6 reality-tv boeken

Indien je niet genoeg kan krijgen van je favoriete reality-tv serie, kun je altijd nog een boek pakken over het reality-tv genre. Er zijn namelijk een heleboel leuke boeken te vinden die gebaseerd zijn op, of een link hebben naar populaire reality-shows. Bijna iedereen kent inmiddels The Hunger Games wel, maar wat zijn andere boeken waarin reality-shows een belangrijke rol spelen? Wij hebben een overzicht gemaakt van de 6 leukste boeken uit dit genre.

1. L.A. Candy, Lauren Conrad

Is er ook iets wat Lauren Conrad niet kan? Lauren werd bij het grote publiek bekend als reality-tv ster door The Hills, maar na de serie besloot ze om iets met haar literaire ambities te gaan doen. En dat deed ze, want in 2009 presenteerde ze haar boek L.A. Candy. Het boek gaat over de 19-jarige Jane Roberts die wordt benaderd door een producer met de vraag of ze mee wil doen aan het nieuwe reality programma L.A. Candy. Jane besluit mee te werken, en het duurt niet lang voordat ze een bekendheid is. In het begin is ze in de wolken met haar nieuwe bekendheid, maar na verloop van tijd begint ze in te zien dat er ook veel nadelen kleven aan een leven in de spotlights. Lauren heeft altijd volgehouden dat het boek niet gebaseerd is op haar eigen leven, maar desalniettemin is zij, gezien haar ervaringen, de aangewezen persoon om over het reality-tv genre te schrijven.

2. Lef, Jeanne Ryan

Het boek Lef gaat over Vey, een meisje dat wordt uitgekozen om mee te doen aan een online spelshow waarbij het er om draait je grenzen te verleggen. Het blijkt echter een gevaarlijk spel waarbij Vey steeds grotere risico’s moet nemen om niet te verliezen. Het boek is inmiddels ook verfilmd als Nerve met Emma Roberts en Dave Franco in de hoofdrollen.

3. De Selectie, Kiera Cass

Het eerste boek uit de Selectie-serie door Kiera Cass gaat over America Singer, één van 35 meisjes die deelneemt aan een programma om het hart van prins Maxon te veroveren. Het idee achter De Selectie doet een beetje denken aan het tv programma The Bachelor, waarbij singles moeten strijden voor het hart van een begeerlijke vrijgezel.

4. The Voice, Sophia Bennet

The Voice gaat over vier vriendinnen die meedoen aan een talentenshow, maar gelijk na hun eerste auditie moeten ze een moeilijke beslissing nemen: óf Sasha, Jodie en Nell gaan zonder Rose als trio verder, óf het hele avontuur eindigt hier. Welke optie de meiden kiezen zullen we niet verklappen, maar wat we wél kunnen zeggen, is dat The Voice een spannend boek is over de prijs van roem en de mooie en lelijke kant van tv, de muziekindustrie en social media.

5. The Hunger Games, Suzanne Collins

Het is misschien een inkoppertje, maar The Hunger Games mocht toch écht niet in dit lijstje ontbreken. The Hunger Games gaat over een strijd op leven en dood tussen jongeren die jaarlijks op tv wordt uitgezonden. Afgezien van het reality-tv element kunnen we nog veel meer redenen opnoemen waarom we dit boek geweldig vinden, dus als je The Hunger Games nog niet hebt gelezen, zet 'm op je 'books to read' lijstje!

6. Niet te filmen, Barbara Kuipers

Niet te filmen is wellicht een beetje anders dan de andere boeken in dit lijstje, maar het is wel één van de eerlijkste boeken over het reality-tv genre die er tussen staat. Voordat ze Niet te filmen schreef heeft Barbara namelijk zelf als verslaggeefster gewerkt voor realityprogramma’s zoals Temptation Island, Dames in de Dop en Peking Express. In Niet te filmen gaat de onervaren journaliste Sophie werken bij het reality-tv programma Love Island. Het is een spel waarbij koppels worden gesplitst om vervolgens op verschillende eilanden te worden gedumpt waar ze de verleiding van speciaal geselecteerde, zeer aantrekkelijke vrijgezellen moeten zien te weerstaan. Al snel blijkt dat reality-tv een vak apart is waarbij manipulatie aan de orde van de dag is. Alles voor de kijkcijfers zullen we maar zeggen...

Kijk jij graag naar reality -v?

Lees ook: 10 fantasie boeken met de slechterik in de hoofdrol

Nieuwste artikelen

  • Haar kant van de weg - Ella Marjon

  • Toen ze verdween - Carla Kovach

  • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

  • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

  • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen