6x de spannendste dystopische boekenseries

Films als The Hunger Games, Divergent en The Maze Runner zijn een groot succes. Ze nemen je mee de toekomst in en geven je een voorproefje van hoe het leven er dan uit kan zien! Het lijkt in niks op het heden en is soms te afschuwelijk voor woorden. Maar dit houdt ons niet tegen om zo af en toe een dystopisch boek te lezen! Ben jij ook fan van boeken die zich in de toekomst afspelen? Hou jij daarnaast van spanning? Lees dan snel verder! Wij hebben hieronder namelijk de spannendste Dystopische boekenseries op een rijtje gezet. 

 

The hunger games - Suzanne Collins

De films van The Hunger Games waren een wereldwijd succes, maar het lezen van de boeken is natuurlijk veel leuker! Deze trilogie, geschreven door Suzanne Collins, bestaat uit: De hongerspelen, Vlammen en Spotgaai. Katniss Everdeen, haar moeder en zusje wonen in het 12de district van Panem. Dit staat onder toezicht van het Capitool. Elk jaar worden de hongerspelen gehouden, waarin 12 jongens en 12 meisjes het tegen elkaar opnemen om te overleven in dit brute spel. Katniss biedt zich aan als vrijwilliger wanneer haar zusje, Primrose, wordt gekozen om aan de gruwelijke hongerspelen mee te doen. Zij moet iedereen achterlaten waar ze van houdt en de vraag is maar of ze ooit nog terug zal keren.

 

Divergent - Veronica Roth

Deze spannende trilogie, geschreven door Veronica Roth, bestaat uit: Inwijding, Opstand en Samensmelting. Ook van deze serie zijn de boeken inmiddels al bijna allemaal verfilmd, het is alleen nog wachten op Ascendant. Het is helaas niet zeker of deze film in de bioscoop te zien zal zijn, vanwege de tegenvallende cijfers van Allegiant. Reden genoeg dus om de boekenserie te lezen! In Divergent draait het om het Chicago van de toekomst. Dit is opgedeeld in vijf facties: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Voor de 16-jarige Tris, die nu in Zelfverloochening woont, is het tijd om een factie te kiezen. Kiest zij voor haar familie of voor haar ware identiteit? Haar keuze verrast iedereen!

 

The Maze Runner - James Dashner

The Maze Runner, geschreven door James Dashner, bestaat uit drie spannende boeken: De labyrintrenner, De schroeiproeven en De doodskuur. Hierbij geldt ook dat de films lang niet zo goed zijn als de boeken! The maze runner vertelt het verhaal van Thomas die zich niks meer kan herinneren als hij wakker wordt in een grote open ruimte met meters hoge muren. Het blijkt een groot labyrint te zijn. Thomas sluit zich aan bij de renners om een uitweg te vinden. Maar dat is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Het labyrint wordt namelijk levensgevaarlijk in de nacht! Inmiddels zijn er door Dashner ook al een paar prequels geschreven, De moordopdracht en De viruscode. Genoeg te lezen dus voor The Maze Runner fans!

 

Overlevers - Chris Weitz

Nog een mooie serie die precies in dit rijtje past is de trilogie Overlevers, geschreven door Chris Weitz. Deze serie bestaat uit: Overlevers, De nieuwe orde en De terugkeer. Het New York van de toekomst wordt geregeerd door tieners. Zij zijn de overlevers van een mysterieuze ziekte. In deze nieuwe wereld bestaat er geen internet en elektriciteit meer. Ook het voedsel wordt steeds schaarser en er ontstaan steeds meer conflicten. De tieners hebben zichzelf opgedeeld in stammen. Jefferson leidt, tegen zijn zin in, de Washington Square-familie. Hij en Donna, waar hij al een eeuwigheid verliefd op is, ontdekken dat er misschien een geneesmiddel is tegen de ziekte. Samen gaan zij op zoek naar dit geneesmiddel. Kunnen zij de wereld redden?

 

De test-trilogie - Joelle Charbonneau

Deze serie is speciaal voor de fans van The Hunger Games en Divergent! De test trilogie van Joelle Charbonneau, bestaat uit: De test, De studie en Het examen. Cia Vale is uitgekozen om aan de test deel te nemen: alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van Verenigd Gemenebest mogen hieraan meedoen. Degene die slagen voor de test zullen worden opgeleid tot de leiders van het land. Als de test begint blijkt dat het niet alleen geestelijk zwaar is, maar ook fysiek. Cia zal zich staande moeten houden in de onderlinge strijd tussen de deelnemers. Kan zij überhaupt nog iemand vertrouwen?

 

Het programma-trilogie - Suzanne Young

Suzanne Young schreef Het programma-trilogie, bestaand uit: Het programma, De behandeling en De remedie. In deze wereld worden zelfdoding en depressie gezien als een epidemie. Sloane leeft in deze wereld en probeert haar emoties krampachtig te verbergen. Doet zij dit niet, dan zal zij in het programma belanden. Dit is de enige bewezen behandelmethode. Alleen is deze behandelmethode niet iets wat je zou willen ondergaan. Je komt weliswaar terug zonder depressie, maar je bent ook al je herinneringen kwijt! Sloane wil dit voorkomen. Samen met James spreekt zij af dat ze alles aan zullen doen om niet in het programma te belanden. Hun liefde is sterk, maar is deze sterk genoeg om een depressie tegen te houden?

Welke Dystopische boekenserie wil jij het liefste lezen?

Lees ook: Dit is waarom Shailene Woodley Ascendant als bioscoopfilm wil zien verschijnen

 

Nieuwste artikelen

  • Waarom we het boek altijd beter vinden dan de film

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Edwards keuze van Marijke Vos

  • 56 dagen - Catherine Ryan Howard

  • Het penthouse - Lotte Boot

  • Dim Sum & Dumplings - Karin Lei

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 18 x de leukste filmseries

  • De 40 beste complete Young Adult series 

  • De beste YA trilogieën

Zoek in artikelen