De beste chicklits volgens onze recensenten

Onze website heet niet voor niks chicklit.nl, want wij zijn namelijk gek op chicklits! Wij kunnen heerlijk wegdromen bij de boeken van Jackie van Laren of Sophie Kinsella. Ben jij ook zo gek op chicklits maar heb je door de hoeveelheid chicklits die er zijn geen idee welk boek je nu moet gaan lezen? Dan hebben wij goed nieuws! Wij hebben voor jullie de beste chicklits volgens onze recensenten op een rijtje gezet!

Beste chicklits

Glazuur - Lisette Jonkman

Glazuur werd door onze recensent beoordeeld met maar liefst vijf hartjes én het boek won in 2012 de boek van het jaar verkiezing. Glazuur heeft dan ook met recht een plekje verdiend in de lijst met beste chicklits.

Glazuur gaat over de vierentwintigjarige Sophie. Ze baalt vreselijk van haar baan als manusje-van-alles bij het grote reclamebureau CopyBlinders: het enige wat ze doet is koffie halen. En zelfs daar blundert ze dagelijks mee. Nog erger is dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en in een regelrechte bitch is veranderd. Bovendien heeft Karlin een relatie met Rein, op wie Sophie al een paar eeuwen heimelijk verliefd is. Als Sophie voor de zoveelste keer uitgekafferd wordt, uitglijdt in de gang en ervan is overtuigd dat ze nooit een droombaan, droombankrekening of droomrelatie zal krijgen is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. 

Lees HIER de recensie.

Beste chicklits

Mag ik je nummer even - Sophie Kinsella

Ook Mag ik je nummer even van chicklit legende Sophie Kinsella werd razend enthousiast door onze recensenten ontvangen.

Poppy Wyatt is haar verlovingsring kwijt! Een antiek geval, al drie generaties in het bezit van de familie van Magnus, haar aanstaande. Over tien dagen is de bruiloft! En terwijl ze buiten met haar vriendinnen staat te bellen, wordt haar mobieltje plotseling uit haar handen gegrist. Ook dat nog! Nu is de crisis compleet. Wat moet ze zonder telefoon beginnen?
Helemaal hyper denkt Poppy dat ze aan het hallucineren is geslagen wanneer ze in een afvalbak zomaar een smartphone ziet liggen. Hebbes! Maar het duurt niet lang voor de eigenaar, de botte zakenman Sam Roxton, zich meldt. En Sam is 'not amused' als Poppy ijskoud weigert haar schat aan hem af te staan.

Lees HIER de recensie.

beste chicklits

Hou je mond! - Sophie Kinsella

Hou je mond! is het tweede boek in deze lijst van beste chicklits van Sophie Kinsella die beoordeeld werd met 5 hartjes door onze recensenten.

Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt...

Lees HIER de recensie

beste chicklits

Opstaan - Jackie van Laren

Jackie van Laren is een van de populairste chicklitschrijfsters van Nederlandse bodem en staat dus niet voor niets in deze lijst van beste chicklits! Daarnaast stond Opstaan in 2017 in de top 3 van de boek van het jaar verkiezing.


Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.
Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Lees HIER de recensie

beste chicklits

Echte liefde vind je in de boekhandel - Veronica Henry

Echte liefde vind je in de boekhandel was genomineerd voor de chicklit boek van het jaar verkiezing van 2017. En ook onze recensenten zijn razend enthousiast over deze heerlijk chicklit.

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader - die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht... 

Lees HIER de recensie

beste chicklits

Zwaar verliefd! - Chantal van Gastel

Zwaar verliefd! (en de twee vervolgboeken Zwaar beproefd en Zwaar verguld) kan ook zeker niet ontbreken in deze lijst van beste chicklits! Deze heerlijke chicklit, die ook nog eens verfilmd is, is ideaal om bij weg te dromen.

"Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel." 
Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Lees HIER de recensie

beste chicklits

Een bijzonder jaar - Lori Nelson Spielman 

Ook de prachtige chicklit Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman kan niet ontbreken in deze lijst van beste chicklits!

Als haar moeder sterft, gaat Brett Bohlinger ervan uit dat zij het familiebedrijf zal overnemen. Maar haar schoonzus erft Bohlinger Cosmetics en Brett blijkt haar enorme erfenis alleen te krijgen als ze het verkreukelde to-do-lijstje afwerkt dat ze ooit als veertienjarig meisje heeft opgesteld. Maar Brett is inmiddels een heel ander mens. Een kind? Dat idee heeft ze al lang uit haar hoofd gezet. En een band met haar vader opbouwen zit er echt niet meer in - hij leeft al jaren niet meer. Brett is kapot van het verlies van haar moeder, maar is ook in de war. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tienermeisje niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar langvervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms op de meest onverwachte plekken opduiken...

Lees HIER de recensie

beste chicklits

Baguette met jam voor twee - Wendy Brokers

Baguette met Jam voor twee is de meest recente chicklit uit dit rijtje met beste chicklits die vijf hartjes kreeg van onze recensent.


Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Lees HIER onze recensie

beste chicklits

Zes maanden zonder - Charlotte de Monchy

Ook het boek Zes maanden zonder konden we niet buiten beschouwing laten in dit rijtje van beste chicklits.

Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan. Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfecte locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan een beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.

Lees HIER de recensie

Beste chicklits

De Q- reeks - Jackie van Laren

Jackie van Laren staat al in deze lijst, maar de populaire Q-reeks hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis.

Iedereen kent de schathemelrijke, razend aantrekkelijke Wessel Quist, bijnaam Q. Hij is een wereldberoemde trance-dj, producer, en de oprichter van het Moonbeam-event: een internationaal openlucht dance-feest bij volle maan waar alles en iedereen in zilver gehuld is. En ondanks zijn overvolle agenda slaagt Q er ook nog in er een woest liefdesleven op na te houden: hij is een beruchte player met een onnavolgbare seksdrive. Nina de Wit solliciteert bij Q Productions op de vacature van personal assistant voor Q. Ze wil na haar hippieachtige, grenzeloze opvoeding niets liever dan een burgerlijke baan, huis en man. Maar Q, gedreven door iets onbespreekbaars uit zijn verleden, blijkt allesbehalve burgerlijk te zijn. 

Lees HIER de recensie

Beste chicklits

Een portret van Emily Price - Katherine Reay

"Kortom, hou je van romantische, sfeervolle feelgood verhalen met een geheimzinnige familie geschiedenis en een vleugje kunst, die zich afspelen in het zonnige Italië, dan is Een portret van Emily Price zeker iets voor jou!" Aldus onze recensent. Een portret van Emily Price heeft zijn plekje in deze lijst zeker verdiend.

Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben: Emily stort zich er met liefde op. Maar dan vraagt Ben haar ten huwelijk en vertrekt ze met hem naar Italië. Daar komt ze oog in oog te staan met haar kersverse schoonfamilie, bij wie zaken spelen die zich niet zo makkelijk laten repareren...

Lees HIER de recensie

Beste chicklits

Rose Harbor - Debbie Macomber

We sluiten deze lijst af met Rose Harbor van Debbie Macomber. Volgens onze recensent is dit "een ultiem feelgood- en liefdesverhaal, ietwat zoetsappig, maar heerlijk om bij weg te zwijmelen."

Negen maanden geleden verliet Mark Taylor Cedar Cove halsoverkop om een fout uit zijn verleden te herstellen. Hoewel Mark eindelijk zijn liefde aan haar heeft verklaard, weet de eigenaresse van Rose Harbor, Jo Marie Rose, niet zeker of hij ooit nog terugkomt. Ze is echter vastberaden om naar de toekomst te kijken, en begint weer te daten. Ze vindt gezelschap in een huurster die ook een nieuw hoofdstuk in haar leven begint. 

Emily Gaffney, een jonge lerares, herstellende van haar tweemaal gebroken hart, verblijft in de bed & breakfast tijdens haar zoektocht naar een eigen huis. Ze heeft de hoop om ooit te trouwen opgegeven en nu droomt ze ervan kinderen te adopteren. Emily heeft een oogje op een bijzonder huis, waar genoeg plek voor hen zou zijn, maar de eigenaar ervan is ontzettend onbeleefd. Toch groeit hun lastige relatie uit tot een vriendschap. En misschien zelfs wel meer dan dat…

Lees HIER de recensie

Welke chicklit is jullie favoriet?

Lees ook: Interview met Yvanka van der Zwaan over 19% Kans op Geluk

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen