De leukste vampier boeken

Vampiers en nog meer vampiers, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Gelukkig zijn er genoeg boeken met onze dode favorieten in de hoofdrol. Ze zijn goed of slecht en verliezen hun hart aan de liefde. Wij hebben een lijstje gemaakt van een aantal heerlijke vampierboeken.

 vampier boeken

Twilight – Stephenie Meyer

Een geweldig vampierboek, dat je niet kan hebben gemist de afgelopen jaren. Edward is de perfecte vampier en Bella een weerspiegeling van onszelf. De klunzige Bella verhuist naar een klein dorp en wordt verliefd op de knappe vampier. Een vegetarische nog wel, die je hart sneller laat kloppen. Met Robert Pattinson in je hoofd kan je alleen maar wegdromen bij dit boek van Stephenie Meyer.

 

 vampier boeken

Vampire Academy – Richelle Mead

Het verhaal herken je waarschijnlijk van de film die een paar jaar terug uitkwam. In de boeken gaat het avontuur over de vampieracademie verder. Deze fantasyserie gaat over een universiteit waar vampiers en half-vampiers les krijgen. Hier leren ze hun krachten te beheersen en voor elkaar te zorgen. Richelle Mead schrijft meerdere series over vampiers die bij wereldwijde lezers in de smaak vallen.

 

 vampier boeken

Allerzielen - Deborah Harkness

Hoewel historicus Diana Bishop van een oud heksengeslacht afstamt, heeft ze haar bovennatuurlijke familie-erfenis altijd ontkend. Tot ze in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent en daarna al snel merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende bovennatuurlijke wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana de hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen is de vampier Matthew Clairmont. De eeuwenoude vampier en de ontwakende heks beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de liefde die zich tussen hen ontwikkelt dreigt te knagen aan het fragiele evenwicht tussen bovennatuurlijke wezens en mensen, en zet ook Diana’s wereld op zijn kop…

 vampier boeken

Dracula – Bram Stoker

We kennen het begrip Dracula allemaal, maar weten we ook waar het verhaal echt over gaat? Het begon allemaal met het boek van Bram Stoker. Een jurist bezoekt de graaf Dracula in zijn landhuis. Hij merkt dat de graaf vreemde gewoontes heeft, zoals zoals het drinken van bloed. Steeds meer onheil wordt veroorzaakt door Dracula en een spannend avontuur begint. Na het lezen van het boek van Bram Stoker, weet jij ook alles over Dracula.

 

 vampier boeken

Vampire Diaries – L.J. Smith

De bekende tv-serie die we denk allemaal wel kennen. De boeken volgen een iets andere verhaallijn, maar toch is er een grote vergelijking. Je leest het verhaal vanuit de dagboeken van Elena en Stefan en komt meer te weten over ieders verleden. Natuurlijk is de liefdes driehoek tussen Elena en de broers aanwezig en daar kunnen we alleen maar van genieten. Net als de serie heeft het veel delen, genoeg te lezen dus.

 

vampier boeken

Interview with the vampire – Anna Rice

De titel belooft veel goeds, hoe interview je een vampier? Het is de combinatie van een historische roman en een griezelboek. Een jongeman interviewt de vampier Louis over zijn al twee eeuwen durende leven. Waarin hij vijanden en de liefde tegenkwam. Je reist met hem mee door de eeuwen van zijn leven. Een bijzonder inkijkje in de wereld van een vampier.

 

 

vampier boeken

Heldin van de duisternis – Violet – Abigail Gibbs

De jonge Violet is op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Hierna wordt ze meegenomen naar het domein van de vampiers. Een landgoed vol met pracht en praal en duistere gangen. Ontsnappen is geen mogelijkheid en wat moet ze doen met de aantrekkelijke vampier Kasper. Een heerlijk spannend en romantisch verhaal vol met vampiers.

 

 

vampier boeken

Nachtjagers – Jeaniene Frost

Een stomende serie over de half-vampier Cat die wordt gevangengenomen door de sexy vampier Bones. Na wat problemen voelen de vampiers steeds meer voor elkaar en besluiten ze samen te werken tegen de andere vampiers. Frost heeft een wereld vol met verschillende vampiers bedacht, waar je geen genoeg van kunt krijgen.

 

 

Middernacht serie – Lara Adrian

Nog een heerlijk liefdesverhaal tussen een meisje en een knappe vampier. Gabriel wordt gered door Lucan tijdens een aanval met een groep bloedlustige vampiers. Ze is op slag verliefd, maar Lucan houdt afstand. Een stomende roman met veel romantiek. Er zijn al heel wat boeken in deze serie en elk boek is er een nieuw liefdeskoppel. Let op de boeken worden ingedeeld in het 'stout' genre.

 

 

De Alchemisten – Richelle Mead

Een nog zo bekende vampierserie van Richelle Mead. De vampiertermen zijn in al haar vampierboeken hetzelfde, maar dit boek lees je het vanuit de ogen van een alchemist. Deze beschermen de mensen tegen de vampiers.  Maar Sydney is het niet eens met alles wat haar soort doet. Er wordt getwijfeld aan haar loyaliteit. Weer een serie van Mead vol met bekende en onbekende figureren.

 

 

 vampier boeken

Het huis van de nacht – P.C. Cast

Een school die je leert hoe je een vampier moet zijn, dat zie je niet vaak. Het leven is als zestienjarige al moeilijk genoeg, maar zeker niet als de Uitverkoren bent. Zoey moet haar familie verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan. De school die je leert een vampier te zijn. Cast gebruikt een insteek die nog niet eerder is gebruikt en zeker in de smaak valt bij haar lezers.

 

 

 vampier boeken

True Blood – Date met de dood - Charlaine Harris

Een vampier tv-serie met een hele reeks boeken erachter. Sookie is een serveerster die gedachten kan lezen. Maar bij de nieuwkomer Bill Compton lukt het niet. Dit klinkt heel bekend, toch? Ze groeien steeds meer naar elkaar toe, terwijl iedereen om haar heen fluistert dat het gevaarlijk is. Het voelt bij ons heel herkenbaar, maar dan is er iets omgewisseld. Een niet te missen boek voor fans van de serie True Blood.

 

 

 

Welk vampierboek is jouw favoriet?

Lees ook: Op deze mannen uit onze favoriete Young Adult boeken hebben we een enorme crush

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • 18 x de leukste filmseries

  • Series met de mooiste mannen

  • De 10 slechtste serie verfilmingen gebaseerd op boeken

  • De 40 beste complete Young Adult series 

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

Zoek in artikelen