De beste duo's in YA

In heel veel Young Adult boeken ontstaan prachtige vriendschappen of deze vriendschappen bestaan al voordat het boek begint. Deze duo's doen echt alles voor elkaar: ze gaan voor elkaar door het vuur, komen voor elkaar op en redden elkaars leven! Het zijn vriendschappen waar wij ontzettend jaloers op zijn. Deze duo's in YA mogen weleens in het zonnetje gezet worden en daarom zetten wij de beste voor jullie op een rijtje! 

Will & Jem - De Ijzeren Engel (Cassandra Clare)

Will & Jem zijn parabatai en dat is natuurlijk de meest ultieme vriendschap die er bestaat. Je voelt namelijk datgene wat de ander voelt. Het maakt niet uit of dit gaat om emoties of om fysieke pijn, door de parabatai-band voelen ze alles. De band die Will & Jem met elkaar hebben is daardoor onbreekbaar. Er is niks dat hen kapot kan krijgen, ze zijn aan elkaar verbonden totdat ze dood gaan! Met recht staan Will & Jem dus in ons rijtje met de beste duo's in YA.

Mare & Farley - De Rode Koningin (Victoria Aveyard)

Mare & Farley hebben allebei maar één passie: het lot van de Scarlet Guard. Tijdens de gevechten beschermen ze elkaar en zorgen ervoor dat de ander niks overkomt. Elke keer weer. Ze zouden elkaars leven voor elkaar opgeven, zolang de ander maar veilig is! Een prachtige vriendschap, die zeker niet mag ontbreken tussen de beste duo's in YA.

America & Marlee - De Selectie (Kiera Cass)

Deze twee prachtige dames staan elkaar bij door de hele competitie. De strijd om prins Maxon laten ze gelukkig nooit tussen hun vriendschap in staan. Ze steunen elkaar en gunnen het elkaar om de wedstrijd te winnen. Wij krijgen nog tranen in onze ogen als we denken aan America die Marlee probeert te redden als ze beschuldigd wordt van verraad. Zelfs 20 jaar later zijn deze twee nog steeds de beste vrienden, een mooiere vrienschap bestaat er bijna niet!

beste duo's in YABron: Moon, Cargo, Unieboek

Kenji & Juliette - Vrees me (Tahereh Mafi)

In het eerste boek verschijnt de brutale Kenji voor het eerste op het toneel. Juliette is er helemaal niet zeker van of zij hem eigenlijk wel kan vertrouwen. Maar dit verandert door de boeken heen! In Heel Me is Kenji uitgegroeid tot iemand waarbij Juliette altijd terecht kan en zijn humor doet haar ontzettend goed tijdens de strijd die ze aan het voeren is. Een betere vriendschap dan dit bestaat er niet?!

Mia Thermopolis & Lilly Moscovitz - Dagboek van een prinses (Meg Cabot)

Mia en Lilly zijn al vriendinnen voordat Mia ontdekt dat ze de toekomstige koningin is van Genovia. Mia woont in New York en wordt eigenlijk best wel gepest op school. Gelukkig heeft ze Lilly, haar allerbeste vriendin. Ook als blijkt dat Mia een prinses is, blijft Lilly gewoon normaal doen en steunt ze haar beste vriendin. Mia blijft op haar beurt ook gewoon contact houden met Lilly. Kijk zo hoort het te gaan binnen een vriendschap! Je moet elkaar altijd blijven steunen ondanks alles wat er gebeurt! En daarom behoren Mia & Lilly tot de beste duo's in YA.

Cath & Reagan - Fangirl (Rainbow Rowell)

Cath & Reagan zijn elkaars roommates en hebben nou niet bepaald een typische vriendschap! Eigenlijk zijn Cath & Reagan totaal verschillend, maar dat maakt ze misschien wel één van de beste duo's in YA. Reagan staat altijd klaar om Cath te steunen wanneer dit nodig is, zelfs al wordt Cath verliefd op haar ex-vriendje Levi. Reagan probeert, ondanks haar eigen gevoelens, hun liefde zelfs te steunen. Dan ben je wel echt een hele goede vriendin hoor als je het ons vraagt!

beste duo's in yaBron: Blossom Books, Van Goor

Cinder & Iko - The Lunar Chronicles (Marissa Meyer)

Dit is misschien wel één van de beste duo's in YA boeken! Vanaf het allereerste boek in The Lunar Chronicles is Iko aanwezig! Ondanks het feit dat Iko een adroïde is, is zij een ontzettend lieve, zorgzame en dappere vriendin. Ze heeft alles over voor Cinder en Cinder natuurlijk ook voor haar. Geregeld vrolijkt de grappige Iko Cinder op als ze het even moeilijk heeft en het allemaal niet meer ziet zitten. Wat een prachtige vriendschap!

Nina & Inej - List & Leugens (Leigh Bardugo)

Nina & Inej begrijpen elkaar zoals niemand anders dat ooit zou kunnen. Ze delen namelijk hetzelfde verleden. Jarenlang hebben zij allebei in de seksindustrie gewerkt. Daarnaast beschermen zij elkaar! Ze geven met hart en ziel om elkaar, ze gunnen elkaar al het geluk van de wereld en niemand kan tussen hen in komen te staan!

beste duo's in yaBron: Blossom Books

Welke van de bovenstaande duo's in YA is jouw favoriet?

Bron: epicreads.com, bustle.com

Lees ook: De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen