19 Disney Channel films die op boeken zijn gebaseerd

Wie is er niet met het geweldige Disney Channel opgegroeid? De leukste films kwamen daar voorbij en we konden er wel uren naar kijken. Onze ouders moesten ons voor de TV vandaan sleuren om naar bed te gaan. En wat blijkt? De meeste van de Disney Channel films zijn op boeken gebaseerd! Dus het wordt tijd dat we deze ook is gaan lezen! Wij hebben hieronder de 19 leukste Disney Channel films, die op boeken gebaseerd zijn, op een rijtje gezet!

1. Nothern Lights
Deze film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk en boek van John Hoffman. Het gaat over een vrouw die na de dood van haar broer plotseling voor haar neefje moet zorgen.


2. The Zenon Films
Dit supernova-meisje komt uit een kinderboekenserie, geschreven door Marilyn Sadler, met tekeningen van Roger Bollen. In tegenstelling tot de film, waar een ruimtestation wordt opgeblazen, is er in het eerste boek een drama met een hond die een stel puppies krijgt.

Bron: mtv.com

3. Can of Worms
Deze onderschatte film over een jongen die ervoor wil zorgen dat de aliens naar de aarde kunnen komen om hem te redden, is gebaseerd op een boek van Kathy Mackel's. Na de première van de film heeft Kathy nog twee boeken geschreven over Mike Pillsburg.


4. Stepsister from planet weird
De film over een familie die bestaat uit zowel mensen, als aliens is gebaseerd op het gelijknamige boek van Francess Lin Lantz.

5. The Other Me
Marcy C. Ryan schreef het boek Me Two al in het begin van de jaren 90. Het gaat over een jongen die een kloon van zichzelf maakt. Andrew Lawrence speelt in de film de rol van zowel Will Browning, als Twoie. In het boek heet het hoofdpersonage echter Wilf Farkas.

Bron: mtv.com

6. The Jennie Project
The Jennie Project is gebaseerd op het boek Jennie, geschreven door Douglas Preston. Het gaat over een familie die voor een wetenschappelijk experiment een chimpansee in huis nemen.

7. The Poof Point
De roman van Ellen Weiss vertelt het verhaal van twee wetenschappers die door een ongeluk heel snel ouder worden. The Poof Point is eigenlijk de sequel van The Tiny Parents, waarin dezelfde uitvinders zichzelf hebben laten krimpen (net als in de film Honey, We Shrunk Ourselves).

Bron: mtv.com

8. Tru Confessions
Tru Confessions van Janet Tashjian’s vertelt het verhaal van een onderontwikkelde gehandicapte jongen. Het boek is in de vorm van een online dagboek geschreven.

9. A Ring of Endless Light
Dit prachtige verhaal over dolfijnen is gebaseerd op het vijfde boek van de Austin Family-serie van Madeleine L'Engle, de schrijfster van A Wrinkel in Time.

Bron: mtv.com

10. You Wish!
Het boek If I Had One Wish, van Jackie French Koller, is de inspiratiebron geweest voor de film You Wish! De film gaat over een jongen die wenst dat hij nooit een jonger broertje had gehad. Jackie schrijft op haar website dat de film heel erg anders is dan het boek.

11. The Cheetah Girls films
The Cheetah Girls films zijn gebaseerd op de boekenserie van Deborah Gregory. In totaal schreef zij maar liefst 16 boeken over The Cheetah Girls en hun avonturen. Het eerste boek heet Whising on a Star.

12. TWitches en TWitches Too
In de T*Witches-serie, geschreven door H.B. Gilmour en Randi Reisfeld, zijn 10 boeken verschenen. In de boeken volgen we een heksentweeling, die bij de geboorte zijn gescheiden.

13. Read It and Weep
Deze film met in de hoofdrollen Danielle en Kay Panabaker is gebaseerd op het boek van Julia DeVillers, genaamd How My Private, Personal Journal Became a Bestseller.

14. Avalon High
Het gelijknamige boek van Meg Cabot vertelt het verhaal van een meisje dat een reïncarnatie is van iemand uit de tijd van Koning Arthur.

15. Lemonade Mouth
Deze musicalfilm is gebaseerd op het boek van Mark Peter Hughes. Vijf jaar na Lemonade Mouth schreef hij Lemonade Mouth Puckers Up.

16. Geek Charming
De hoofdrol in deze film is weggelegd voor Sarah Hyland. Zij speelt het populaire meisje en wordt verliefd op een nerd. Dit is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robin Palmer.

17. Frenemies
Alexa Young schreef de Frenemies-serie, die uit drie boeken bestaat. In de film worden de hoofdrollen gespeeld door de sterren uit Shake It Up!, Zendaya en Bella Thorme.

18. Radio Rebel
Debby Ryans Radio Rebel gaat over een verlegen meisje dat in het geheim een populaire DJ is. De film is gebaseerd op het boek Shrinking Violet van Danielle Joseph. In het boek heet ze alleen geen Radio Rebel, maar Sweet T.

19. Zapped
De Annabelle Unleashed-serie van Leslie Margolis is de basis voor Zendaya’s film over een meisje die jongens, net als honden, kan commanderen. Het eerste boek van deze serie heet Boys Are Dogs.

Welk boek ga jij als eerst lezen?

Bron: mtc.com

Lees ook: Disney voert campagne en creëert moderne prinsessen

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen