Zwangerschapsboeken die je moet lezen

Zwangerschapsboeken die je moet lezen

Ben jij zwanger? Of wil je alvast graag kennis op doen over de zwangerschap? Dan ben je natuurlijk op zoek naar een goed en informatief zwangerschapsboek! Helaas zijn er zwangerschapsboeken in overvloed! Door de bomen zie je misschien het bos niet meer! Daarom hebben wij voor jou de beste zwangerschapsboeken op een rijtje gezet die je moet lezen! Daarbij hebben we niet alleen aan de mama's gedacht, maar ook zeker aan de papa's.

Ik word mama! - Vivian Wiegert & dr. Wolf Lütje

Een zwangerschapsboek dat zeker niet mag ontbreken in je kast is Ik word mama! Dit vrolijke en kleurrijke zwangerschapsboek (met heel veel leuke foto's) begeleidt je door alle fasen van de zwangerschap! Er worden verschillende vragen beantwoord, zoals: Ben ik wel klaar voor mijn zwangerschap? Wat mag ik wel en wat mag niet meer eten? Wordt mijn lichaam ooit weer als vroeger? Daarnaast lees je hoe je baby zich in je buik ontwikkelt, hoe je lichaam verandert tijdens de zwangerschap en welke kwaaltjes je kunt krijgen. Leer ook hoe je jezelf moet ontspannen tijdens de zwangerschap en welke oefeningen daarbij kunnen helpen! Dit zwangerschapsboek begeleidt je ook gedurende de eerste maanden na de geboorte! Kortom, een must-have die je moet lezen!

Mijn zwangerschap in vraag en antwoord - Marjolaine Solaro, Marie-Christine Bourg & Bénédicte Lafarge-Bart

In dit redelijk zakelijke zwangerschapsboek worden al jouw dringende en niet dringende vragen over de zwangerschap beantwoord. Het is een onmisbare gids vol met deskundig advies van verschillende specialisten! In Mijn zwangerschap in vraag en antwoord komen zowel de 'domme' vragen, als technische vragen voorbij en overal is uiteraard een antwoord op te vinden! Kom door dit zwangerschapsboek meer te weten over voeding, levensstijl, kwaaltjes, prenatale controles, de bevalling, je relatie, je werk en ga zo nog maar even door! Van hoe jij je rugklachten kan behandelen tot welke onderzoeken je moet laten doen tot de vraag waar je zoete trek opeens vandaan komt. Onmisbaar dus.

Fit zwanger! - Esther Diepen

Het is natuurlijk hartstikke belangrijk dat je tijdens je zwangerschap lekker fit blijft! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kleintje. Het zwangerschapsboek Fit zwanger! helpt jou daarbij. Hierin vind je work-outschema's, oefeningen, informatie over gezonde voeding, lekkere recepten en heerlijke ontspanningstips! Door je hieraan te houden ben je na de zwangerschap weer snel in vorm! Daarnaast heb je leuke agenda pagina's waar je je gewicht en omvang kan bijhouden en notities kan schrijven. De oefeningen worden duidelijk neergezet en er wordt ook onderscheid gemaakt tussen vrouwen die al lang sporten of vrouwen die net beginnen. En ja, wie fit de zwangerschap in gaat komt er ook beter uit.

Zwangerschapsboeken

Help! Ik word (super) papa - Benjamin Perrier

Ook papa's moeten zich natuurlijk goed voorbereiden op de zwangerschap en de geboorte van de baby! In Help! Ik word (super) papa staat alles wat je moet weten als toekomstige papa: tips, to-dolijstjes en wat je kan verwachten in de eerste weken na de geboorte. Op die manier begin je goed voorbereid aan dit grote avontuur en word je in heel erg snel een superpapa voor je toekomstige kleintje en natuurlijk een superman voor de mama-to-be! Het boek leest ook heerlijk weg door de grote dosis humor die gebruikt wordt in dit boek. En het vertelt je ook eerlijk dat er bijvoorbeeld stemmingswisselingen aan zullen komen bij de aankomende mama. Dit is dus zeker een zwangerschapsboek die je als papa moet lezen!

Voor het eerst papa - Lionel Paillès & Benoît Le Goëdec

Ook dit boek is speciaal voor de toekomstige papa's en dan vooral voor de papa's die voor het eerst vader worden. Natuurlijk is dit hartstikke spannend en Voor het eerst papa helpt je daarbij! Het is een redelijk zakelijk boek waarin heel veel vragen worden beantwoord. Je komt alles te weten over de zwangerschap, geboorte en de verzorging van je baby! Vragen als: Heb ik recht op verlof als de baby is geboren? Kan ik ook de babyblues krijgen? Hoe moet ik een flesje klaarmaken komen uitgebreid aan bod! Als je hiervan, als papa, op de hoogte wilt zijn is het van belang dat dit zwangerschapsboek in je kast staat!

Zwangerschapsboeken

10.000 voornamen - Son Tyberg & Freya Tyberg

Als de baby er eenmaal is, is het natuurlijk hartstikke belangrijk dat de kleine een prachtige naam krijgt! Maar een mooie en originele naam kiezen voor je baby kan best moeilijk zijn. 10.000 voornamen kan je helpen bij het nemen van deze grote beslissing. De namen zijn alfabetisch gerangschikt. Je komt te weten waar de namen precies vandaan komen, wat ze nou eigenlijk betekenen en of ze van een basisnaam zijn afgeleid. Tijdens je zwangerschap kan je natuurlijk al kijken naar namen voor je baby! 10.000 namen is dus echt een zwangerschapsboek dat niet kan ontbreken!

Slaap! - Susanne Willekes

De baby is er en heeft een prachtige naam gekregen! Nu wil je natuurlijk alles weten over het (door)slapen van je baby! Slaap! is dé ideale slaapgids voor baby's van 0-12 maanden. Susanne Willekes schept realistische verwachtingen over doorslapen, stelt de moeder gerust, biedt herkenning en geeft nieuwe tools voor meer slaap en tegelijkertijd voor het omgaan met minder slaap. Ook kun je de kleine na 6 maanden leren om te slapen! Dat is natuurlijk ideaal, na 6 maanden ben je natuurlijk wel een beetje moe als je baby niet goed slaapt. 

Babymassage & Reflexologie - Wendy Kavanagh

In Babymassage & Reflexologie maak je kennis met verschillende massagetechnieken aan de hand van stapsgewijze (en geïllustreerde) instructies hoe je de baby op de juiste en op een veilige manier kunt masseren. Ook leer je de belangrijkste technieken van voetreflexologie! Door de massages bouw je niet alleen een band op met je baby, maar kun je ook eenvoudige babykwaaltjes (zoals slijmvorming, een verstopte neus, oorpijn of pijn bij het doorbreken van tandjes) verlichten of verhelpen. Hierdoor zal je baby zich snel weer beter voelen en jij natuurlijk ook! Tijdens je zwangerschap is het natuurlijk heerlijk om dit al even te lezen! Dan ben je er meteen klaar voor als je kleine er eenmaal is!

Zwangerschapsboeken

Oei, ik groei - Hetty van de Rijt & Frans X. Plooij

Dit mooie hardcover boek leert je alles over de tien sprongen in de mentale ontwikkeling van je baby. Je merkt dat je kleine meer huilt dan anders, hangerig en een beetje humeurig is. Ook slaapt hij slechter en eet niet meer zo goed. Geen zorgen! Dit is nou gewoon een sprongetje in de mentale ontwikkeling van je kleine. Een baby groeit namelijk niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal en dat ga merk je. Ook kom je achter hoe je baby alles beleeft en of je baby het merkt als jullie, als ouders, ruzie met elkaar maken. Een heel belangrijk boek dus om tijdens je zwangerschap te lezen!

101 leerrijke spelletjes voor baby's en peuters - Jorge Batllori & Victor Escandell

Om je baby te vermaken kan je af en toe een spelletje met hem/haar doen! In dit boek vind je een heleboel ideeën voor verschillende spelletjes. Deze spelletjes zijn geschikt vanaf de geboorte tot zijn/haar derde levensjaar. Het gaat van spelen in het water tot het vouwen van vliegtuigjes! De spelletjes zijn niet alleen leuk en versterken de band, maar stimuleren ook de psychomotorische, cognitieve, sociale en gevoelsmatige ontwikkeling van je kind. Dit prachtige boek, met veel kleurenfoto's en illustraties, is een onmisbaar hulpmiddel.

zwangerschapsboeken

Zwangerschapsboeken die je moet lezen

Welke zwangerschapsboeken ga jij aanschaffen?

Lees ook: Deze boeken zijn wereldwijd het belangrijkst geweest

Nieuwste artikelen

  • Ik kan niet slapen - Steve Frech

  • Winnen: Sims 4 Ecologisch Leven, Weerwolven en Eiland leven

  • Dit is Brandy als Cinderella in Disney's Descendants: The Rise of Red

  • Dit zijn de eerste beelden van 'To All The Boys' spin-off 'XO, Kitty'!

  • Officiële trailer Queen Charlotte: A Bridgerton Story is nu te zien!

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Mooie boekenquotes

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • De voordelen van lezen

Zoek in artikelen