De vijf leukste boeken voor middelbare scholieren volgens Rick Riordan

Als je vraagt wat middelbare scholieren graag met hun vrije tijd doen, hoor je de laatste tijd steeds minder vaak ‘lezen’. Dat is heel jammer, want lezen kan ontzettend leuk zijn! Dit vindt ook Rick Riordan, schrijver van onder andere de populaire Young Adult-serie Percy Jackson & The Olympians. Riordan’s boeken zijn veelal gebaseerd op mythologie en zijn boeken zijn ontzettend populair. Maar liefst vijf van zijn boeken zijn New York Times-bestsellers! Kortom, de perfecte kandidaat om boeken voor middelbare scholieren aan te bevelen. Hieronder vijf van Riordan’s favoriete boeken voor jonge lezers.

Shadow Magic - Joshua Khan1. Shadow Magic – Joshua Khan

Lilith was niet voorbestemd om de koningin van Gehenna, het land van de ondoden, te worden. Maar ze is de laatste overlever in een lange lijn van donkere tovenaars. Haar land is omringd door vijanden, en de enige manier om hen tegen te houden is door haar afkomst te aanvaarden en de magie van de ondoden uit te oefenen. Maar hoe gaat ze dat doen aangezien magie verboden is voor meisjes? En dan is er nog Storm, die niet voorbestemd was om een slaaf te worden. Hij wordt overgedragen aan Somberslot in Gehenna, waar hij wellicht geofferd zal worden aan een vampier. In het kasteel kruisen de paden van Storm en Lilith elkaar. Een plotse dood brengt hen dichter bij elkaar. Ze zijn op elkaar aangewezen om zichzelf en Gehenna uit een uitzichtloze situatie te redden, wat leidt tot een adembenemend fantasy-avontuur dat je meedogenloos meesleurt.

Shadows of Sherwood - Kekla Magoon2. Shadows of Sherwood – Kekla Magoon (Engelstalig)

Wanneer haar ouders verdwijnen, moet de twaalfjarige Robyn Loxley leren voor zichzelf te zorgen. Haar thuis, Nott City, is overgenomen door een brute bestuurder, Ignomus Crown. Na gevlucht te zijn voor haar leven, rest Robyn geen enkele keus dan zich bij een groep buitenbeentjes te voegen. Elk van deze kinderen heeft zijn eigen speciale talent op het gebied van kattenkwaad. Ze gaan erop uit om de fouten van de brute regering recht te zetten en nemen het feit dat ze gezochte criminelen zijn voor lief. Robyn kan echter niet rusten tot ze haar ouders vindt. Ze probeert de puzzelstukjes van de avond dat ze verdwenen aan elkaar te verbinden en ontdekt dat haar lot en de toekomst van Nott City aan elkaar verbonden zijn op manieren die ze nooit had verwacht.

De schreeuwende wenteltrap - Jonathan Stroud3. Lockwood en co 1: De schreeuwende wenteltrap – Jonathan Stroud

Overdag is er niets aan de hand. 's Nachts komen kwade geesten tevoorschijn... Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en... om in leven te blijven. 

 

The Shadow Hero - Gene Luen Yang4. The Shadow Hero – Gene Luen Yang (Engelstalig)

Dit boek gaat in op de wortels van de eerste Aziatisch-Amerikaanse superheld The Green Turtle. Deze superheld komt origineel uit het stripboek Blazing Comics en is bedacht door Chu F. Hing. In The Shadow Hero brengt Gene Luen Yang deze vergeten held weer tot leven. Hank wil gewoon rustig zijn leven leiden door samen met zijn vader de supermarkt van hun familie te runnen. Zijn moeder wil echter dat hij een superheld wordt om hun buurt in Chinatown te beschermen. 

 

 

Gregor de Bovenlander - Suzanne Collins5. Gregor de Bovenlander: De voorspelling – Suzanne Collins

Als Gregor zijn zusje Boots door een rooster in de kelder ziet verdwijnen, springt hij achter haar aan en vallen ze samen een duistere diepte in. Ze belanden in Onderland, waar mensen op vleermuizen rondvliegen en waar reusachtige kakkerlakken, spinnen en ratten wonen.
Gregor wil zo snel mogelijk terug naar huis. Maar dan komt hij erachter dat hij een belangrijke rol heeft te vervullen in het land onder de grond.

 

 

Welk van deze boeken komt op jouw lijstje te staan?

Bron: Goodreads

Lees ook: De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Happiest season 

  • Wachten op de wind - Oskar Kroon

  • Etters en letters - Frederick Deloddere

  • Recensie: Fatherhood 

  • De ninja's van de overkant - Reggie Naus 

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen