De leukste reisboeken

De zomer staat alweer voor de deur en dat betekent zomervakantie! Wij kijken er al naar uit om heerlijk een boek te lezen in de zon op het strand. Maar wat als je nog eigenlijk niet zo goed weet waar je naartoe moet op vakantie? Of wat te doen als je alleen op vakantie gaat? Dan komt een reisboek goed van pas! Wij hebben daarom voor jullie de leukste reisboeken op een rijtje gezet zodat jouw vakantie een succes wordt.

 

Reisboeken

1. 100 wereldplekken die je gezien moet hebben - Floortje Dessing

We beginnen het lijstje met de leukste reisboeken met een boek van Floortje Dessing. Floortje is beroemd om haar prachtige reisprogramma's. Wil je dit jaar nu op een bijzondere plek op vakantie, maar weet je nog niet zo goed waar je heen wilt? Laat je dan inspireren door het boek 100 wereldplekken die je gezien moet hebben van Floortje Dessing. Ze selecteerde voor dit boek 100, van de volgens haar, meest bijzondere plekken op aarde; van hotels en natuurparken tot stranden en woestijnen. Bij elke plaats vertelt Dessing wat er zo speciaal aan is, zodat iedere reiziger haar kan volgen. Het boek wordt vergezeld door prachtige afbeeldingen en is dus het ideale boek om inspiratie uit op te doen.

Lees hier onze recensie

Reisboeken

2. Droombestemmingen - National Geographic

Ook National Geographic heeft een prachtig boek samengesteld voor degene onder ons die nog niet precies weten waar ze heen willen gaan op vakantie. In dit boek komen vijftig klassieke topbestemmingen aan bod die je ooit in je leven een keer bezocht moet hebben, van Yellow Stone National Park, tot het Great Barrier Reef, van Angkor Wat en Machu Picchu tot steden als Sint Petersburg en Kaapstad. In het boek vertellen de fotografen over de bijzondere foto's die ze hebben gemaakt, aangevuld met informatie over de geschiedenis van de plekken. Inclusief nuttige tips voor de reiziger. Dit is een van de reisboeken die een echte must read is voor het plannen van je droomvakantie!

 

Reisboeken

3. Staycation guide - Anne de Buck

Ga je dit jaar geen verre reis maken, maar wil je toch graag leuke steden bezoeken in de vakantie? Dan is de Staycation guide het ideale reisboek voor jou! Travelblogger Anne de Buck neemt je in dit boek mee naar de leukste steden in Nederland en België. Ontdek ruim 300 hotspots om te logeren, shoppen en eten in steden van Maastricht tot Gent en van Antwerpen tot Groningen, of ga juist een weekend de stad uit om te logeren in het bos of aan het strand. Deze Staycation guide staat boordevol inspiratie voor een vakantie dichtbij huis. Inclusief een bucketlist vol tips van locals en influencers met de leukste dingen om te doen. Kortom, vakantie in Nederland is nog nooit zo leuk geweest!

Reisboeken

4. Handboek voor de soloreiziger - Lonely Planet

Ga je dit jaar voor het eerst alleen op vakantie, maar heb je eigenlijk niet zo'n goed idee hoe je dat moet aanpakken? Dan biedt Handboek voor de soloreiziger hulp! Of je nu een roadtrip, een citytrip of een reis naar jouw droomeiland plant, dit boek geeft je tips en het zelfvertrouwen om de wereld op eigen houtje te verkennen. Met advies van ervaren soloreizigers leer je hoe je jouw reisroute uitstippelt, jouw budget plant en andere mensen ontmoet. Een onmisbaar boek voor als je alleen op vakantie gaat!

Lees hier onze recensie

Reisboeken

5. World of wanderlust - Brooke Saward

Het boek World of Wanderlust kan niet ontbreken in de lijst met de leukste reisboeken. Het boek is ideaal voor de reizigers onder ons! In dit boek staat welke locaties je écht een keer moet bezoeken en waar je het beste in je eentje kunt reizen. Van kledingtips voor op vliegvelden tot regels voor roadtrips: professioneel reiziger en blogger Brooke Saward vertelt je precies waar je heen moet, wat je daar kunt doen en hoe je dat te gekke vakantiegevoel kan krijgen, waar je ook bent.

Lees hier de recensie

Reisboeken

6. Het honeymoonhandboek - Lonely Planet

Ga je deze zomer op huwelijksreis maar weet je eigenlijk niet waar je heen wilt gaan? Dit reisboek van Lonely Planet staat boordevol advies voor wie een huwelijksreis op maat wil: geen 'all-inclusive' te bespeuren hier. Laat je hart kloppen voor echte avonturen, die de dromen van jonggehuwden weerspiegelen - of dat nu wilde dieren spotten is in de Afrikaanse savanne, rondrijden door Havana in een van Cuba's legendarische vintage auto's of duiken met schildpadden in Bali. Dankzij dit boek kan je genoeg ideeën opdoen!

Lees hier de recensie

Reisboeken

7. Daar ging m'n string - Jennifer L. Leo

In dit boek staan dan misschien geen leuke vakantietips zoals in de andere reisboeken, maar Daar ging mijn string staat wel boordevol leuke, grappige en gênante verhalen van medereizigers! Daar ging m’n string laat zien dat de beste reisverhalen ontstaan wanneer alles misgaat. Geniet van de onvergetelijke verhalen van reizigsters die de hele wereld rondtrekken en de meest genante dingen meemaken. Zo heeft de halve bevolking van India door dat Deanna lingerie gaat shoppen; belandt Jessica met een cowboy op een chic Weens bal; is Suzanne op vakantie wanhopig op zoek naar aambeienzalf en probeert Lara perverselingen op een afstand te houden in de Japanse metro.

Lees hier de recensie

Reisboeken

8. Feed your wanderlust - Anne de Buck

Dit boek is het vervolg op World of Wanderlust en ook Feed your Wanderlust is een echte must read voor als je op vakantie gaat. In dit boek gaat het niet alleen over citytrips, maar ook juist over reizen naar bestemmingen om te onthaasten en de drukte van de stad te ontvluchten. Ver en dichtbij, aan het strand en in de natuur! In Feed Your Wanderlust deelt Anne reistips voor een moderne bohemian lifestyle. Van de reisbasics die iedereen zou moeten kennen en travel guides voor dromerige bestemmingen waar je nú heen wilt tot tips voor road trips, digital detoxen, in het buitenland wonen en werken en nog veel meer.
In dit boek worden Anne's persoonlijke tips en verhalen afgewisseld met interviews met andere influencers.

reisboeken

9. New York - megan hess

Ga je dit jaar op reis naar New York? Dan is dit boek zeker een must-read voordat je vertrekt! Wat zijn de beste plekken voor een fashionista om te eten, shoppen, ontspannen en slapen in New York? Ontdek een van de vier grootste 'modehoofdsteden' van de wereld samen met een van 's werelds bekendste mode-illustratoren. Megan Hess deelt al haar insidertips van New York en tekende ook dit boek in de voor haar kenmerkende en geliefde stijl. Deze bijzonder fraaie reisgids is een must have voor liefhebbers van mode en shoppen.

Lees hier onze recensie

reisboeken

10. 1000 dingen doen in Nederland met kinderen

Blijf je dit jaar in de vakantie thuis en heb je kinderen? Dan is deze reisgids ideaal voor jou!1000 dingen doen met kinderen in Nederland is het nieuwe inspiratieboek van Jeroen van der Spek. Het boek is een vervolg op 1000 dingen doen in Nederland, met ideeën voor bijzondere uitjes voor het hele gezin. Zwemmen tussen haaien, luchtfietsen over een monorail of gamen in een wapenkluis. Het boek is praktisch gerangschikt per provincie en afgewisseld met leuke top 10-lijstjes van bijvoorbeeld bijzondere bioscopen en pannenkoekenhuizen, waardoor het boek inspiratie biedt voor het hele gezin!

Lees hier onze recensie

Welk reisboek gaan jullie zeker lezen?

Lees ook: De beste rampenfilms

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • Mooie boekenquotes

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

  • De voordelen van lezen

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • De 9 beste boekenplekken in Nederland

Zoek in artikelen