ze wordt verliefd op hem, maar hij draagt een duister geheim met zich mee. Hij blijkt een gevallen engel te zijn en ze komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Zal dit hun liefde verwoesten?

 

 

Halo - Alexandra Adornetto

Deze mooie trilogie, geschreven door Alexandra Adornetto, bestaat uit: Halo, Hades en Hemel. De engelen Bethany, Ivy en Gabriël worden naar de aarde gestuurd om het kwaad in Venus Cove te bestrijden. Zij doen zich in dit stadje voor als een gewoon gezin. Bethany gaat naar school en wordt verliefd op Xavier, die een doodgewoon mens is. Deze relatie is natuurlijk verboden door de hemel. Als er dan ook nog een dodelijke jongen verschijnt staat het leven van Bethany op zijn kop! Zij zal moeten kiezen tussen de liefde voor Xavier en haar missie!

 

Wat is jouw favoriete boekenserie over engelen?

Lees ook:

Op deze mannen uit onze favoriete Young Adult boeken hebben we een enorme crush

Nieuwste artikelen

  • My own worst enemy – Lily Lindon

  • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

  • Martin Scherstra – Hotel De jutter

  • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

  • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen