Top 10 scifi-boeken

Er wordt heel veel goede scifi geschreven én gelezen. En dat is niet zo gek, want je waant je even helemaal in een andere wereld. Hoe fijn is dat! Nog fijner is het als je even door kan blijven lezen over die wereld. Wij hebben daarom de beste scifi-boekenseries voor je op een rijtje gezet.

Scifi-boeken 1

The hitchhiker's guide to the galaxy – Douglas Adams

De aarde wordt opgeblazen zodat er een intergalactische snelweg aangelegd kan worden. Hugo Veld overleefd, doordat hij bevriend is met Amro Bank, een buitenaardse lifter. Deze absurdistische klassieker beschrijft een bizarre reis door door de ruimte. Een supergrappig boek! In deze 'trilogie' verschenen vijf boeken (en ja, dat een trilogie noemen geeft al een goed beeld van de humor in dit boek). Na de dood van de auteur verscheen ook een zesde deel, geschreven door Eoin Colfer. De boeken zijn ook (in het Nederlands) als omnibus verschenen.

Scifi-boeken 2

Duin - Frank Herbert

Dit boek uit 1965 is een absolute scifi-klassieker. Op de woestijnplaneet Arrakis kan het waardevolle specie melange worden gedolven, en hertog Hertog Leto van Atreides mag er gouverneur worden! Hij is bang dat het een valstrik is, maar gaat toch. En dat gaat gevaarlijk worden... Duin is het eerste deel in een zesdelige boekenreeks die ook in het Nederlands vertaald werd.

Scifie-boeken 3

Ready Player One - Ernest Cline

In 2045 heerst er diepe armoede. Je kan hieraan ontsnappen door de OASIS: een onine virtuele wereld. Maar dan overlijdt de bedenker, die vele puzzels achterlaat die te maken hebben met de popcultuur van de jaren tachtig. Een epische strijd barst los, want de persoon die wint, zal de controle krijgen over OASIS...

Scifi-boeken 4

De 100 - Kass Morgan

In deze dystopische Young Adult is de aarde onleefbaar geworden. De mensen zitten in een ruimteschip, maar omdat dit niet vol te houden is, worden 100 jeugdgevangenen naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Maar wie kunnen ze vertrouwen? Van deze makkelijk leesbare, vierdelige scifi-boekenserie is een tv-serie gemaakt, die ook op Netflix staat.

Scifi-boekenseries

Zodiak - Romina Russell

Nog een spannende dystopische Young Adultroman! Het sterrenstelsel is ingedeeld in 12 huizen, maar Rho zie een dreiging vanuit het 13e huis. Niemand gelooft haar. Toch zal ze moeten proberen iedereen te waarschuwen... Er zijn vier delen, dus je kan even doorlezen.

Scifi-boeken 6

Hyperion - Dan Simmons

Op de verre planeet Hyperion loert de Shrike. Sommigen zien de Shrike als een god, anderen als een monster. Temidden van oorlogen maken zeven pelgrims een laatste reis naar de Tijdtombes, op zoek naar antwoorden op de grote levensvragen en het mysterie van de Shrike. Maar er is een verrader in de groep...

Scifiboeken 7

Enders game - Orson Scott Card

De aarde is in oorlog met de kruiperds. Eén genie zal deze buitenaardse wezens kunnen verslaan: Ender Wiggin. Dit jonge mastermind gaat naar de Krijgsschool. Maar kan hij ook een échte oorlog aan? De Ender-reeks is een spannende scifi-boekenserie die ook verfilmd is én door Marvel verwerkt is tot stripboeken.

Scifi-boeken 8

De Mars trilogie - Pierce Brown

De Roden denken dat ze keihard werken om Mars bewoonbaar te maken. Dan blijkt de aarde allang bewoonbaar te zijn, ze werken simpelweg als slaven voor De Gouden, de heersende klasse. Daar is Darrow het niet mee eens... Deze heftige scifi-boekenserie is een aanrader voor liefhebbers van De Hongerspelen!

Scifi-boeken 9

Mars trilogie - Kim Stanley Robinson

Ja, er is nóg een scifi-boekenserie over Mars. De 100 eersten hebben Mars bewoonbaar gemaakt, en mensen beginnen de planeet te koloniseren. Deze scifi-boekenserie uit de jaren negentig is een bekend voorbeeld van harde scifi, waarin onder andere ook de techniek om de planeet bewoonbaar te maken, goed wordt uitgelegd.

Scifi-boeken 10

Een ruimte odyssee - Arthur C. Clarke

2001: A Space Odyssee ken je misschien als film, maar het is ook een boek. De Discovery gaat op onderzoek uit in de ruimte, nadat er een signaal is verstuurd naar Jupiter. Maar dan draait boordcomputer Hal door... Vooral het eerste deel in deze scifi-boekenserie werd, mede door de film, wereldberoemd.

Wat is jouw favoriete scifi-boek?

Lees ook: 9x science-fiction boeken die je zeker niet wilt missen

Nieuwste artikelen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

  • De meest heftige momenten uit The 100

  • De laatste aflevering van The 100 seizoen 7 verklaart een groot mysterie

  • 15 stoere vrouwen uit sciencefiction films

  • The Hunger Games

  • Vlammen

Zoek in artikelen