10 fantasie boeken met de slechterik in de hoofdrol

Soms wil je toch even iets anders lezen dan de verhalen over helden en heldinnen. Daar zijn namelijk al zoveel boeken over geschreven! Voor de afwisseling is het dan wel leuk om even iets heel anders te lezen! Gelukkig zijn er voor de liefhebbers daarom ook boeken die gaan over de slechterik! Misschien vraag je jezelf wel eens af waarom iemand slecht is geworden of wil je gewoon weten wat er in het hoofd van een slechterik omgaat. Daarom hebben wij voor jullie een lijstje met de 10 leukste boeken over de slechteriken gemaakt.

1. Harteloos - Marissa Meyer

Lang voordat ze de gevreesde Hartenkoningin werd, was Catherine gewoon een meisje met dromen en idealen. Net als iedereen. Ze droomde vol passie over het openen van een banketbakkerij en werd smoorverliefd op de hofnar. De Hartenkoning, haar ouders en het lot bleken echter andere plannen met haar hart te hebben. De teleurstellingen stapelen zich op, de druk vanuit haar omgeving neemt voelbaar toe en Cath wordt langzaam een ander persoon. Ze wordt meedogenloos en wreed.

 

2. Levana (The Lunar Chronicles) - Marissa Meyer

Degenen die The Lunar Chronicles hebben gelezen, kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Ze is in en in slecht en je kan je bijna niet voorstellen dat ze dat hiervoor niet was. Toch is het wel zo! Lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. In dit boek kom je erachter wat er vroeger met haar gebeurd is en hoe dit haar heeft veranderd. En helaas was die verandering niet zo heel erg leuk!

 

3. The Young Elites - Marie Lu

Adelina heeft als één van de weinige het bloedvirus overleeft. En dat niet alleen: haar haar is zilver geworden, haar wimpers zijn bleek en ze heeft een litteken waar ooit haar linkeroog heeft gezeten. Haar vader ziet haar als een monster en vindt dat ze het geluk van de familie in de weg staat. Gelukkig heeft het bloedvirus niet alleen nadelen, maar ook voordelen. Ze blijkt tot The Young Elites te behoren en heeft mysterieuze en krachtige gaven gekregen! En ze zal een duister pad gaan bewandelen.

 

4. List & Leugens - Leigh Bardugo

Kaz Brekker is een crimineel wonderkind, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen. Hij krijgt een opdracht aangeboden die levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Heij stelt een team samen, dat meer op een bij elkaar geraapt zooitje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken

 

5. Dwaaleiland - Melissa de la Cruz

Jaren geleden zijn de schurken uit het koninkrijk Auradon verbannen naar Dwaaleiland. Een koepel om het eiland heen verhindert het gebruik van magie. Terwijl Malafide, Jafar, Cruella en de boze koningin terugverlangen naar hun hoogtijdagen als gemene magiërs, weten hun kinderen niet beter dan dat ze leven in een donkere, sobere en vooral slechte wereld. En daar gedragen ze zich ook naar. Wanneer Mal Carlos dwingt om een groot feest te geven, gebeurt er iets vreemds. Is het mogelijk dat er weer magie is op Dwaaleiland?

 

6. Dracula - Bram Stoker

Jonathans verloofde, Mina, wordt thuis in Londen geconfronteerd met de vreemde ziekte van haar vriendin Lucy, die 's nachts slaapwandelt op een kerkhof. De Amsterdamse arts en vampierjager Van Helsing herkent het symptoom meteen. Ze is het slachtoffer van een vampyr. Jonathan, Mina en drie vrienden ontdekken al snel dat het wezen graaf Dracula is, die naar Londen blijkt te zijn afgereisd. Maar de graaf weet dat ze hem op het spoor zijn. Hij verleidt Mina en ontvoert haar, helemaal terug naar Transsylvanië. En dan is de jacht pas echt geopend. 

 

7. Het portret van Dorian Gray - Oscar Wilde

Dorian Gray is een knappe, naïeve jongeman die in Engeland woont. Een vriend van hem, Basil Hallward, is schilder en maakt een perfect portret van hem. Het is zo perfect dat hij het niet wil tentoonstellen (het zou te veel van hemzelf weggeven), en hij geeft het aan Dorian. Dorian wenst dat hij altijd zo knap zou blijven, en dat het schilderij in zijn plaats ouder zou worden. Hij wordt verliefd op de actrice,Sybil Vane, en vraagt haar ten huwelijk. Maar door zijn drukkende liefde presteert ze een avond slecht op het toneel en dan wijst hij haar af.

 

8. Fairest of All: A Tale of the Wicked Queen - Serena Valentino

Dit is een Engels boek, maar mag zeker niet in het rijtje ontbreken! Dit boek vertelt het verhaal van de Boze Koningin uit Sneeuwwitje. Waarom is ze zo slecht geworden? Er gaan verschillende verhalen rond. Eén daarvan is bijvoorbeeld dat ze in en in slecht is en dat ze de Koning gefopt heeft met haar mooie verschijning. Of was ze misschien jaloers op Sneeuwwitje? Het verhaal dat in dit boek aan bod komt is nog nooit eerder verteld. Het gaat over een tragische liefde, verlies en er komt ook een beetje magie in voor!

 

9. The Beast Within: A Tale of Beauty's Prince - Serena Valentino

Een vervloekte prins zit helemaal alleen in zijn kasteel. Sommigen beweren dat ze hem hebben gezien. Volgens hen is zijn haar wild, zijn nagels scherp en lijkt hij net een beest! Maar hoe kan het dat de prins, die eens zo mooi en levendig was, is verandert in een bitter en wreed monster? En is het mogelijk dat hij ooit de ware liefde kan vinden en zijn vloek kan verbreken? Al deze vragen en meer, worden beantwoordt in dit The Beast Within: A Tale of Beauty's Prince van Serena Valentino. Je leert het beest kennen en sluit hem natuurlijk in je hart!

 

10. Poor Unfortunate Soul: A Tale of the Sea Witch - Serena Valentino

Poor Unfortunate Soul: A Tale of The Sea Witch is alweer het derde boek over een slechterik in de reek van Serena Valentino. Maar in dit boek leren we de slechte heks van de zee, Ursula kennen. Misschien is ze toch niet zo slecht als dat ze eruit ziet! Het is een echte must-have voor iedereen die van boeken houdt die over de slechterik gaan.

 

 

Welk boek uit dit lijstje ga jij binnenkort lezen?

Lees ook: 5x Young Adult boekenseries over engelen

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Dear White People seizoen 4

  • Hartritme - Bart Chabot

  • 10x kick-ass vrouwenfilms

  • Recensie: Mare of Easttown

  • Sadie - Courtney Summers

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen