De leukste hondenboeken

Stuur jij ook de hele dag hondengifjes rond tot je vrienden er gek van worden? Kijk jij ook alleen op Facebook om weer een leuk filmpje over honden te zien? Dan hebben wij een goed idee: lees eens wat hondenboeken. En nee, niet een boek waarin de rassen uitgelegd worden (alhoewel ook dat voor sommigen voelt als plezierig tijdverdrijf #guilty), maar een fictief hondenboek, met je favoriete viervoeter in een van de hoofdrollen. Wij hebben de leukste hondenboeken voor je op een rij gezet.

De leukste hondenboeken

1. Marley en ik - John Grogan

Dit is eigenlijk hét boek der hondenboeken. Je hebt vast de film wel gezien (en anders heb je iets te doen dit weekend), maar ook het boek is heerlijk. Goed geschreven verhaal dat écht draait om een hond. Een jong stel neemt de schattige labradorpuppy Marley in huis. Marley blijkt echter al snel uit te groeien tot een grote, lompe hond, die spullen kapot maakt en het huis ontregelt. Maar toch, hij zorgt ook voor de stabiliteit en liefde die ze zo hard kunnen gebruiken... Let op: kans op huilen, houd tissues bij de hand.

De leukste hondenboeken

2. De bucketlist van mijn hond - Lauren Watt

Heb je Marley & ik al gelezen, en wil je nog even door? Dan is dit hét boek voor jou! Na haar middelbare school, verhuist Lauren met haar gigantische mastiff Gizelle naar een klein appartementje, waar ze samen volwassen worden. Maar dan komt het nieuws: Gizelle heeft nog maar een paar maanden te leven. Tijd om een bucketlist te maken, en samen op avontuur te gaan! Dit waargebeurde verhaal is ontroerend, grappig, en gewoonweg heerlijk om te lezen.

De leukste hondenboeken

3. Wachten op Doggo - Mark B. Mills

Daniel, een dertigjarige reclameman, is weer single en zit opgescheept met de hond van zijn ex. Een lelijk beest, genaamd Doggo, en hij houdt niet eens van honden. Maar Doggo blijkt andere plannen te hebben.. Dit heerlijke boek is supergrappig, een beetje vergelijkbaar met Het Rosie project. Een perfect boek om mee te nemen op vakantie dus!

De leukste hondenboeken

4. Cujo - Stephen King

Heb je een hond? Misschien moet je dit boek dan juist níet lezen. Het is sterk de vraag of je nog lekker slaapt als je hond 's nachts aan de deur krabt terwijl je in bed gespannen dit boek leest. Want wie kan er beter een angstaanjagend boek schrijven dan Stephen King? Cujo, een gigantische sint-bernard, is een echte familievriend. Hij woont bij een familie en is de beste vriend van hun tienjarige zoon. Maar dan wordt Cujo gebeten door een zieke vleermuis, en verandert hij in een angstaanjagend monster...

De leukste hondenboeken

5. Mijn reis met Gobi - Dion Leonard

Dion Leonard deed mee aan een van de zwaarste wedstrijden ooit: een ultramarathon van tweehonderdvijftig kilometer door de Gobiwoestijn. Halverwege komt hij een hondje tegen, en het hondje rent mee. Niet een stukje, nee, de halve tocht. En langzaamaan doet dat iets met Dion. Misschien draait niet alles alleen om winnen?

De leukste hondenboeken

6. De roep van de wildernis - Jack London

Jack London schreef meerdere dierenklassiekers. De roep van de wildernis is geschreven vanuit Buck, half sint-bernard, half collie. Hij leefde eerst een makkelijk leven, maar wordt dan verkocht als sledehond, en zal zijn overlevingsinstinct weer moeten gebruiken... Voor de fans van New Girl: Jack London schreef ook White Fang. Hier hebben Schmidt en Cece het over, als Schmidt Cece 'white-fangt'. In dat boek wordt een wolf een soort huishond, het tegenovergestelde van zijn andere boek eigenlijk.

Wat is jouw favoriete hondenboek?

Lees ook: 7 films voor hondenliefhebbers.

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • In gesprek met Myrthe van der Meer

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl top 6: februari 2019

  • Share & win: Daar sta je dan {afgelopen}

  • 20x katten logica

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen