De leukste celebrity kookboeken

Ben jij gek op koken? Dan staan er vast wel een aantal kookboeken te prijken in je kast. Die liefde voor koken is ook in celebrity-land niet onbekend. Er zijn namelijk een heleboel celebrities die in hun vrije tijd graag in de keuken staan en die daarom een kookboek hebben uitgebracht met hun eigen recepten. De celebrities uit het onderstaande overzicht hebben leuke, inspirerende en chef-waardige kookboeken uitgebracht die wij maar wat graag in ons keukenkastje zouden willen hebben! 

celebrity kookboeken              celebrity kookboeken

Oprah's favoriete gerechten - Oprah Winfrey

Oprah Winfrey is een echt fenomeen in Amerika, maar ook in andere landen. Met haar show 'The Oprah Winfrey show' vergaarde ze veel bekendheid. Oprah heeft altijd een haat-liefde verhouding gehad met eten. Ze hield van eten, maar ze had ook te maken met overgewicht. Ze heeft eindelijk een manier gevonden om een goede relatie met eten te hebben en in haar boek Oprah's favoriete gerechten deelt ze haar recepten met het publiek! Naast lekkere gerechten deelt Oprah ook persoonlijke verhalen en anekdotes. Dit boek is perfect voor elke kook- en Oprah fan!

celebrity kookboeken            celebrity kookboeken

Cravings: Hungry for more - Chrissy Teigen

Cravings: Hungry for more is het tweede kookboek van het Amerikaanse model Chrissy Teigen en het bevat een heleboel verschillende recepten. De gerechten op de foto’s zien er stuk voor stuk overheerlijk uit! In het boek staan veel verschillende gerechten van snelle maaltijden tot lichte en gezonde gerechten. Eigenlijk is dit gewoon een heel veelzijdig en inspirerend kookboek dat ook leuk is voor iedereen die verder eigenlijk helemaal niets met Chrissy Teigen heeft! 

celebrity kookboeken            celebrity kookboeken

Koken con Amore - Sophia Loren

De Italiaanse actrice Sophia Loren wilde haar voorliefde voor spaghetti en alle andere soorten pasta – waar ze naar eigen zeggen haar prachtige vrouwelijke figuur aan te danken had – met de hele wereld delen, dus schreef ze een kookboek vol heerlijke, typisch Italiaanse recepten. Het is echt een boek om je vingers bij af te likken!

 

 

celebrity kookboeken            celebrity kookboeken

Stirring up fun with food - Sarah Michelle Gellar

Wanneer ze als Buffy the Vampire Slayer niet druk bezig is met het in elkaar trappen van vampiers brengt Sarah Michelle Gellar haar tijd graag door in de keuken. De recepten in het boek zijn redelijk simpel, maar de nadruk ligt ook meer op het idee dat koken een leuke en gezellige bezigheid kan zijn. Het boek bevat allemaal recepten die zijn ingedeeld per thema, en het zijn vooral de kindvriendelijke snacks die er uit springen, zoals de cupcakes met macaroni en kaas!

 

celebrity kookboeken            celebrity kookboeken

Appeltje eitje! - Tooske Ragas

Tooske Ragas kun je kennen als televisiepresentatrice. Ze is met name bekend geworden als presentatrice van het programma Idols. Verder is ze ook nog zangeres en actrice. Deze duizendpoot heeft een hectisch gezinsleven met vier kinderen. In haar kookboek Appeltje eitje! geeft Tooske handige tips en recepten om met een druk gezinsleven toch makkelijke en lekkere gerechten klaar te maken!

 

 

celebrity kookboeken            celebrity kookboeken

My life on a plate - Kelis

Aangezien ze in het nummer Milkshake al een beetje op liep te scheppen over haar to-die-for milkshake recept, moest de Amerikaanse zangeres Kelis eigenlijk wel de daad bij het woord voegen en haar kookkunsten met de wereld delen. Vandaar dit kookboek, hoewel er helaas geen milkshake recepten in staan. Wat er dan wel in staat? Nou, wat dacht je van varkensschouder op Puerto Ricaanse wijze, of Malay Curry Chicken? Allemaal recepten die Kelis her en der heeft verzameld of die ze als jong meisje van haar moeder heeft geleerd.

celebrity kookboeken            celebrity kookboeken

(H)eerlijk - Gwyneth Paltrow

Het kookboek van de actrice Gwyneth Paltrow was een beetje omstreden omdat veel van haar recepten wel héél erg gezond zijn, zo gezond dat het bijna niet meer gezond te noemen is... Mocht je je graag bezig houden met gezond eten en ‘clean eating’ dan is dit boek wellicht interessant, maar verwacht vooral geen recept voor pasta carbonara of voor chocolate-chip cookies.

 

celebrity kookboeken            celebrity kookboeken

‘kHebjelief, en trek! – Paul de Leeuw 

Paul de Leeuw is cabertier, presentator, acteur en zanger. Maar wist je dat hij ook een kookboek heeft uitgebracht? In het boek 'ikhebjelief, en trek! heeft Paul de Leeuw 50 van zijn lievelingsgerechten gebundeld tot dit kookboek. Maar naast een kookboek is dit ook een autobiografie. Paul de Leeuw blikt terug op de belangrijkste momenten uit zijn leven, maar vertelt ook wat hij daarbij heeft gegeten! Kortom, dit autobiografische kookboek mag niet in de collectie ontbreken als je fan bent van Paul de Leeuw. 

 

celebrity kookboeken

Whiskey in a Teacup - Reese Witherspoon

Ook de Amerikaanse actrice Reese Witherspoon (Legally Blond) heeft een eigen kookboek uitgebracht. Al is Whiskey in a Teacup niet een standaard kookboek. Reese Witherspoon komt uit het Zuidelijk Verenigde Staten, ze is namelijk geboren in New Orleans! Met dit kookboek wil ze de cultuur en de gewoontes delen van het Zuiden. Zo zegt haar oma altijd dat schoonheid en kracht de vrouwen uit het Zuiden 'Whiskey in a Teacup' maakten. In het kookboek deelt ze onder andere tradities uit het zuiden, maar ook de lekkerste recepten van haar oma!

celebrity kookboeken

In the kitchen with Kris - Kris Jenner

Niemand weet eigenlijk precies aan welk talent de Kardashians hun roem te danken hebben, maar blijkbaar beschikt Kris Jenner wél over redelijke cooking-skills! In the kitchen with Kris: A Kollection of Kardashian-Jenner Family Favorites is een boek vol lekkere recepten voor de wat minder ervaren chef de cuisine. Wij zijn stiekem best benieuwd wat Kris haar oogappeltjes elke avond voorschotelde; op de één of andere manier kunnen we ons niet voorstellen dat het simpele gerechten zullen zijn zoals nasi met saté of preischotel...

celebrity kookboeken

Cookin’ with Coolio - Coolio

Zelf omschrijft hij zijn kookstijl als ‘ghetto gourmet’, wat wij stiekem wel hilarisch vinden! Je zou het misschien niet verwachten van deze semi-gepensioneerde rapper, maar Coolio is een echte keukenprins! Hij heeft zelfs zijn eigen videokanaal op YouTube waarop hij instructievideo’s post over hoe je de gerechten uit zijn kookboek moet bereiden.

 

 

celebrity kookboeken

Lekker Fred - Freddy Tratlehner

Ook de rapper Freddy Tratlehner (Vieze fur), bekend van De jeugd van tegenwoordig, heeft een kookboek uitgebracht genaamd Lekker Fred. Op zijn Instagram pagina deelt Freddy wel vaker kookvideo's, maar nu heeft hij verschillende recepten gebundeld in een boek. Hapjes, sauzen, pasta’s, desserts en gebak, het komt allemaal voorbij in het kookboek Lekker Fred, gecombineerd met verschillende anekdotes van Freddy Tratlehner. Kortom, een must have voor de kookliefhebbers!

 

Lees ook: Recensie: Bij Audrey Hepburn thuis

Nieuwste artikelen

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

 • Boeken over magische scholen

 • Top 10 films over eten

Zoek in artikelen