Boeken zoals Harry Potter

Ben jij een liefhebber van boeken zoals Harry Potter? Denk je hierbij aan magie, magische scholen, een vriendengroepje, zoektochten, avontuur en mysteries. Ja? Dan zal je de onderstaande boeken ook graag een keertje willen lezen. Deze boeken hebben alle elementen die je ook in de serie van J.K. Rowling kan vinden. Verdrink in deze magische werelden en geniet volop van deze boeken zoals Harry Potter. 

Percy Jackson - Rick Riordan
Percy Jackson is één van de meest succesvolle jeugdboekenseries van dit moment. Het verhaal gaat over Percy, die een halfgod blijkt te zijn. Wees welkom in de wereld van de Griekse goden, de half dier/half mens-wezens, magie en mythologische monsters. Ga in elk boek opnieuw mee met Percy en zijn twee goede vrienden op bijvoorbeeld een zoektocht naar de bliksemschicht of om gewoon de wereld te redden. De boeken nemen je mee in een bijzondere wereld en je zult jezelf vast helemaal kunnen vinden in de grappige personages. Dit komt omdat ze nog jong zijn en de wereld nu pas ontdekken. Herkenbaar én spannend. Deze past zeker weten in het rijtje van boeken zoals Harry Potter. De films zijn ook super leuk om te kijken als je de boeken uit hebt. 

Magisterium - Cassandra Clare

Cassandra Clare heeft, met haar manier van schrijven, een groot effect op jouw gedachten. Want ook in dit boek heb je het idee dat je zelf in de wereld te vinden bent. De boekenserie van Magisterium draait om de tovenaar Callum Hunt, die zal worden ingewijd op de school Magisterium. Bij het woord tovenaar waren wij al verkocht en daarom hoort hij bij boeken zoals Harry Potter. De 12-jarige Callum is vanaf jongs af aan opgegroeid met drie simpele regels: 1. Vertrouw nooit een tovenaar. 2: Doe nooit mee aan de Ijzerproef. En 3: Ga nooit naar het Magisterium. Zoals je al raadt zullen dit de dingen zijn die Callum juist gaat doen. Verdwijn in dit boek en in een wereld vol met magie en avontuur. 

Vampire Academy - Richelle Mead 

Vampire Academy is een boekenreeks met 6 spannende jeugdboeken. Het verhaal gaat over Rosemarie, een 17-jarig meisje dat wordt opgeleid om haar beste vriendin te beschermen. Terwijl ze de vijand moeten verslaan, raakt Rosemarie verstrikt in een verboden liefde. Het boek heeft de elementen van alles wat je jezelf kunt inbeelden. Het gaat over vampieren, vriendschap, avontuur en liefde. De magie van de boeken slaat gelijk over en je kunt niet meer stoppen met lezen. De tovenarij mist in dit boek, maar door de bovennatuurlijke elementen behoort het zeker tot de boeken zoals Harry Potter. Deze serie is het zeker waard om te lezen en er is ook nog een film van, mocht je het helemaal geweldig vinden! 

Hex Hall - Rachel Hawkins 

In onze prachtige lijst met boeken kan Hex Hall niet missen. Hex Hall gaat over Sophie Mercer. Sophie is een heks die na de zoveelste mislukte toverspreuk wordt overgebracht naar Hex Hall. Een geïsoleerde school voor heksen, feeën en gedaantewisselaars. Hier hoopt iedereen dat ze beter wordt. Dit lijkt al erg veel op de verhalen over onze favoriete tovenaar en kan dus niet missen tussen de boeken zoals Harry Potter. In deze serie vindt Sophie zich in een donkere magischie omgeving vol met avontuur en veel mysteries. Maar heeft ze zelf ook demonische krachten waar ze niks vanaf wist? Het is een super spannende boekenserie die zich afspeelt in een magische omgeving! 

The Magicians - Lev Grossman

Het verhaal The Magicians gaat over Quentin Coldwater, een ongewoon getalenteerde jongeman die geobsedeerd wordt door Fillory, een magisch land uit één van zijn favoriete boeken. Onverwachts mag hij naar Brakebills, een zeer geheime, exclusieve school voor magie in New York. Na te zijn afgestudeerd doen hij en zijn vrienden een grote ontdekking: Fillory is echt. Maar het land uit Quentins fantasie blijkt een veel donkerdere en gevaarlijkere wereld te zijn dan hij ooit had kunnen dromen. De boeken lijken af en toe erg op de geweldige serie van J.K. Rowling. Het gaat over, magie, vriendschappen gecombineerd met school en natuurlijk allerlei mysteries. Toch laat dit boek de magie iets anders overbrengen!

Nevermoor - Jessica Townsend

Nevermoor gaat over het meisje Morrigan Crow en zij is vervloekt. Zij is gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Maar dan wordt ze door Jupiter meegenomen naar de prachtige en magische stad Nevermoor. Hier zal zij tegen een heleboel andere kinderen moeten strijden om bij het Wondergenootschap te mogen. Ze ontdekt dat ze eigenlijk nergens in uitblinkt en zal een manier moeten vinden om de proeven te doorstaan. En dan blijkt ook nog eens dat Jupiter iets voor haar verborgen heeft gehouden. Een boek vol met magie hoort natuurlijk zeker thuis in ons rijtje met boeken zoals Harry Potter. Laat je meesleuren naar een andere wereld, naar Nevermoor. 

Ontworteld - Naomi Novik

In Ontworteld vertrouwt Agnieszka's volk op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen.

Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

Bovenwereld - Scarlett Thomas

In de Bovenwereld-serie volgen we Fee. Fee is dol op magie, en eindelijk is haar grootvader begonnen met haar magisch onderricht. Maar dan overlijdt hij plotseling. Fee erft zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden. Met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten, reist Fee naar de bovenwereld. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak…

Pages & Co - Anna James

Pages & Co gaat over de elfjarige Matilda. Ze woont sinds haar moeder kort na haar geboorte verdween boven Pages & Co, de boekwinkel van haar grootouders. Wanneer er in de winkel mysterieuze figuren verschijnen, die wel heel erg lijken op de personages uit bekende boeken, ontdekt Matilda de magie van 'boekdwalen'. Dapper stapt ze in een onbekende wereld, vastberaden het raadsel op te lossen van de verdwijning van haar moeder. Al snel ontdekt ze dat er een duistere kant zit aan het dwalen door boeken...

The School for Good and Evil - Soman Chainani

Elke vier jaar worden er 2 meisjes ontvoerd uit het stadje Gavaldon. Volgens de legende gaan deze kinderen naar de School voor Goed en Kwaad, een instituut waar de kinderen ofwel helden ofwel slechteriken worden.

Met haar glazen muiltjes en haar toewijding aan goede daden weet Sophie dat ze helden zoals Cinderella, Rapunzel en Snow White achterna gaat op de School voor Goed. Agatha draagt zwarte jurken en heeft een gemene zwarte kat. Het lijkt erop dat zij naar de School voor Kwaad gaat om de slechteriken te vergezellen. Maar dan wordt Sophie ingedeeld bij de School voor het Kwaad, terwijl Agatha naar de School voor Goed wordt gestuurd. Wat als deze vergissing de eerste hint is naar wie Sophie en Agatha echt zijn?

Welke boeken zoals Harry Potter staan op jouw te lezen lijstje?

Lees ook: Welk Harry Potter personage ben jij?

Nieuwste artikelen

  • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

  • Alle Beauty and the Beast films door de jaren heen

  • Deze personages werden uit de serie geschreven na het slechte gedrag van de acteur

  • De leukste vampier boeken

  • Populaire boeken die in juli 2021 verschijnen

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen