De beste Carry Slee boeken

Carry Slee is waarschijnlijk wel één van de beste en bekendste schrijfsters van jeugdboeken die ons koude kikkerlandje rijk is. Daarnaast schrijft ze ook weleens boeken voor volwassenen. Inmiddels heeft ze al ongeveer 50 boeken op haar naam staan en daar komen gelukkig nog steeds nieuwe bij. Sommige boeken zijn zelfs verfilmd. Ben jij ook zo gek op de boeken van Carry Slee? Wij hebben de beste Carry Slee boeken voor jou op een rijtje gezet in dit artikel.

Carry Slee boeken

1. Timboektoe

De ouders van Isa en Kars hebben een camping in Frankrijk gekocht en daar balen Isa en Kars van. Ze willen hun vrienden helemaal niet verlaten. Op de camping, die ze uit protest Timboektoe noemen, proberen ze er toch iets van te maken. Ondanks de nodige tegenslagen lukt het hun van de camping een groot succes te maken. Carry Slee verbergt altijd belangrijke boodschappen in haar boeken en dat geldt ook voor Timboektoe. Dit is echt zo een boek dat je laat zien om overal het beste van te maken. Ook al lijkt het soms heel erg vervelend, er schijnt altijd zon achter de wolken.

Lees hier de recensie over Timboektoe.

Carry Slee boeken

2. Afblijven

In Afblijven volgen we het spannende verhaal van Melissa en haar beste vriend Jordi. Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen? Let dus altijd goed op je vrienden. Soms lijken ze het allemaal goed voor elkaar te hebben, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Maar jij kan je vrienden helpen door een oogje in het zeil te houden!

Lees hier de recensie van Afblijven.

Carry Slee boeken

3. Lover of Loser

Dit is het eerste deel in de serie Your Choice. In Lover of Loser kan je zelf het verloop van het verhaal bepalen, hoe tof is dat?! Je krijgt als lezer vier keuzemomenten voorgeschoteld. Alle verhaallijnen zijn erg verrassend en daarom is het stiekem ook gewoon leuk om ze allemaal gewoon te lezen!

Eva is 15 jaar en heeft problemen met haar stiefvader. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Eva's beste vriendin heeft het te druk met haar nieuwe vriendje om de problemen serieus te nemen. Wie helpt Eva dan? Mees, op wie ze verliefd is? Of wordt ze de prooi van een loverboy?

Lees hier de recensie van Lover of Loser.

Carry Slee boeken

4. Kappen!

Sander is verliefd op Indra, maar helaas heeft hij enige concurrentie. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt namelijk hetzelfde voor haar. Toch kiest Indra voor Sander en René kan dit niet echt waarderen! 

Ongeveer een weekje later wordt er in de stad een jongen in elkaar geslagen en René wijst met zijn vinger naar Sander. Sander ontkent bij het voorvaal betrokken te zijn geweest, maar er is helemaal niemand die hem gelooft. Behalve Indra, zij weet namelijk hoe het is als niemand je gelooft. Ze heeft zelf de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich is dat wel zo verstandig?

Het is natuurlijk hartstikke vervelend als niemand je gelooft. Het is altijd fijn om vrienden te hebben die wel achter je staan. Kappen! laat dat aan de lezer zien en staat daarom met recht tussen de beste Carry Slee boeken.

Carry Slee boeken

5. Paniek

Sasja voelt zich niet meer veilig in haar eigen huis. Op een ochtend heeft ze het gevoel dat er naar haar gekeken wordt, maar ze geeft de schuld aan de verhuizing. Ze woont nog maar net in het nieuwe huis. Maar als ze voor de spiegel gaat staan schrikt ze. Ze heeft het zich niet verbeeld, in de speigel ziet ze Felix staan (haar stiefbroer).Ze draait zich met een ruk om. Wat moet hij in haar kamer? Sasja durft er met niemand over te praten, ze schaamt zich er namelijk heel erg voor. Niemand mag erachter komen, vooral Jorrit niet.

Als Jorrit per ongeluk het grote geheim van zijn beste vriend Ruben ontdekt, belooft hij het aan niemand te vertellen. Maar hij is zo kwaad en geschrokken dat hij zijn mond voorbij praat. En dan gaat alles pas echt goed fout...

Carry Slee boeken

6. Razend

Sven is niet gelukkig thuis. Zijn vader drinkt en slaat hem regelmatig. Hij trekt Svens broer, Lennart, altijd voor. Die wint namelijk alle zwemwedstrijden en doet alles wat zijn vader wil. Sven krijgt daarentegen steeds de volle laag van zijn vader. Hij weet zijn blauwe plekken zorgvuldig voor anderen te verbergen. Niemand mag weten dat hij thuis wordt geslagen. Zeker Roosmarijn niet, op wie hij verliefd is. Roosmarijn verbergt haar problemen juist niet. Ze vertelt de klas dat hun favoriete leraar zijn handen niet thuis kan houden, maar ze wordt door helemaal niemand geloofd. De enige die het wel voor haar opneemt is natuurlijk Sven.

Ook in dit boek wordt weer een heftig onderwerp door Carry Slee aangehaald, namelijk kindermishandeling! Dat is dan ook zeker een goede reden om Razend een plekje te geven tussen de beste Carry Slee boeken

Carry Slee boeken

7. Radeloos

Paco's leven verandert dramatisch als er iets verschrikkelijks gebeurd met zijn vader. Zijn leven ligt overhoop en dat komt vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Hierdoor klust Paco niet meer aan zijn bus, hij is geen dj meer en zijn relatie met Floor eindigt ook hierdoor. Zijn schuldgevoel wordt steeds erger, en alleen door een paar biertjes kan hij het even vergeten. Yara probeert steeds dunner te worden om haar onzekerheid te verbergen. Daar gaat ze zo ver in dat ze uiteindelijk ook geen uitweg meer ziet.... Kunnen Paco en Yara elkaar helpen?

Radeloos behandelt zelfs twee hele belangrijke onderwerpen: anorexia en drankmisbruik. Beiden zijn ontzettend slecht voor je lichaam. Maar als je er eenmaal mee bent begonnen is het moeilijk om te stoppen, daar heb je hulp bij nodig!

Carry Slee boeken

8. Spijt!

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er ook niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij heeft zelf namelijk ook een hekel aan dikke Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Als de klas weer eens dubbel ligt, lacht hij zelf mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond ook nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Misschien is het al te laat... Spijt! is een erg heftig boek dat laat zien dat pesten niet oke is en dat spijt soms te laat komt.

Lees hier de recensie van Spijt!

Carry Slee boeken

9. Pijnstillers

Casper woont alleen met zijn moeder, zijn vader heeft hij nooit gekend. In zijn vrije tijd speelt hij het liefst piano. Wanneer hij wordt gekozen om pianist in een jeugd orkest te zijn, is hij dan ook superblij. Maar algauw wordt het goede nieuws overschaduwd door slecht nieuws: zijn moeder heeft kanker. Bang voor wat er met haar kan gebeuren gaat Casper op zoek naar zijn vader. Die blijkt dichterbij te zijn dan hij kon vermoeden...

Pijnstillers mocht natuurlijk niet in ons rijtje met de beste Carry Slee boeken ontbreken. Het is een mooi boek over het omgaan met een ouder die ziek is.

Carry Slee boeken

10. #Laatste Vlog

Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit. Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen?

Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen...

 

Wat zijn volgens jou de beste Carry Slee boeken?

Lees ook: 12 boeken die studenten uit andere landen moeten lezen op school

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Interview met de hechte cast van Spijt!

  • 10x Populaire kinderboekenseries

  • De leukste audioboeken op Spotify

  • De 10 leukste tienerboekenseries

Zoek in artikelen