De leukste Alice in Wonderland verhalen en spin-offs

We zijn er verliefd op, verhalen die ingaan op de avonturen van Alice in Wonderland. Al gaat het over het over het witte konijn in de echte wereld of een knappe hunk in Wonderland, wij zijn om. Maar er zijn nog veel meer verhalen die hierop ingaan en al deze boeken moeten natuurlijk meteen op onze leeslijst.

1. Alice in wonderland – Lewis Carroll

Het origineel van Lewis Carroll blijft toch wel de beste allertijden. Zonder deze hadden alle andere boeken niet bestaan en er een groot gappend gat in onze boekenkast gezeten. Het is moeilijk te geloven dat dit boek uit 1865 komt (ja, zo oud), want het boek is nog steeds razend populair. Het is een boek dat we tot in ons graf in ons hart sluiten.

2. Queen of Hearts - Colleen Oakes

Vele zullen hem waarschijnlijk wel kennen. Dit bekende (Engelse) Young Adult boek gaat over een ander, duisterder Wonderland. We volgen de Princess Dinah die strijd met verraad, liefde en haar vader. Colleen Oakes laat ons een nieuwe kant zien van Wonderland. Een magisch verhaal! 

3. Alice in Zombieland – Gena Showalters

Een waarschuwing, dit is niet de vertelling van Alice in Wonderland met zombies. In dit bijzondere boek zit een kleine link met het origineel en na grote bekendheid gelukkig vertaald naar het Nederland. Het gaat wel over Alice, maar speelt zich af in de huidige (zombie)wereld. Het verhaal is heerlijk mysterieus, romantisch en spannend. En ja, het leest wel net zo vlot als het origineel.

4. Harteloos – Marissa Meyer

Een verhaal dat je hart veroverd. Het laat een andere kant zien van de slechte Hartenkoninging, eentje waarin ze helemaal niet slecht is. Waarin ze dromen heeft met vrienden en voor het eerst verliefd wordt. Het (ook Nederlandse) boek zit zogenaamd voor Alice in Wonderland en verklaard hoe de Hartenkoning haar hart verloor. We love it!

5. Insanity – Cameron Jace

Wonderland is gek, wonderland is krankzinnig. Isanity gaat hierop in met een heerlijke fantasy novel op in, wel alleen voor Engelse lezers. Alle wezens uit Wonderland leven nu in de echte wereld en verschuilen zich in criminelen. Alice Wonder kan ze tegenhouden en krijgt hierbij hulp professor met een verslaving aan de waterpijp. Wie zal dit nou zijn?

6. Splintered – A.G. Howard

De afstammeling van Alice, hoe zou het daar mee gaan? Niet al te best, alle vrouwelijke afstammelingen hebben namelijk een stukje madness in zich. In dit verhaal gaat Alyssa terug naar Wonderland en komt ze allemaal dingen tegen die Alice ook zou herkennen. Het is een (nog niet vertaald) magisch boek met veel elementen uit het origineel met een eigen twist. Dit in mengelmoes met een liefdesdriehoek, een absolute mustread.

7. Coraline - Neil Geiman

Caroline vindt in haar nieuwe huis een geheimzinnige deur. Daarachter zit een wereld die erg lijkt op die van haar, maar toch niet helemaal hetzelfde is. Neil Gaiman is voor dit boek duidelijk geïnspireerd door Alice in Wonderland. Een magische, griezelige wereld, waar je niet zomaar weer uit komt. Dit (ook in Nederlandse vertaalde boek) is een bijzonder avontuur over net zo’n magische wereld als Wonderland.8. Beware of the Little White Rabbit

Toen Carroll’s klassieker 150 jaar bestond bundelden schrijvers hun krachten en schreven ze eigen verhalen over Alice en Wonderland. Wist je dat er meer mensen waren die zoals Alice door het konijnenhol vielen? Vast niet, nou die zijn er wel. In dit boek lees je verschillende verhalen over avonturen in Wonderland. En natuurlijke heeft ons favoriete konijn overal een rol in. We moeten voor dit boek wel onze hersenen aan het werk zetten, hij is namelijk in het Engels.

9. Her Mad Hatter – Marie Hall

Dit lichtelijk stoute boek gaat over de volwassen Alice in de gewone wereld. Ze runt theewinkel, tot ze de knappe en mysterieuze Mad Hatter tegenkomt. Ze raken verwikkeld in een hete en spannende relatie die de magie te boven gaat. Marie Hall schrijft meerdere Engelse, erotische boeken waarin ze sprookjes op een nieuwe manier naar voren brengt. 10. Chronicles of Alice – Christina Henry

Een spannende horror serie waarin veel terugkomt uit het origineel op een gruwelijke manier. Al onze favoriete figuren komen erin terug zoals de rups, het witte konijn en onze lievelings kat. Zonder een horror setting laat hij al de kriebels over mijn rug lopen, dus stel je voor. Zeker eentje om te lezen dus en opnieuw goed voor je Engels.

11. The Looking Glass Wars – Frank Beddor

Wat een geweldig boek is dit, de schrijver krijgt volle lof dat hij dit verhaal heeft bedacht. Beddor beschrijft niet het verhaal achter Alice, maar hoe Lewis Carroll op het verhaal kwam. Het gaat over Alyss die beland in Londen en hier haar verhaal verteld aan de inspirerende man Lewis. Hij verwerkt dit allemaal tot een boek, maar het klopt niet. Hij spelt zelfs haar naam verkeerd. Niet te begrijpen dat dit bijzondere boek nog niet is vertaald, maar na alle voorgaande boeken, moet deze ook lukken.

Welk Alice in Wonderland verhaal is jouw favoriet?

 

 

Nieuwste artikelen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Dit is hoe Disney karakters eruit zouden zien als ze in 2017 zouden leven

  • Winnen: geweldig Alice in Wonderland pakket aangeraakt door Johnny Depp himself! {afgelopen}

  • 21 Engelse boeken gebaseerd op een sprookje

  • 13x de leukste verfilmingen van kinderboeken

Zoek in artikelen