Boeken zoals Harry Potter

Ben jij een liefhebber van boeken zoals Harry Potter? Denk je hierbij aan magie, magische scholen, een vriendengroepje, zoektochten, avontuur en mysteries? Dan zal je de onderstaande boeken ook graag een keertje willen lezen. Deze boeken hebben alle elementen die je ook in Harry Potter kan vinden. Verdrink in de magische werelden en geniet volop van deze boeken zoals Harry Potter. 

Percy Jackson - Rick Riordan
Percy Jackson is één van de meest succesvolle jeugdboekenseries van dit moment. Het verhaal gaat over Percy, die een halfgod blijkt te zijn. Wees welkom in de wereld van de Griekse goden, de half dier/half mens-wezens, magie en mythologische monsters. Ga in elk boek opnieuw mee met Percy en zijn twee goede vrienden op bijvoorbeeld een zoektocht naar de bliksemschicht of om gewoon de wereld te redden. De boeken nemen je mee in een bijzondere wereld en je zult jezelf vast helemaal kunnen vinden in de grappige personages. Dit komt omdat ze nog jong zijn en de wereld nu pas ontdekken. Herkenbaar én spannend. Deze past zeker weten in het rijtje van boeken zoals Harry Potter. De films zijn ook super leuk om te kijken als je de boeken uit hebt. 

Magisterium - Cassandra Clare

Cassandra Clare heeft, met haar manier van schrijven, een groot effect op jouw gedachten. Want ook in dit boek heb je het idee dat je zelf in de wereld te vinden bent. De boekenserie van Magisterium draait om de tovenaar Callum Hunt, die zal worden ingewijd op de school Magisterium. Bij het woord tovenaar waren wij al verkocht en daarom hoort hij bij boeken zoals Harry Potter. De 12-jarige Callum is vanaf jongs af aan opgegroeid met drie simpele regels: 1. Vertrouw nooit een tovenaar. 2: Doe nooit mee aan de Ijzerproef. En 3: Ga nooit naar het Magisterium. Zoals je al raadt zullen dit de dingen zijn die Callum juist gaat doen. Verdwijn in dit boek en in een wereld vol met magie en avontuur. 

Vampire Academy - Richelle Mead 

Vampire Academy is een boekenreeks met 6 spannende jeugdboeken. Het verhaal gaat over Rosemarie, een 17-jarig meisje dat wordt opgeleid om haar beste vriendin te beschermen. Terwijl ze de vijand moeten verslaan, raakt Rosemarie verstrikt in een verboden liefde. Het boek heeft de elementen van alles wat je jezelf kunt inbeelden. Het gaat over vampieren, vriendschap, avontuur en liefde. De magie van de boeken slaat gelijk over en je kunt niet meer stoppen met lezen. De tovenarij mist in dit boek, maar door de bovennatuurlijke elementen behoort het zeker tot de boeken zoals Harry Potter. Deze serie is het zeker waard om te lezen en er is ook nog een film van, mocht je het helemaal geweldig vinden! 

The Magicians - Lev Grossman

Het verhaal The Magicians gaat over Quentin Coldwater, een ongewoon getalenteerde jongeman die geobsedeerd wordt door Fillory, een magisch land uit één van zijn favoriete boeken. Onverwachts mag hij naar Brakebills, een zeer geheime, exclusieve school voor magie in New York. Na te zijn afgestudeerd doen hij en zijn vrienden een grote ontdekking: Fillory is echt. Maar het land uit Quentins fantasie blijkt een veel donkerdere en gevaarlijkere wereld te zijn dan hij ooit had kunnen dromen. De boeken lijken af en toe erg op de geweldige serie van J.K. Rowling. Het gaat over, magie, vriendschappen gecombineerd met school en natuurlijk allerlei mysteries. Toch laat dit boek de magie iets anders overbrengen!

Een dodelijke opleiding - Naomi Novik

Een dodelijke opleiding speelt zich net als Harry Potter af op een magische school, maar hier gaat het er net iets anders aan toe.

Scholomance is een school voor magisch begaafden. Deze school is ontzettend gevaarlijk. Een mislukking kan je dood betekenen. Er zijn geen leraren, geen vakanties en geen vriendschappen (behalve strategische). Overleven is belangrijker dan welk cijfer dan ook, want de school staat haar leerlingen niet toe om te vertrekken voordat ze afstuderen... of sterven! De regels zijn bedrieglijk eenvoudig: loop niet alleen door de gangen. En pas op voor de monsters die overal op de loer liggen. El is als geen ander voorbereid op de gevaren van de school. Ze mag dan zonder bondgenoten zijn, maar ze bezit een duistere kracht die sterk genoeg is om bergen te verzetten en miljoenen weg te vagen. Het zou voor El gemakkelijk genoeg zijn om de monsters te verslaan die op school rondsnuffelen. Het probleem? Haar krachtige duistere magie zou ook alle andere studenten kunnen doden.

Nevermoor - Jessica Townsend

Nevermoor gaat over het meisje Morrigan Crow en zij is vervloekt. Zij is gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Maar dan wordt ze door Jupiter meegenomen naar de prachtige en magische stad Nevermoor. Hier zal zij tegen een heleboel andere kinderen moeten strijden om bij het Wondergenootschap te mogen. Ze ontdekt dat ze eigenlijk nergens in uitblinkt en zal een manier moeten vinden om de proeven te doorstaan. En dan blijkt ook nog eens dat Jupiter iets voor haar verborgen heeft gehouden. Een boek vol met magie hoort natuurlijk zeker thuis in ons rijtje met boeken zoals Harry Potter. Laat je meesleuren naar een andere wereld, naar Nevermoor. 

Amari en de nachtwachters - B.B. Alston

Een boek met magie, een slechte tovenaar én boordevol avontuur? Ameri en de nachtwachters is zeker een aanraders als je van Harry Potter hebt genoten. 

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken…
In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

Bovenwereld - Scarlett Thomas

In de Bovenwereld-serie volgen we Fee. Fee is dol op magie, en eindelijk is haar grootvader begonnen met haar magisch onderricht. Maar dan overlijdt hij plotseling. Fee erft zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden. Met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten, reist Fee naar de bovenwereld. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak…

De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel - Michael Scott

Nicolas Flamel kwam in het eerste Harry Potter boek al voor. Hij was samen met Perkamentus de maker van de Steen der Wijzen en meer dan 600 jaar oud. De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel is een zesdelige serie over de vijftienjarige tweeling Sophie en Josh Newman. Josh verdient wat bij in de boekhandel van Nick Fleming, die eigenlijk de beroemde alchemist Nicolas Flamel is. Flamel werd geboren in 1330 en werd bijna 700 jaar later gezien als de grootste alchemist van zijn tijd. Volgens de geschiedschrijving stierf hij in 1418. Maar Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven nog steeds in leven. De formule hiervan zit verborgen in het boek van Abraham de Magus; het machtigste boek met oude magie dat er bestaat. Een groep Onsterfelijken is van plan de mensheid te vernietigen zodra ze het boek in handen krijgen. Als de millennia oude voorspelling juist is, zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hen kunnen tegenhouden - als Flamel er tenminste op tijd in slaagt hun bijzondere krachten te doen ontwaken...

Pages & Co - Anna James

Pages & Co gaat over de elfjarige Matilda. Ze woont sinds haar moeder kort na haar geboorte verdween boven Pages & Co, de boekwinkel van haar grootouders. Wanneer er in de winkel mysterieuze figuren verschijnen, die wel heel erg lijken op de personages uit bekende boeken, ontdekt Matilda de magie van 'boekdwalen'. Dapper stapt ze in een onbekende wereld, vastberaden het raadsel op te lossen van de verdwijning van haar moeder. Al snel ontdekt ze dat er een duistere kant zit aan het dwalen door boeken...

The School for Good and Evil - Soman Chainani

Elke vier jaar worden er 2 meisjes ontvoerd uit het stadje Gavaldon. Volgens de legende gaan deze kinderen naar de School voor Goed en Kwaad, een instituut waar de kinderen ofwel helden ofwel slechteriken worden.

Met haar glazen muiltjes en haar toewijding aan goede daden weet Sophie dat ze helden zoals Cinderella, Rapunzel en Snow White achterna gaat op de School voor Goed. Agatha draagt zwarte jurken en heeft een gemene zwarte kat. Het lijkt erop dat zij naar de School voor Kwaad gaat om de slechteriken te vergezellen. Maar dan wordt Sophie ingedeeld bij de School voor het Kwaad, terwijl Agatha naar de School voor Goed wordt gestuurd. Wat als deze vergissing de eerste hint is naar wie Sophie en Agatha echt zijn?

Welke boeken zoals Harry Potter staan op jouw te lezen lijstje?

Lees ook: Welk Harry Potter personage ben jij?

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen