Beauty and the Beast spin-off's die we moeten lezen

We hebben de film opnieuw kunnen bewonderen en zijn verslaafd aan Beauty and the Beast. Daarom gingen we opzoek naar alle boeken die dit bijzondere verhaal op een eigen manier vertellen. Zo zien we een duistere Belle, een nieuwe stad en een bijzonder beest. Een lijstje vol boeken die we moeten toevoegen aan ons Want To Read lijstje.

Beauty and the Beast spin-off

Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas

Dit fantasierijke Young Adult boek is een hype. De vergelijking met Beauty and the Beast is je dan misschien ook al opgevallen. Na een opoffering wordt Feyre ontvoerd door een beest. Ze spendeert (net als Belle) al haar dagen in het hof van haar ontvoerder Tamlin. Ze komt erachter dat het helemaal geen beest is en de liefde tussen hen twee bloeit op. Het is geweldig hoe Sarah J. Maas in deze serie het orginele verhaal verdraait tot een heel nieuw avontuur.

Beauty and the Beast spin-off

Beastly – Alex Flinn

De film zullen vele waarschijnlijk wel kennen, maar niet veel weten dat deze is gebaseerd op het boek van Alex Flinn. Het speelt zich af in de huidige wereld, waarin de populaire schooljongen wordt beklaagd met de vloek. Het boek vertelt het sprookje in een moderne zetting. Zo veranderd Kyle niet in een beest, maar wordt hij enkel lelijk. Alleen de liefde kan hem redden. Net als het beest geeft hij de hoop op, tot hij een meisje vindt die ooit van hem zou kunnen houden. Na al die jaren is het boek nog steeds niet vertaald naar het Nederlands, goed voor je Engels dus.

Beauty and the Beast spin-off

Beauty and the Beats: Lost In a Book – Jennifer Donnelly

Jennifer Donnelly bedacht een nieuw verhaal over de tijd dat Belle in het kasteel verblijft. Je komt meer te weten over Belle’s vrienden in het kasteel en het beest. Op een dag komt Belle in de bibliotheek het boek Nevermore tegen. Voor ze het weet verliest zich letterlijk in het boek. Hier belandt ze in een hele andere wereld die veel leuker lijkt, maar is dat ook echt zo? Het (Engelse) boek voelt als een extraatje bij het originele verhaal, echt eentje die we moeten lezen dus. 

Beauty and the Beast spin-off

Cruel Beauty – Rosamund Hodge

Dit bijzondere verhaal heeft veel weg van Beauty and the Beast. Nyx moet trouwen met de heerser van haar koninkrijk. Een beestachtige man die woont in het kasteel op de bergen. Ze heeft het doel hem te doden en zo haar volk bevrijden. Maar ze had geen rekening gehouden met de liefde die tussen hem opbloeit. Een prachtig verhaal over liefde, strijd en magie. Goed voor je talen, want hij is alleen in het Engels te lezen.

Beauty and the Beast spin-off

The Beast Within – Serana Valentino

Schrijfster Serana Valentino heeft een Engelse reeks boeken geschreven die de kant van de slechteriken uit sprookjes laat zien. Zo heb je naast die over het beest, ook die van Ursala en de Boze Koningin. Je leest wat er omgaat in het beest. Waarom gedraagt hij zich als een monster en wat vindt hij van Belle. Een magisch boek dat je de andere kant van het verhaal laat zien en je van het beest voor altijd veranderd.

Beauty and the Beast spin-off

Hunted – Meghan Spooner

Een spannend boek met veel inspiratie uit Beauty and the Beast. Yeva kent de verhalen over de bossen waarin het beest leeft. Wanneer haar vader erin verdwaalt gaat ze naar hem opzoek. Hier komt ze het beest tegen en veel meer rare dingen. Spooner heeft het originele verhaal gebruikt en er ontzettend veel nieuwe elementen aan toe gevoegd. Er zit meer fantasie in en een grote verdieping in de karakters. Een Engels fantasy boek dat je in zijn greep houdt.

Beauty and the Beast spin-off

As Old as Time – Liz Braswell

De Engelse boeken van Liz Braswell worden ook wel a twisted tale genoemd. Ze verdraait klassieke sprookjes naar een nieuw avontuur. In As Old as Time heeft Belle’s moeder het beest vervloekt. Het is een mysterie dat al jaren verborgen wordt gehouden, maar kan Belle het beest nu nog wel redden? Dit boek is een nieuwe versie van het verhaal, met meer mysterie en spanning. Zeker niet te missen!

Beauty and the Beast spin-off

Ontworteld – Naomi Novik

Het voelt als een nieuw sprookje, maar lijkt op de orginele Beauty and the Beast. Agnieszka dorp wordt bedreigd door een duister woud. Ze kunnen enkel worden beschermd door de tovenaar, De Draak. Maar hij vraagt een hoge prijs, een meisje moet hem voor tien jaar dienen. Wanneer hij haar komt ophalen, blijkt dit Agnieszka te zijn. Een nieuw verhaal dat ons wel erg bekend voorkomt en gelukkig ook naar het Nederlands vertaald.

 

Beauty and the Beast spin-off

Een vloek zo eenzaam - Brigid Kemmerer

Een vloek zo eenzaam heeft veel inspiratie gehaald uit Beauty and the Beast. Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

 

Welk van deze boeken zou jij willen lezen?

Lees ook: Alle Beauty and the Beast films door de jaren heen

Nieuwste artikelen

  • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

  • Boze zomer - Jan-Willem Anker

  • Op zoek naar roem - Soman Chainani

  • In memoriam - Pascal Engman & Johannes Selåker

  • Bayrut - Hisham Assaad

Gerelateerde artikelen

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • De mooiste real-life Disney sprookjes

  • Harry Potter referentie in Beauty and the Beast

  • De echte gezichten achter Disney prinsessen

  • YA fantasy boeken series

Zoek in artikelen