Deze boeken zijn wereldwijd het belangrijkst geweest

Nadat we eerder al een artikel hadden geplaatst over de films en series die wereldwijd het populairst zijn op Netflix, hebben we nu voor jullie uitgezocht welke boeken wereldwijd het belangrijkst zijn geweest per land. Een gebruiker van Reddit heeft de tijd genomen om per land uit te zoeken welk boek het belangrijkst is geweest voor de inwoners en aan de hand daarvan een literaire wereldkaart gemaakt.

Bron: Reddit/Backforward24

Op de kaart is te zien dat in Mexico het boek Pedro Páramo belangrijk is geweest, in de Verenigde Staten is het boek To kill a Mocking bird van belang geweest in in Canada is dat het boek Anne of Green Gables.

Bron: Reddit/Backforward24

In zuid-Amerika zijn er andere boeken belangrijk geweest. Namelijk Fictions in Argentië, The house of Spirits in Chili en Lituma in the Andes in Peru.

Bron: Reddit/Backforward24

Volgens het artikel is in Nederland het boek over Max Havelaar van belang geweest voor de ontwikkeling van Nederland. Voor Spanje, Frankrijk en Italië waren dat respectievelijk Don Quixote of La Mancha, The Count of Montecristo en The Divine Comedy.

Bron: Reddit/Backforward24

Op de kaart is goed te zien dat het boek War and Peace van belang is geweest in Rusland. In Polen was het boek Pan Tadeusz erg belangrijk en in Hongarije was Eclipse of the Crescent Moon van groot belang.

In Turkije is het boek My name is Red van invloed geweest op de bevolking van het land. In China en Japan waren dat respectievelijk Dream in red pavilion en Kokoro.

Bron: Reddit/Backforward24

Als we inzoomen op Afrika dan zien we dat het boek The Stranger in Algarije invloed heeft gehad op dat land. In Kongo is het boek The Antipeople van belang geweest en in Zuid-Afrika is het boek Misfortune belangrijk geweest.

Bron: Reddit/Backforward24

Als laatste zoomen we in op Australië, Nieuw-Zeeland en Papua New Guinea, voor deze landen zijn de volgende boeken respectievelijk van belang geweest: Cloudstreet, The Bone People en Death of a Muruk

Bron: Reddit/Backforward24

Welke boeken van de kaart heb jij allemaal al gelezen?

Bron: Reddit, Creators.

Lees ook: Zolang doe je erover om deze populaire boeken te lezen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Moederdag: boeken top-5

  • Young Adult top-5: september

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • Young Adult top-5: november

  • Mooie boekenquotes

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen