Erotische boeken die je gelezen moet hebben

Zoek je een boek om te lezen op een avondje bankhangen? Erotische boeken zijn dan de uitgelezen kans om je avond wat spannender te maken. Nu heb je misschien niet zo'n behoefte aan een heel cliché boek waar het eigenlijk meer om de seks gaat dan het verhaal. Daarom hebben wij hier een lijstje met goede erotische boeken waar het ook echt om het verhaal gaat. Veel van deze boeken zijn deel van een serie, dus je kunt er voorlopig even mee vooruit.

De Reiziger – Diana GabaldonDe reiziger

In De Reiziger gaat Claire Randall met haar man Frank op een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Hier stuit Claire op een stenencirkel en wordt ze wakker in Schotland in 1743. Hier ontmoet ze de jonge Schot Jamie Fraser, die haar kennis laat maken met liefde en passie zoals ze dit nog nooit heeft meegemaakt. Zo raakt Claire verscheurd tussen twee compleet verschillende levens én liefdes. 

Let op: Je kunt flink verslaafd raken aan deze serie, het telt namelijk maar liefst acht boeken. Van deze boeken is ook een serie gemaakt genaamd Outlander, deze is te zien op Netflix.

Wolken boven MontanaWolken boven Montana – Nora Roberts

Jack Mercy heeft drie verschillende dochters uit drie verschillende huwelijken. Deze drie dochters, Tess, Lily en Willa, zien elkaar voor het eerst tijdens zijn begrafenis en de lezing waarbij hij zijn ranch aan hen nalaat. Hier zit echter een voorwaarde aan verbonden: het recht op de ranch verkrijgen ze pas als ze hier een jaar met elkaar doorgebracht hebben. Aangezien ze erg uiteenlopende karakters hebben is dit al een uitdaging op zich, maar de zussen worden pas echt op de proef gesteld wanneer iemand eropuit is om de ranch én hen kapot te maken.

Een spannend boek waarvan je zeker zult genieten als je wel eens hebt gefantaseerd over het in een hooiberg rondrollen met een echte cowboy.

Dansen op luchtDansen op lucht – Nora Roberts

Nell Channing denkt eindelijk veilig te zijn van haar gewelddadige echtgenoot wanneer zij een nieuw leven begint op een eiland voor de kust van Massachusetts. Ze gaat werken bij de boekhandel annex café van Mia Devlin, wat het bruisende centrum van het eiland vormt. Zack Todd is hier al snel een vaste klant. Maar net als Nell hem een beetje in vertrouwen neemt, wordt ze geconfronteerd met haar verleden en het feit dat er nog steeds een vreselijke vloek op het eiland rust. 

Dansen op lucht is het eerste deel van de trilogie Het eiland van de drie zusters. Deel twee en drie van deze trilogie zijn Hemel en aarde en Spelen met vuur.

Date met de doodDate met de dood – Charlaine Harris

Sookie Stackhouse in niet zomaar een serveerster. Ze kan namelijk gedachten lezen, wat soms heel handig is maar ook heel vermoeiend kan zijn. Bill Compton, de nieuwkomer in het dorp waar ze halsoverkop verliefd op wordt, is de enige wiens gedachten Sookie niet kan lezen terwijl ze over hem juist meer te weten zou willen komen. Ook omdat hij een griezelig stel vrienden heeft. Als een van Sookie's collega's wordt vermoord kijkt iedereen naar Bill en denkt men zelf dat Sookie zijn volgende slachtoffer zou kunnen zijn. Éen ding is voor iedereen duidelijk: Bill Compton heeft duistere geheimen.

Date met de dood is het eerste deel van de Sookie Stackhouse serie, die in totaal tien boeken telt.

Verslaafd aan jouVerslaafd aan jou – Sylvia Day

Gideon Cross en Eva Tramell hebben allebei een beschadigd verleden, maar hun passie en lust zijn net zo bedwelmend als gevaarlijk. Eve heeft zich nog nooit zo tot iemand aangetrokken gevoeld. Gideon werd een soort verslaving voor haar. Al was ze beschadigd, hij wist bij haar de juiste snaar te raken. Gideon had ook zijn eigen demonen. Zijn liefde liet haar niet meer los, maar het gevaar bleef dat ze door hun beschadigde verleden uit elkaar zouden drijven. 

Verslaafd aan jou is het eerste deel in de Crossfire serie. Deel twee en drie van deze trilogie zijn Begeerd door jou en Verbonden met jou.

Spelen met vuurSpelen met vuur – Olivia Lewis

Voor de buitenwereld lijkt het alsof de dertigjarige Luci King alles goed voor elkaar heeft. Ze is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, met wie ze twee gezonde kinderen heeft, ze woont in een enorm huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Helaas kent Luci ook de keerzijde van deze rijkdom. Ze is eenzaam en moet leren omgaan met haar schatrijke schoonfamilie, wat niet zo makkelijk blijkt te zijn. Ze heeft een roerig verleden en voelt zich niet zo thuis tussen de welgestelden, waardoor ze al jaren met haar identiteit worstelt. Dan neemt Benjamin zonder te overleggen met Luci zijn jongere broer Joshua in huis, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt. Hierdoor verandert alles. Joshua laat zich niets vertellen en je kan niet om hem heen. Luci is precies hetzelfde waardoor ze moeilijk aan elkaar kunnen wennen en de spanningen in het huis snel oplopen. Deze spanning zorgt echter ook voor een onvermijdelijke aantrekkingskracht tussen Luci en Joshua. Terwijl Benjamin het steeds drukker krijgt groeien Luci en Joshua steeds dichter naar elkaar. Kan Luci de broer van haar echtgenoot weerstaan? En wil ze dat eigenlijk wel?

Spelen met vuur is het eerste deel in de King serie. Wanneer de volgende delen uitkomen is nog niet bekend.

Een wilde gokEen wilde gok – Abbi Glines

Wanneer de vader van Harlow Manning met zijn rockband op tour gaat, stuurt hij haar naar Rosemary Beach in Florida, waar ze bij haar halfzus Nan gaat wonen. Er is wel een klein probleem: Nan haat haar. Als Harlow de negen maanden dat de tour duurt wil overleven, moet ze dus geen moeilijkheden veroorzaken. Dat lijkt geen punt te zijn, totdat de aantrekkelijke vriend van nan, Grant Carter, in zijn boxershort Nans kamer uitloopt. Hij wist dat Nan een kort lontje heeft, maar toch kon hij de verleiding niet weerstaan. Nu hij Harlow ontmoet heeft hij hier spijt van, want hij wil háár. Harlow wil echt niets te maken hebben met een jongen die iets met haar halfzus heeft, ookal is het niet serieus. Grant wil aan Harlow bewijzen dat hij niet is zoals ze denkt, maar durft hij dit risico te nemen ondanks dat hij alles kan verliezen?

Een wilde gok is het eerste deel van de Rosemary Beach serie, wat in totaal bestaat uit dertien boeken.

Mijn nacht ontvlamdMijn nacht ontvlamd – Jodi Ellen Malpas

Als Livy in het café is ziet ze een ontzettend mooie man die haar hart laat stilstaan. Als hij weer weggaat denkt ze echter dat ze hem nooit meer zal zien. Maar dan vindt ze een servet waarop hij een boodschap voor haar heeft achtergelaten: Hij wil een nacht om haar te aanbidden, zonder gevoelens of verplichtingen, met alleen maar heel veel plezier. Zijn naam: M. Livy kan dit aanbod niet weerstaan. Maar na die ene nacht willen ze allebei meer. Wie is de man achter de snelle auto's, de stijlvolle pakken en het chique appartement? En is deze wederzijdse obsessie misschien gevaarlijker dan ze denken?

Mijn nacht ontvlamd is het eerste deel van de Mijn nacht-trilogie. De vervolgdelen zijn Mijn nacht ontkend en Mijn nacht ontbloot.

S.E.C.R.E.T.S.E.C.R.E.T. – L. Marie Adeline

Cassie Robichaud leeft een eenzaam leven sinds het overlijden van haar man. Overdag werkt ze in Café Rose in New Orleans en 's avonds zit ze thuis met haar kat en een pot thee. Dan vindt ze in het café een mysterieus notitieboekje dat een vrouw heeft laten liggen en haar leven verandert voorgoed. Cassie raakt gefascineerd door de expliciete ontboezemingen die ze in het notitieboekje ontdekt. Uiteindelijk leiden deze ontboezemingen haar naar S.E.C.R.E.T., een geheim genootschap van vrouwen dat als doel heeft andere vrouwen te helpen hun seksuele fantasieën tot werkelijkheid te maken. Cassie begint aan een spannende reis van tien stappen door een reeks ontmoetingen met adembenemende mannen, die haar wakker schudden en bevredigen zoals ze nog nooit heeft meegemaakt. Zodra ze haar remmingen loslaat vindt ze het zelfvertrouwen om een hartstochtelijk leven te leiden. 

S.E.C.R.E.T. is het eerste deel van de Secret-trilogie. Deel twee en drie van deze trilogie zijn Gedeeld geheim en Onthuld geheim.

Welk van deze erotische boeken staan op jouw lijstje?

Lees ook: Erotische Harry Potter-fanficties

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • 12 x romantische boeken

  • Boeken top-5: een tikkeltje stout

  • Abbi Glines boeken series

  • Outlander seizoen 4 is binnenkort in Nederland te zien

  • Verslaafd aan jou

Zoek in artikelen