12 x fantasie boeken met magisch sterke hoofdpersonen

Er zijn super veel fantasie boeken en wij houden er van. In sommige van die boeken zitten echt magisch hele sterke hoofdpersonages en daar kunnen we al helemaal geen genoeg van krijgen! Je gaat helemaal op in het verhaal en hoopt stiekem dat jij degene was met die geweldige krachten! Lees snel veder om erachter te komen welke 12 hoofdpersonen wij in deze lijst hebben opgenomen. Het is een mix van Nederlandse en Engelse boeken.

1. Harry uit Harry Potter en de Steen der Wijzen

We kunnen er natuurlijk niet om heen dat Harry Potter een heel sterk magisch hoofdpersonage is. Al op zijn 11de neemt hij het op tegen de duistere tovenaar Voldemort en kan dit nog navertellen ook! Velen van ons zouden doodsangsten uitstaan bij alle beproevingen die hij moet doorstaan, maar Harry niet. Dapper, moedig en zonder angst gaat hij de strijd aan! En laten we vooral Hermelien en Ron niet vergeten, die hebben eigenlijk ook wel bewezen om in deze lijst opgenomen te worden.

 

2. Feyre uit Hof van Mist en Woede

Spoilers als je het Hof van Doorns en Rozen nog niet hebt gelezen! In het eerste deel was Feyre natuurlijk een mensen, en zelfs toen was ze een sterk hoofdpersonage. Ze neemt het het op tegen Amarantha en weet haar te verslaan, maar overleeft dit niet. Ze komt terug als Hoge Fae, met magische krachten. Deze krachten maken haar zo sterk dat ze zelfs Rhysands gelijke blijkt te zijn.  In het begin heeft ze het heel moeilijk en is ze nog zwak. Maar ze ontwikkelt zich en wordt hierdoor steeds sterker!

 

3. Adelina uit The Young Elites

Adelina heeft als één van de weinige het bloedvirus overleeft. En dat niet alleen: haar haar is zilver geworden, haar wimpers zijn bleek en ze heeft een litteken waar ooit haar linkeroog heeft gezeten. Haar vader ziet haar als een monster en vindt dat ze het geluk van de familie in de weg staat. Gelukkig heeft het bloedvirus niet alleen nadelen, maar ook voordelen. Ze blijkt tot The Young Elites te behoren en heeft mysterieuze en krachtige gaven gekregen! Ze staat stevig in haar schoenen en laat niet over zich heen lopen!

 

4. Kvothe uit De naam van de wind

Kvothe vertelt in De Naam van de Wind zijn levensverhaal. Toen hij nog een klein jongetje was zag hij hoe zijn ouders door een demonische kracht werden vermoord. Om wraak te kunnen nemen moest hij eerst zijn magische krachten ontwikkelen op de universiteit. Hierna ging hij op zoek naar de dader om zijn ouders te wreken! Hij betreed paden in het maanlicht die anderen overdag niet eens durven te benoemen! Kvothe is magisch heel erg sterk en hoort dus zonder twijfel thuis in dit rijtje!

 

5. Celeana uit De Glazen Troon

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven. Om zoiets te overleven moet je toch wel erg sterk zijn! En dat terwijl ze ook nog tussen twee mannen moet kiezen! Niet iedereen zal haar dit na kunnen doen!

 

6. John uit De Loriënkronieken

John is van de 9 Loriers met Erfgaven die gevlucht zijn naar de aarde, omdat de Mogadoren al het leven op Lorien hebben weggevaagd. De eerste drie Loriers zijn al dood gevonden en John is de vierde. Terwijl hij zijn krachten ontdekt en leert ontwikkelen wordt hij opgejaagd door de Mogadoren. Als dan ook nog eens zijn mentor overlijdt lijkt hij er alleen voor te staan. Hij moet niet alleen vechten voor zijn eigen leven, maar ook voor die van zijn vrienden en het meisje waar hij verliefd op is!

 

7. Agnieszka uit Ontworteld

Een volk vertrouwt op een kille tovenaar die hen beschermt tegen het gevaarlijke Woud. In ruil hiervoor vraagt hij een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot haast net zo verschrikkelijk als in het Woud terechtkomen. Het volgende keuzemoment nadert en de jonge Agnieszka is bang. Ze weet dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen, die alles is wat zij niet is. Maar de tovenaar kiest niet Kasia, maar haar! Uiteindelijk ontdekt ze haar magische krachten en zal het moeten opnemen tegen een gevaarlijke vijand!

 

8. Alina uit De Grisha-trilogie

Als het regiment van Alina wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

 

9. Mare uit Rode koningin

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Mare wil absoluut niet het leger in en zorgt ervoor dat ze in het Paleis kan werken. De koning ontdekt bij Mare een verborgen gave, een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken, haar bloed is immers rood. 

 

10. Clary uit Kronieken van de Onderwereld

Op haar 18de verjaardag komt Clary erachter dat ze niet gewoon een mens is, maar dat ze een shadowhunter is! Ze beschikt over magische krachten en moet het opeens opnemen tegen allemaal demonen, terwijl haar moeder in een diepe slaap is. Gelukkig wordt ze opgenomen in de groep door Jace, Alec en Izzy. Ze moet sterk zijn voor haar moeder en beste vriend, Simon, en gaat de strijd op leven en dood zonder angst aan! Zij hoort beslist thuis in het rijtje van sterke magische hoofdpersonen!

 

11. Juliette uit Vrees me

Juliette heeft een heel bijzondere gave, met één aanraking kan ze iemand vermoorden. Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is. Maar Het Herstel weet wel dat ze haar kunnen gebruiken als wapen! Juliette is namelijk precies wat ze op dit moment nodig hebben. Juliette moet een keuze maken: wil ze gebruikt worden als wapen of wil ze vechten in het verzet? Niet alleen heeft ze nu een beangstigende gave, waar ze mee zal moeten leren leven, ze zal dus ook een hele moeilijke keuze moeten gaan maken!

 

12. Kell uit A Darker shade of Magic

Kell is een van de laatste Travelers-tovenaars met een zeldzame, begeerde mogelijkheid om te reizen tussen parallelle universums die met elkaar verbonden zijn door een magische stad. Stiekem is Kell een smokkelaar. Hij is bereid om betalende klanten een glimps van een andere wereld te laten zien. Een erg gevaarlijke hobby waarvan hij de gevolgen zal moeten onderzien. Alleen iemand die heel erg sterk is kan hier meer omgaan! 

 

 

Welk fantasie boek ga jij lezen?

Lees ook: 9x Science-fiction boeken die je zeker niet wilt missen

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • De langste fantasy boeken series

  • Sexy fantasy boeken

  • 10 fantasie boeken met de slechterik in de hoofdrol

  • Sarah J. Maas komt met nieuwe fantasy boekenserie 'Crescent City'

  • Stad van verloren zielen

Zoek in artikelen