9x Science-fiction boeken die je zeker niet wilt missen

Het science-fiction genre wordt steeds maar populairder. Dit zal wel komen omdat wij verlangen naar het onbekende. Wij willen niet geloven dat de aarde de enige planeet is in ons universum! Wij kunnen dan ook geen genoeg krijgen van de mooie science-fiction boeken die hierover geschreven worden. Deze kans konden wij dan ook niet laten liggen om voor jullie een lijstje op te stellen met science-fiction boeken die je  zeker niet mag missen!

 

Zodiak - Romina Russell

De eerste in dit rijtje is de serie Zodiak. Zodiak – Het 13de huis, is het eerste deel in de trilogie van Romina Russell. Inmiddels is ook al het tweede deel in het Nederlands verschenen, De dolende ster. In Zodiak is het sterrenstelsel opgedeeld in twaalf verschillende huizen, die overeen komen met de dierenriem. Rho, 16 jaar, wordt de nieuwe hoeder van Kreeft. Zij kan namelijk als de beste de sterren lezen. Rho ziet in de sterren dat er een dreiging is van het 13de huis. Alleen is er niemand die haar gelooft, zelfs Mathias niet, waar ze al 4 jaar verliefd op is. Maar dan komt de charmante Hysan, de hoeder van de Weegschaal, om de hoek kijken en hij gelooft haar wel! Samen met Mathias en Hysan gaat zij de andere huizen waarschuwen. Maar kan zij opboksen tegen de vooroordelen die men heeft door haar jonge leeftijd?

Phobos - Victor Dixen

Deze mooie serie is geschreven door Victor Dixen. In Phobos gaan zes meisjes en zes jongens samen in een ruimteschip, genaamd Cupido, naar Mars. Alleen is dit niet zomaar een reis, het is tegelijk ook een datingshow. In het ruimteschip hangen overal camera’s en alles wat zij doen wordt gefilmd. Het is de bedoeling dat zij hun grote liefde vinden en dat zij dan op Mars de eerste menselijke kolonie beginnen. Een van de meisjes die is uitgekozen, is Leonor. Zij kan niet wachten om haar eenzame leven op te geven en begint dan ook vol goede moed aan het nieuwe avontuur. Maar alles loopt totaal niet als gepland. Nu ze eenmaal op het ruimteschip zit, is er geen weg meer terug!

 

Het recht van de Radch - Ann Leckie

In deze science-fiction serie, van Ann Leckie, zijn inmiddels de eerste twee boeken in het Nederlands verschenen: Het recht van de Radch en het zwaard van de Radch. Je wordt meegenomen naar een andere planeet, naar het toekomstige rijk de Radch. De leider hiervan is Anaander Mianaai. Iedereen die niet in zijn rijk woont heeft het zwaar te verduren onder zijn macht. Breq werkt als soldaat voor Anaander. Als zij wordt gestraft door Anaander verliest zij al haar lichamen op één na! Breq zint op wraak voor wat haar is aangedaan en zweert alle lichamen van Anaander te vernietigen! Zal zij het gevecht wat haar te wachten staat overleven?

 

Ready player one - Ernest Cline

Ready player one is geschreven door Ernest Cline. Na de grote recessie leven de meeste mensen in armoede. Hierdoor raken de meeste mensen geobsedeerd door een computerspel, OASIS. In dit spel kan je eigenlijk alles doen wat je in het gewone leven kan. In Ready player one volgen we het verhaal van Wade, in 2044. Ook hij is in de ban van OASIS. Als de maker van het spel, James Halliday, komt te overlijden geeft hij zijn spelers de mogelijkheid om zijn vermogen, van 240 miljard dollar, te erven. In het spel bevinden zich drie sleutels. Wie deze sleutels als eerste vindt, wint het vermogen! Wade zet, net als alle andere spelers, alles op alles om te winnen!

 

De vijfde golf trilogie - Rick Yancey

Ook de vijfde golf trilogie, geschreven door Rick Yancey, mag je zeker niet missen! Deze serie bestaat uit: De vijfde golf, De oneindige zee en De laatste ster. Callie Sullivans is een tiener die net als iedereen naar school gaat en stiekem verliefd is. Maar dan verandert het leven dramatisch en is haar grootste zorg of ze het einde van de dag wel haalt. De aarde wordt geteisterd door een groot ruimteschip, de Anderen. Zij sturen vijf golven naar de aarde om de mensheid uit te roeien. Als ook nog eens haar broertje wordt ontvoerd, besluit ze te vechten en alles op alles te zetten om haar broertje te redden. Maar dat is niet makkelijk als uit de vierde golf blijkt dat de Anderen geïnfiltreerd zijn in de mensen. Wie kan zij nog vertrouwen?

Ender’s game - Orson Scott Card

Het is al een oudje, maar deze mag je ook zeker niet missen! Ender Wiggin is een militair genie die de kruiperds zou kunnen verslaan. Het voortbestaan van de mensheid hangt hiervan af. Ender is een tactisch en strategisch mastermind, maar hij is ook nog maar een kind! Helaas komt er snel een eind aan zijn jeugd als hij naar de krijgsschool wordt gestuurd. Hier bewijst hij dat hij een geniaal oorlogsstrateeg is, die uitblinkt in wargames. Maar zal het hem lukken om de slag tegen de kruiperds te winnen? Of zal hij onder de druk en eenzaamheid van het echte gevecht bezwijken?

 

De Mars trilogie - Pierce Brown

Voor de liefhebbers van De hongerspelen en Ender's game is De mars trilogie, van Pierce Brown, een echte aanrader! De wereld waarin Darrow leeft is opgedeeld in kleuren, hijzelf behoort tot de Roden (de laagste klasse). De Roden werken diep onder de grond van Mars, om ervoor te zorgen dat het oppervlakte van Mars klaar is om op te leven door de kleuren die nog op aarde wonen. Dit alles blijkt een leugen, er wonen namelijk al honderden jaren mensen op mars! Dan besluit Darrow om te infiltreren bij de Gouden, de leiders. Hij wil de Gemeenschap op deze manier vernietigen!

 

De Loriënkronieken - Pittacus Lore

De Loriënkronieken, van Pittacus Lore, is ook zeker een serie die je als science-fiction liefhebber gelezen moet hebben! Het bestaat uit maar liefst zeven delen, er is dus genoeg te lezen! Van de planeet Loriën zijn nog maar negen Loriers over, nadat de Mogadoren het leven heben weggevaagd. De eerste drie zijn al vermoord en nu jagen de Mogadoren op de vierde, John Smith. Na vele verhuizingen belanden John en Henri in Ohio, waar John Sarah en Sam ontmoet. Ook beginnen Johns Erfgaven zich te ontwikkelen. De Mogadoren vinden hem en hij moet vechten voor zijn leven en die van zijn vrienden! 

 

Carve the Mark - Veronica Roth

Carve the Mark is het nieuwe science-fiction fantasy boek van Veronica Roth. Zij is de schrijfster van de Divergent-serie. Zij creëert in dit verhaal een nieuwe wereld waarin iedereen een gave heeft. De gave van Cyra is pijn. Zij lijdt zelf pijn, maar kan anderen ook onbeschrijfelijk veel pijn doen! Cyra heeft een oudere broer, Ryzek, die heerst over Shotet. Hij misbruikt zijn zus om zijn vijanden te martelen. Maar wat hij niet weet is dat Cyra meer is dan een wapen: ze is snel, slim en vindingrijk! Akos, uit het vredelievende land, Thuve, wordt door Ryzek gevangen genomen. De vijandschap tussen Shotet en Thuve en hun families lijken onoverkomelijk. Cyra en Akos zullen dan ook allesbeslissende keuzes moeten maken!

Welke Science-fiction boek wil jij zeker niet missen?

Lees ook:

Deze 15 Star Wars referenties kwamen voor in Rogue One

 

 

Nieuwste artikelen

  • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

  • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

  • De Hillel Codex - Emile Schrijver

  • Recensie: Encanto

  • Recensie: Olaf presenteert 

Gerelateerde artikelen

  • De meest heftige momenten uit The 100

  • Young adult top-5: december

  • The Hunger Games

  • 15 stoere vrouwen uit sciencefiction films

  • Vlammen

Zoek in artikelen