Boekentips van George R.R. Martin

Fan van Game of Thrones? Dan ben je vast wanhopig op zoek naar een nieuwe hobby, nu je een jaar zonder nieuw Game of Thrones-seizoen of boek moet doorstaan. Het nieuwste boek in de serie Het lied van ijs en vuur, komt niet in 2018 uit. Een grote teleurstelling, we weten het, maar gelukkig heeft George R.R. Martin tips gegeven met welke boeken je dan wel die zomer doorkomt. En voor je het weet komt die winter er dan weer aan. Winter is coming.

Houd je van Game of Thrones? Volgens George R.R. Martin ga je deze boeken dan ook waarderen:

Boekentips van George R.R. Martin

The Lord of the Rings (In de ban van de ring) - J.R.R. Tolkien

Natuurlijk, dé klassieker aller tijden. Het hoeft niemand te verbazen dat George R.R. Martin zich liet inspireren door de absolute meester van het fantasy genre. Tolkien schiep een volledige wereld vol elfen en orks, spanning, oorlogen en zelfs hele talen. De meeste échte fans van Het lied van ijs en vuur zullen Tolkien ook wel gelezen hebben, en anders moet je er heel snel aan beginnen. Heb je ook al zijn andere boeken gelezen?

Boekentips van George R.R. Martin

Watership down (Waterschapsheuvel) - Richard Adams

Nog zo'n absolute klassieker. Het verhaal over konijnen is een verhaal op vele niveaus. Het is lief en leuk én gaat over dieren. Leuk voor kinderen? Veel meer dan dat. Het gaat over leiderschap en democratie, over moed en vriendschap. Het gaat over de natuur, en over een fantasiewereld die toch heel sterk overeen komt met de onze. Als je dat hoort, snap je de inspiratie voor George R.R. Martin wel, toch?

Boekentips van George R.R. Martin

The once and future king (Arthur, koning voor eens en altijd) - T.H. White

Deze fantasyroman gaat over Koning Arthur. Het verhaal gaat over koningen en oorlogen, over leiderschap en heldendom. En natuurlijk komt er magie en een tovenaar (Merlijn) in voor. De personages zijn complex en doordacht. Iets waar George R.R. Martin ook wel wat trekjes van heeft...

Boekentips van George R.R. Martin

Lord of Light (Heer van het licht) - Roger Zelazny

Lord of Light is een science fictionverhaal, dat gaat over planeten en buitenaardse wezens, maar het is geïnspireerd door Oosterse Hindoestaanse en Boeddhistische verhalen.  Het verhaal gaat vooral over kolonisatie en macht. En als je fan bent van George R.R. Martin, dan kun je fantasyverhalen die over macht gaan, vast waarderen.

Boekentips van George R.R. Martin

A Wizard of Earthsea (Machten van Aardzee) - Ursula K. LeGuin

Ursula K. LeGuin is één van de groten in het genre fantasy en science fiction. Het verhaal gaat over een machtige tovenaar. Het is een echt heldenepos vol magie en zware uitdagingen. Het verhaal gaat vooral ook over goed en kwaad en over de keerzijde van macht. Dit boek inspireerde vele schrijvers in het genre, en ongetwijfeld ook George R.R. Martin. Echt een boek dat fans van fantasy gaan waarderen dus!

Welk boek zou jij willen toevoegen aan dit rijtje?

Bron: New York Public Library, ew.com, Shutterstock.

Lees ook: George R.R. Martin reageert op de Game of Thrones prequel

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

  • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

  • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

  • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

  • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • Dit zijn de Harry Potter acteurs in Game of Thrones!

  • Sexy fantasy boeken

  • 10x recasts in series

Zoek in artikelen