De beste Pride and Prejudice spin-off boeken

Dit zijn ze dan, de beste Pride and Prejudice spin-off boeken! Het eeuwenoude verhaal wordt door meerdere schrijvers een nieuw leven ingeblazen. Het oorspronkelijke verhaal gaat over de leden van een Engelse familie, in de 18e/19e eeuw, die hun trots en vooroordelen moeten overwinnen om dichter bij elkaar te komen. Een boek over liefde, wanhoop en klassenverschillen. Dit boek is voor vele schrijvers een inspiratie geworden en wordt als één van de beste boeken allertijden gezien. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met de beste Pride and Prejudice spin-off boeken!

Pride and Prejudice and zombies -  Seth Grahame-Smith
In het verhaal Pride and Prejudice and Zombies heerst een mysterieuze ziekte in Engeland, waardoor de doden weer tot leven komen en op zoek gaan naar mensenvlees. Het originele verhaal krijgt onverwachte wendingen door toegevoegde en herschreven scènes vol moordlustige zombies. De stoere Elizabeth Bennet wil niets liever dan zombies uitschakelen met haar ninja-zwaard, maar ze wordt al snel afgeleid door de komst van de afstandelijke en arrogante Mr. Darcy. Zal Elizabeth de monsters weten te verdelgen? Zal ze de klassenverschillen overwinnen? En zal ze moeten kiezen tussen het huwelijk of haar zwaard? Hij behoort zeker in dit rijtje met Pride and Prejudice spin-off boeken! 


Pride and Prejudice and Miseltoe - Melissa de la Cruz
In Pride and Prejudice and Mistletoe verandert iedereen van geslacht. Miss Darcy is een succesvolle rijke partner van een beleggingsfonds in New York. Ze heeft het druk met haar carrière, maar ze keert een tijdje voor Kerst terug naar haar familie in Pemberley. Haar moeder is ziek, haar relatie met haar vader is bekoeld en Darcy denkt dat al haar kennissen in Pemerley haar arrogant vinden, omdat ze vertrokken is naar New York om carrière te maken. Op het jaarlijkse kerstfeest van haar ouders komt Darcy de irritante Luke Bennet tegen. Een simpele timmerman die niet bepaald op zijn mondje gevallen is. Ze belandden samen onder de 'Mistletoe' en jullie weten vast wel wat dat betekent.


Dear Mr. Darcy - Amanda Grange 
In Dear Mr. Darcy vertelt Amanda Grange het klassieke verhaal door de ogen van de romantische held Fitzwilliam Darcy, in de vorm van brieven waarin op een nieuwe frisse manier wordt gekeken naar de reflectie op manieren en moralen van Engeland in de negentiende eeuw. In dit boek wordt het verhaal van Mr. Darcy verteld vanuit zijn oogpunt. We krijgen, voor de eerste keer, alle brieven te lezen die hij heeft geschreven. Hij kan zijn aantrekkingskracht tegenover Elizabeth met haar mooie ogen, kinderlijke geest en haar eigen wil niet weerstaan..Een interessante manier om het boek te lezen. Zeker één van de Pride and Prejudice spin-off boeken die het waard is om te lezen. Vooral als je van romantische boeken houdt, met een vleugje van de 19e eeuw. 


Landgoed Longbourn - Jo Baker 
Het weesmeisje Sarah brengt haar dagen door met vloeren schrobben, kleding wassen en het legen van kamerpo’s van de familie Bennet. Maar in de bedompte personeelsvertrekken is er sprake van evenveel liefdesverdriet, ontluikende liefde en intrige als in de luxe vertrekken van de Bennets. Als er een mysterieuze nieuwe knecht wordt aangenomen, dreigt het voorspelbare leven van het personeel totaal overhoop gehaald te worden. Jo Baker voert de lezer voorbij de welgestelde familie van Jane Austens klassieker en naar de personeelsvertrekken waar de bedienden geluk en verdriet noodgedwongen met elkaar moeten delen. Een spannend boek over geluk en verdriet. Landgoed Longbourn is echt een hele mooie versie en één van de beste Pride and Prejudice spin-off boeken die er bestaat.


Mr. Darcy's Diary - Amanda Grange
De enige plek waar Darcy zijn innerste gevoelens kan delen is in de privé pagina's van zijn dagboek. Hij zit vast tussen het gevoel van plicht tegenover zijn familie en zijn groeiende passie foor Elizabeth Bennet. Alles wat hij nu nog kan proberen te doen is niet verliefd worden. In het boek lees je het verhaal uit zijn perspectief. Darcy's woorden bewijzen dat hij toegewijd is aan het winnen van haar hart. Dit boek is gefocust op de rijke, Mr. Darcy. Door zijn elegantie krijg je de sfeer van het boek goed mee. Deze klassieke roman verdient met zijn elegantie zeker een plekje in het rijtje van de beste Pride and Prejudice spin-off boeken. 


The Secret Diary of Lizzie Bennet: A Novel - Bernie Su
Op youtube is de serie "The Lizzie Bennet Diaries" te vinden, een moderne versie van het zeer bekende romantische boek van Jane Austen. Lizzie is in plaats van een vrouw van gegoede huize uit de 19e eeuw getransformeerd in een jonge communicatie-studente die bezig is met haar master, net als haar beste vriendin Charlotte, die de video-blogs edit. De meiden zijn redelijk gelukkig, maar voor hun moeder is bezorgd om hen, omdat ze nog steeds geen relatie hebben. Dat is namelijk het enige wat in haar ogen telt. Dus als de rijke geneeskunde-student Bing Lee in de buurt komt wonen, zet moeder Bennet alles op alles om hem een relatie te laten aangaan met één van haar dochters. Deze versie is iets moderner en leest makkelijk weg.


Death Comes to Pemberley - P. D. James
In het rijtje van beste Pride and Prejudice spin-off boeken hoort ook zeker Death Comes to Pemberley. Het is 1803, zes jaar nadat Elizabeth en Darcy trouwden en hun leven op het monumentale Pemberley begon. Ze wonen vlakbij hun familieleden en hebben 2 zonen. De voorbereidingen voor het jaarlijkse herfstbal zijn in volle gang. Maar de avond voor het bal wordt verstoord door de komst van Elizabeths zus Lydia, die hysterisch gilt dat haar man is vermoord. Zal dit het idyllische leven van de bewoners van Pemberley voorgoed verstoren? Het is een spannend boek, waar ook een tv-serie over gemaakt is. Het verhaal is myserieus en leuk om te lezen. Voeg deze dus ook maar toe aan het lijstje van Pride and Prejudice spin-off boeken die je nog moet lezen.


An Assembly Such as This (Fitzwilliam Darcy, Gentleman #1) - Pamela Aidan
Assembly Such as This (Fitzwilliam Darcy, Gentlemen #1)  staat uiteraard in de lijst met beste Pride and Prejudice spin-off lijst. In de Fitzwilliam Darcy, Gentleman-trilogie, verbeeldt Aidan levendig de wereld van Fitzwilliam Darcy. Aiden laat ons de Bennet's en de Bingley's zien door de ogen van Darcy. Wij voelen zijn emoties en lezen zijn gedachten. Als we leren over zijn moeilijke verleden, beginnen wij te begijpen hoe zo'n schijnbaar arrogante man getransformeerd is tot de ideale man voor Elizabeth. Bij dit boek zit je op het randje van je stoel, vanwege alle spannende momenten die in het boek zijn verwerkt. Wij hopen dat jij ook dit boek op jouw lijstje met Pride and Prejudice spin-off boeken zet! Het is zeker een aanrader. 


Mr. Darcy Takes a Wife: Pride and Prejudice Continues (Darcy & Elizabeth, #1)  - Linda Berdoll 
Elke vrouw wilt Elizabeth Bennet zijn. Gewaardeerd, sterk, dapper en mooi. En elke vrouw wordt verliefd op Mr. Darcy, een lange knappe man (die ook nog eens rijk blijkt te zijn). Hun passie spat van de bladzijden af. Ze kunnen niet van elkaar afblijven! Het hele ingrijpende verhaal gaat over tegenslagen, vele mysteries en menselijke dwaasheid. Dit boek heeft eigenlijk een romantische, sexy en hilarische kijk op het originele boek van Jane Austin. Sommigen zullen dit een gewaagde manier van vertellen vinden, toch is deze seksuele versie ook een topper in deze lijst. Een perfect boek in het rijtje van beste Pride and Prejudice spin-off boeken.


Austenland (Austenland, #1) - Shannon Hale
Jane is een jonge vrouw uit New York, die nooit de juiste man lijkt te vinden. Misschien komt dat door haar geheime obsessie met Mr. Darcy. Wanneer een welgesteld familielied haar op reis stuurt naar een Engels restort, om de catering te doen voor Austen geobserdeerde vrouwen, komt haar droom om een perfecte man te ontmoeten uit. In dit verslavende, charmante en medelevend verhaal brengt Shannon Hale de obsessieve Jane Austen in ieder van ons naar boven. Het is dus ook erg herkenbaar voor velen. Het is de schattigste versie van de beste Pride and Prejudice spin-off boeken. Daarom hoort hij hier ook zeker thuis. 

 

Welke van de Pride and Prejudice spin-off boeken vind jij het beste?

Lees ook: 20 Engelse boeken gebaseerd op een sprookje

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

  • De affaire - Yvonne Doorduyn

Gerelateerde artikelen

  • Wat te kijken na Bridgerton

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Alle Jane Austen films op een rijtje

  • De mooiste openingszinnen in boeken

  • De leukste audioboeken op Spotify

Zoek in artikelen