Deze 10 boeken kun je makkelijk in één dag uitlezen

Over sommige boeken doe je langer dan over andere. En soms kom je echt niet door een boek  heen en dat leidt dan weer tot een leesdipje waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Je hebt namelijk nog een hele lange TBR lijst die je graag wil inkorten. Het is dan heerlijk om even een boek te lezen dat je in één dag kunt uitlezen, dan kom je meteen weer helemaal in het goede ritme!

Wij hebben voor jullie 11 boeken op een rijtje gezet die makkelijk in één dag te lezen zijn. Sommige boekjes zijn maar heel dun en andere vlieg je doorheen door de vlotte schrijfstijl van de schrijver!

1. Het korte tweede leven van Bree Tanner – Stephenie Meyer

Dit boekje telt maar 192 pagina’s en dat heb je natuurlijk zo uit! In dit boek maken we kennis met Bree Tanner, een rekruut in het nieuwelingenleger van Bryan. De fans van Twilight maken in dit boek kennis met de duistere kant van de wereld van jonge vampieren. Stephenie Meyer weet opnieuw een geweldige mix te maken van gevaar, mysterie en romantiek!

2. Harry Potter en de Steen der Wijzen – J. K. Rowling

Dit boek telt iets meer pagina’s dan het voorgaande, namelijk 228. Dit is het eerste deel uit de populaire serie van J.K. Rowling. We maken kennis met Harry Potter, die bij zijn oom, tante en neefje in de kast onder de trap woont. Maar dan verandert zijn leven, hij is namelijk een tovenaar! Hagrid haalt om op zijn vliegende moterfiets op en dan begint zijn leven op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus!

Het korte tweede leven van Bree Tanner & Harry Potter en de Steen der Wijzen

3. Stardust – Neil Gaiman

Stardust bestaat uit 250 pagina’s. Tristan Thorne leeft in het Victoriaanse stadje Wall. Hij stapt de wereld van Faerie binnen om een gevallen ster te zoeken voor de vrouw van wie hij houdt. Maar als hij deze eenmaal op het spoor is moet hij het opnemen tegen hele gevaarlijke tegenstanders. Maar alleen dan zal hij de ster mee kunnen nemen naar zijn geliefde!

4. De Alchemist – Paolo Coelho

Deze korte roman bestaat maar uit 190 pagina’s. De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een zoektocht. Na veel omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist, die over grote spirituele wijsheid beschikt.

Stardust & De Alchemist

5. Onder Moeders Vleugels - Louisa M. Alcott

Dit boekt telt iets meer pagina’s dan de voorgaande boeken, 264, maar ook deze is makkelijk in één dag te lezen! Onder Moeders Vleugels is een prachtig romantisch verhaal met veel gevoel voor de problemen van de opgroeiende jeugd in tijden toen geluk nog heel gewoon was. In hun rumoerige leventje maken de vier zusjes March veel mee en delen lief en leed met elkaar.

6. Frankenstein – Mary Shelley

Wie kent het verhaal van Frankenstein nou niet? Maar heb jij het boek weleens gelezen? Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je dat zeker gaan doen. Het boek wordt namelijk zwaar onderschat. In 288 pagina’s maak je kennis met Victor Frankenstein, die begraafplaatsen afstruint op zoek naar lichaamsdelen om een monster te creëren. Het is een prachtig diepgaand literair verhaal.

Onder moeders vleugels & Frankenstein

7. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams

De complete serie bestaat uit 5 boeken en zeker het eerste deel kan je in één dag uitlezen. Dit boek bestaat namelijk maar uit 224 bladzijden. Als de Aarde wordt opgeblazen wegens de aanleg van een intergalactische snelweg, ontspringt alleen Hugo Veld de dans, omdat de buitenaardse lifter Amro Bank toevallig zijn vriend is. Dit is het begin van een bizarre reis door de ruimte.

8. A Christmas Carol – Charles Dickens

Grote kans dat jij de film A Christmas Carol al een paar keer hebt gezien, maar de film is eigenlijk gebaseerd op het boek van Charles Dickens. Het is zeker de moeite waard om A Christmas Carol een keertje te lezen aangezien het maar uit 112 pagina’s bestaat. In A Christmas Carol volgen we het verhaal van de gierige Ebenezer Scrooge, die door drie geesten wordt bezocht.

The Hitchhiker's guide & A Christmas Carol

9.  Van muizen en mensen – John Steinbeck

Van muizen en mensen is een echte klassieker.Tijdens de crisis van de jaren dertig van de vorige eeuw proberen de dagloners George en Lennie het hoofd boven water te houden. Op het platteland van de Verenigde Staten trekken zij van farm naar farm, maar elke keer zorgt de zwakzinnige Lennie voor problemen die George moet oplossen.

10. De oude man en de zee – Ernest Hemingway

Dit is ook weer een heel dun boekje van maar 112 pagina’s! De oude Cubaanse visser Santiago heeft al 84 dagen niets gevangen en wordt daarom bespot door andere vissers. Manolin, zijn jonge assistent, moet van zijn ouders tegen zijn zin meegaan met een meer succesvolle visser. Om zijn reputatie te redden gaat Santiago heel ver de zee op.

Van muizen en mesnen & De oude man en de zee

Welk boek heb jij in één keer uitgelezen?

Lees ook: 11 spannende boeken voor de fans van Dan Brown

Nieuwste artikelen

  • Gletsjer - Suzanne Vermeer

  • Pony - R.J. Palacio

  • De tijdontkenner - Ilse Ceulemans

  • Gouden dagen - Berend Sommer

  • Stilstaand water - Maria Broberg

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen