De grappigste kinderboekenseries

Als je alle Roald Dahl-boeken al van kaft tot kaft uit je hoofd kent, wil je wel eens iets nieuws ontdekken. Want of je nou kind bent of niet, kinderboeken blijven heerlijk! Zeker de supergrappige, dolkomische avonturen die sommige kinderboekenschrijvers weten te verzinnen! De gekste dingen zijn mogelijk, van pratende dieren tot een mummie als beste vriend. En juist die fantasie is zo fijn! Wij zochten de meest hilarische en fantasierijke series van het moment uit, want als je fan bent, wil je natuurlijk even door kunnen lezen. Hierbij onze top 6 grappigste kinderboekenseries.

De grappigste kinderboeken

1. Dummie de mummie - Tosca Menten

Misschien wel de grappigste kinderboekenserie van het moment: Dummie de mummie. Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt En na twintig tellen ook! Wat doe je dan? Hilarische boekenserie, ook voor volwassenen een absolute aanrader!

Lees hier de recensie.

grappigste kinderboekenseries

2. Costa Banana - Jozua Douglas

Weinig Nederlandse kinderboekenschrijvers kunnen zich meten met Jozua Douglas. Hij heeft zoveel fantasie en schrijft zó grappig! Rosa en Fico zijn de kinderen van president Ferdinand. Fico moet zijn vader later opvolgen en daarom mag hij nu alvast wetten verzinnen. Maar voor zijn dochter Rosa heeft de president weinig aandacht. Als zij op een dag ontdekt dat de gruwelijke generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, luistert niemand naar haar. Gelukkig weet ze haar broer Fico te overtuigen en komen ze samen in actie. Kunnen ze de generaal nog stoppen? Spannend, avontuurlijk en natuurlijk grappig. Een aanrader voor de fans van Roald Dahl (en wie is dat niet?).

grappigste kinderboekenseries

3. Het leven van een loser - Jeff Kinney

Bram Botermans, wie kent 'm niet? Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek. 'Maar als ze denkt dat ik nu mijn "gevoelens" ga opschrijven of zoiets, dan is ze gek. Dus verwacht geen "Lief dagboek" zus en "Lief dagboek" zo. Deze graphic novel staat vol met tekeningen en is dus geen standaard tekstverhaal. Ideaal voor kinderen die anders wat minder snel een boek zullen pakken! Houd je van dit soort boeken? Probeer ook eens Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell.

4. De waanzinnige boomhut - Andy Griffiths en Terry Denton

Knotsknettergek, dat zijn deze boeken zonder twijfel. Andy en Terry bouwden een boomhut. In deel één vind je er bijvoorbeeld een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, en in elk boek bouwen ze er weer verdiepingen bij. Op de vele tekeningen valt heel veel te ontdekken. Superleuk voor de jongere, iets minder fantatieke lezers. Maar eigenlijk leuk voor iedereen.

Lees hier de recensie.

grappigste kinderboekenseries

5. De verschrikkelijke meneer Gom - Andy Stanton

Meneer Gom is een verschrikkelijke man. Hij gromt, snauwt, vloekt en mort, en heeft eigenlijk een hekel aan alles. Achter zijn huis ligt een mooie tuin, die op een dag vernield wordt door John de hond. Meneer Gom bedenkt een boosaardig plan om wraak te nemen. Dit boek is een boek dat je niet serieus kán nemen. Het is over the top, belachelijk, hilarisch. En dat bedoelen we positief. Niet bijzonder educatief, maar gewoonweg genieten dit boek. Zeker voor kinderen, die vaak nog lekker veel verbeeldingskracht hebben. Mét leuke tekeningen!

Lees hier de recensie.

grappigste kinderboekenseries

6. Julius Zebra - Gary Northfield

Deze boekenserie is wat minder bekend dan bijvoorbeeld Het leven van een loser, maar wel ook heel erg leuk. De jonge en eigenwijze zebra Julius wordt samen met zijn vriendje Cornelius, een wrattenzwijn, door soldaten ontvoerd en naar Rome gebracht. Daar moet hij al vechtend zijn hachje redden in de gevaarlijkste arena aller tijden: het Colosseum! In deel twee reizen ze voor Keizer Adrianus af naar Engeland. Dit alles gaat gepaard met de nodige hilarische avonturen. Het boek is niet alleen grappig én spannend, je leert er ook nog van. Er staan namelijk allerlei weetjes over het Romeinse Rijk in.

Lees hier de recensie.

 

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Lees ook: Deze boeken zijn bekroond met de Zilveren Griffels en Penselen.

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • 10x Populaire kinderboekenseries

  • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

  • Op bezoek bij Marion van de Coolwijk

  • Nieuws: Weer een boek van Carry Slee verfilmd!

  • Share & win: Ademnood

Zoek in artikelen