De beste drakenboeken

Er zijn ontzettend veel boeken over mythologische wezens en wij zijn echt gek op drakenboeken. Het zijn ontzetttend krachtige, magische wezens en het liefst zouden wij ze weleens in het echt willen zien. Maar zolang dat niet kan, zullen wij onszelf met drakenboeken moeten troosten. Wij hebben hieronder voor jullie een selectie gemaakt van de beste drakenboeken!

beste drakenboeken

Eragon - Christopher Paolini

Het eerste boek dat zeker niet tussen de beste drakenboeken mag ontbreken is natuurlijk Eragon. Op de cover staat een prachtige draak afgebeeld en dat belooft al veel goeds voor het verhaal. Eragon is een boerenzoon wiens leven verandert als hij een blauwe steen vindt. Eerst is hij blij met de vondst, maar helaas wil geen enkele handelaar zijn steen kopen. Dan geeft de steen zijn geheim prijs en is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Helaas is de vondst van de blauwe steen niet onopgemerkt gebleven en duiken er vreemdelingen met zwarte mantels op. Tot overmaat van ramp wordt ook nog de boerenhoeven van Eragons pleegvader, Garrow, vernield. Wanhopig vluchten Eragon, Saphira en de oude verhalenverteller, Brom, naar de wouden van de Rug..

beste drakenboeken

Iskari: De Laatste Namsara - Kirsten Ciccarelli

Iskari: De Laatste Namsara is echt een boek dat je gelezen moet hebben als je gek bent op drakenboeken! Asha wordt ook wel Iskari genoemd. Ze is de meest gevreesde drakendoder van het heel Firgaard. Nadat haar land in vlammen op ging, door haar schuld, besloot zij om elke draak in het land te doden. Maar de draak die zij het liefste wil doden is Kozu, hij is degene die Firgaard verwoeste. In ruil voor zijn kop gaat het gearrangeerde huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger niet door. Ondertussen probeert zij een groot geheim over de Iskari en de laatste Namsara, te ontdekken en slaat op de vlucht samen met de slaaf Torwin.

Lees hier de recensie

De Hobbit

Op een dag komen er zomaar dertien dwergen op bezoek bij meneer Bilbo Balings, vergezeld door de beroemde tovenaar Gandalf. Ze komen een feestje vieren in zíjn hobbithol; een afscheidsfeestje welteverstaan. De volgende dag gaat de groep op reis om in het oude Moria een schat te zoeken. Tot zijn grote schrik stelt Gandalf voor dat Bilbo meegaat als het veertiende lid van de expeditie. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, reusachtige wolven, spinnen, aardmannen en niet te vergeten de oude draak Smaug. Zo wordt Bilbo de meest wereldwijze hobbit ooit.

beste drakenboeken

Talon Saga - Julie Kagawa

Natuurlijk ontbreekt de Talon Saga niet tussen de beste drakenboeken. Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en haar tweelingbroer Dante zijn draken die ook een menselijke gedaante kunnen aannemen. Als onderdeel van hun training, moeten ze voor één zomer tussen de mensen in Crescent Beach gaan wonen om ze te bestuderen zonder op te vallen. Tijdens Embers verblijf ontmoet ze de knappe Garret en ze raakt al snel door hem geïntrigeerd. Wat ze niet weet is dat Garret lid is van de Orde van St.-Joris, de beruchte drakendoders, en dat hij maar met één doel naar Crescent Beach is gekomen: om draken te traceren en te vermoorden…

Lees hier de recensie

beste drakenboeken

Eon - Alison Goodman

In een wereld vol leugens kan de waarheid dodelijk zijn.

Vier jaar lang heeft Eon de oude kunst van de draken magie bestudeerd. Hij hoopt hierdoor een leerling te worden van één van de twaalf draken van het geluk! Eon wil dus niets liever dan een Drakenoog worden, een felbegeerd baantje dat maar voor een handjevol jongens is weggelegd. Maar hij draagt een geheim met zich mee, want hij is eigenlijk een meisje dat een gevaarlijk dubbelleven leidt. Klinkt als een ontzettend goed verhaal toch? Eon staat dus zeker met recht tussen de beste drakenboeken.

beste drakenboeken

Draconis Memoria - Anthony Ryan

Op nummer 5 van de beste drakenboeken staat de serie Draconis Memoria. Bloedgezegenden zijn uitverkorenen die de vier verschillende soorten drakenbloed kunnen drinken en daar krachten uit kunnen halen. Deze bloedgezegenden beschermen de landen van de IJzerschip Handelsmaatschappij. De drakenbloedlijnen worden echter steeds zwakker en bovendien lijkt oorlog met het vijandige Corvartijnse Keizerrijk onvermijdelijk. Om deze dreiging het hoofd te bieden besluit het IJzerrijk een zoektocht te starten naar de legendarische Witte Draak, de vijfde drakensoort, waarvan het bloed onnoemelijke krachten zou geven. De vraag is natuurlijk of deze Witte Draak wel echt bestaat, of slechts een geheimzinnige mythe is.

Lees hier de recensie

beste drakenboeken

Firelight - Sophie Jordan

Jacinda ziet eruit als een heel normaal meisje, maar ze is een draki en dat betekent dat ze zichzelf in een draak kan veranderen! Firelight mag daarom echt niet ontbreken tussen de beste drakenboeken! Jacinda behoort tot de meest bijzondere soorten en daarom moet ze alles doen wat de kolonie zegt. Op een gegeven moment heeft ze hier genoeg van en breekt daarom één van de heiligste wetten en dat wordt bijna haar dood. Uit noodzaak vlucht ze samen met haar moeder en zusje naar een stad midden in de woestijn waar zij als mensen verder moeten leven. Hier heeft Jacinda het erg moeilijk mee en langzaam maar zeker verliest ze de grip op haar draki-geest. De knappe Will is de enige die haar leven draaglijk maakt en haar draki wakker houdt. Maar Will heeft een groot geheim; hij en zijn familie zijn draki-jagers en hebben het voorzien op de kolonie van Jacinda. Jacinda weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, maar kan ze dat ook? Je leest het in Firelight, één van de beste drakenboeken!

Lees hier de recensie

Vleugels van vuur - Tui T. Sutherland

Ook jongere lezers kunnen genieten van de indrukwekkende wezens dankzij deze spannende serie voor kinderen vanaf 9 jaar. Zeven drakenstammen zijn al generatise lang verwikked in een uitzichtloze oorlog. Alle hoop is gevestigd op vijf jonge draken die volgens een oude profetie vrede zullen brengen in het koninkrijk. Klei is een van de vijf draken. Hij leidt een verborgen bestaan in een grot waar hij door een geheimzinnig genootschap tegen zijn zin wordt vastgehouden. Daar wordt hij opgeleid tot streider. Maar wil hij dat wel zijn?
Als hij samen met de andere vier draken uit de grot weet te ontsnappen om op zoek te gaan naar hun families, blijkt de drakenwereld nog meedogenlozer dan ze altijd verteld is. In het zinderende avontuur dat volgt, ontdekt Klei dat hij misschien niet de grootste strijder is, maar wel beschikt over een uitzonderlijke heldenmoed. En die is hard nodig om het leven van zijn vrienden te redden en de eerste stappen te zetten op weg naar de vrede...

Lees hier de recensie

beste drakenboeken

Drakenelfen - Bernhard Hennen

Drakenelfen neemt je duizenden jaren mee terug in de tijd, naar de verboden wereld Nangog. In deze wereld ligt een geheim veborgen en de vinder hiervan krijgt de alleenheerschappij over Alfenmark! Als de devanthars proberen dit geheim te ontraadselen, ontbrandt de strijd om het magische rijk.

In deze donkere periode van beproeving in de geschiedenis van mens, dwerg en elf, zijn drie personen bepalend voor het verloop van de strijd. Zo ontpopt de eenvoudige boer Artax zich als een geweldig staatsman in de strijd tegen de hemelslangen, de machtige vorsten van het drakenvolk. Maar alleen de dwerg Galar is in staat het wapen te smeden dat bestand is tegen het geweld van de drakenlegers. En wat is de rol van Nandalee, een jageres met elfenbloed die in opdracht van de hemelslangen als huurmoordenares op pad wordt gestuurd...? 

Vuur en bloed - George R.R. Martin

De boeken van de populaire Game of Thrones serie mogen natuurlijk niet ontbreken. Driehonderd jaar voordat Het Lied van IJs en Vuur begon veroverde Aegon Targaryen met zijn zussen-gemalinnen en hun drie draken het continent Westeros. Meer dan 280 jaar hielden zijn nakomelingen de heerschappij in stand. Ze doorstonden opstanden, burgeroorlogen en familieruzies... totdat Robert Baratheon de waanzinnige koning Aerys II van zijn troon stootte. Dit is de geschiedenis van het grote Huis Targaryen, opgeschreven door aartsmaester Gyldayn, getranscribeerd door George R.R. Martin. In 2022 komt de prequel House Of The Dragon uit, die gebaseerd is op dit boek. 

Lees hier de recensie

beste drakenboeken

Drakenkoningin - An Janssens

We sluiten het rijtje van beste drakenboeken af met de Drakenkoningin. Al zevenhonderd jaar lang wordt de mensenwereld met ijzeren vuist geregeerd door één persoon. Niemand is zijn leven zeker onder het tirannieke bewind van de koningin die met magie gedachten kan planten zo kan ze iedereen laten denken of zien wat zíj wil. En dat met verschrikkelijke gevolgen voor haar slachtoffers.

Toch is er een gebeurtenis waarnaar elke bewoner van haar koninkrijk reikhalzend uitziet: de wedstrijd waarmee iedereen jong of oud, arm of rijk kans maakt zich de kroon toe te eigenen.
Er zijn geen regels, slechts vijf proeven en één kans om het koninkrijk te winnen.
Niemand verwacht dat de koningin, die tenslotte elke keer haar tegenstanders genadeloos wist uit te schakelen, zal worden verslagen. Totdat Thala, haar dochter, zich opgeeft voor de wedstrijd...

 

Welke drakenboeken heb jij al gelezen?

Lees ook: 10 fantasie boeken met de slechterik in de hoofdrol

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen