11x Koninklijke Young Adult boeken

Prinsen, prinsessen, koningen, koninginnen, paleizen en kastelen. Welk klein meisje droomde hier nou niet over? Helaas is het voor de meeste van ons niet weggelegd en zullen we het moeten doen met heerlijke boeken die ons meenemen naar een andere wereld. Wij hebben daarom 11 Koninklijke Young Adult boeken op een rijtje gezet die je gelezen moet hebben!

 

koninklijke young adult boeken

Rode koningin - Victoria Aveyard

In de Rode Koningin kunnen mensen zilver of rood bloed. Ben je als een Zilveren geboren dan bezit je bovennatuurlijke krachte, waardoor je zo sterk bent als een god. Ben je als een Roden geboren dan moet je de Zilveren bedienen. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden en dus voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Wanneer de beste vriend van Mare het leger in moet, doet zij er alles aan om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave, een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken, haar bloed is immers rood…

Lees hier de recensie.

Koninklijke young adult boeken

De Selectie - Kiera Cass

35 meisjes uit verschillende kasten krijgen de kans op een beter leven dan dat ze nu hebben. Als ze mee doe aan de Selectie krijgen ze de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

Voor America Singer is het echter geen droom die uitkomt, ze moet alles opgeven (zelfs de liefde van haar leven) om mee te doen aan een strijd voor een kroon die ze eigenlijk helemaal niet wil hebben. Maar haar familie heeft geld nodig, dus gaat ze de strijd aan. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Lees hier de recensie.

koninklijke young adult boeken

Ash Princess - Laura Sebastian

Prinses Theodosia is als klein meisje beroofd van haar moeder en van haar kroon. Jarenlang is ze onderworpen geweest aan de wil van de Kaiser die haar land heeft overgenomen. Ze ondergaat alle martelingen om op die manier te overleven. Als de Keizer haar laatste sprankje hoop op redding vernietigt, ontwaakt er echter een vlammetje van opstand diep binnenin haar. Ze bedenkt een plan om haarzelf en hara volk te reddenn van de onderdrukking. Onverwacht dienen zich bondgenoten aan die haar komen helpen. Ze zal moeilijke keuzes moeten maken.

Koninklijke young adult boeken

Dagboek van een prinses - Meg Cabot

Dagboek van een prinses is het vermakelijke verhaal van de 14-jarige, schoolgaande Mia Thermopolis, een meisje uit Manhattan dat in gezelschap van haar onafscheidelijke  vriendin Lilly Moscowitz de strijd aangaat met leraren, jongens en opspelende hormonen. Tot ze er op een dag achter komt dat haar vader - die gescheiden leeft van Mia's moeder - de prins is van een klein Europees koninkrijk, en aangezien hij geen kinderen meer kan krijgen, Mia de aanstaande prinses van Genova is!

Lees hier de recensie.

koninklijke young adult boeken

Glazen troon - Sarah J. Maas

Ze wordt door twee mannen bemind. Het hele land vreest haar. Alleen zij kan het koninkrijk redden.

Daarvoor zal Celeana wel een erg belangrijke keuze maken: wil ze de rest van haar leven in de gevangenis doorbrengen, of gaat ze deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt? Ondertussen worden de deelnemers van het toernooi één voor één op een wrede wijze vermoord en Celeana zal naast haar vrijheid, ook voor haar leven moeten vechten! 

Lees hier de recensie.

Koninklijke Young adult boeken

De Kroon van de Tearling - Erika Johanson

Zodra prinses Lesea Glynn 19 jaar wordt, begint ze aan een gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze ooit geboren is. Dat doet ze niet zomaar, ze wilt haar kroon terug! Al 18 jaar regeert haar oom, een marionet van de Rode Koningin, over haar koninkrijk en hij terroriseert  het buurland Mortmesme al tientallen jaren. Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt...

Lees hier de recensie.

koninklijke young adult boeken

Sneeuw als as - Sara Raasch

Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn.

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

Lees hier de recensie.

koninklijke young adult boeken

Hof van Doorns en Rozen - Sarah J. Maas 

Als Feyre aan het jagen is ziet zij een immens grote wolf en schiet hem neer. Honger haalt namelijk het slechtste in iemand naar boven. Wat zij niet weet is dat zij hier een hoge prijs voor moet betalen. Het is namelijk geen gewone wolf, maar een Elfide. Niet veel later verschijnt er een beest voor haar deur om vergelding op te eisen. Hij neemt haar mee naar Prythian. Feyre ontdekt dat haar ontvoerder een Hoge Fae is uit het Lenthof en dat hij Tamlin heet. Haar vijandige gevoelens voor Tamlin veranderen in een vurige passie!

Lees hier de recensie.

Koninklijke young adult boeken

The Lunar Chronicles: Winter - Marissa Meyer 

Prinses Winter is de mooiste van de maan, ondanks haar littekens. Er wordt zelfs gefluisterd dat ze nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana. Winter haat haar schoonmoeder en weet dat zij het nooit zal toestaan dat zij gelukkig is met Jacin, een paleiswacht. Koningin Levana denkt dat Winter geen bedreiging voor haar vormt, maar dat heeft ze mis. Winter is niet zo zwak als dat Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten zou Winter weleens genoeg macht kunnen hebben om een revolutie te ontketenen én de oorlog, die al veel te lang bezig is, te beëindigen. Maar dat kan Levana niet over haar kant laten gaan en ze zorgt ervoor dat Winter heel ziek wordt. De enige manier om haar niet te laten sterven is door haar in slaap te houden.

Lees hier de recensie.

Koninklijke Young Adult boeken

De Ijzerkoning - Julie Kagawa

Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen... Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins - die helaas niks van mij wil weten... Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Lees hier de recensie.

Koninklijke Young Adult boeken

Royals - Rachel Hawkins

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof. Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt.

 

Welke Koninklijke Young Adult boeken staan op jouw lijstje om te lezen?

Lees ook: De beste Young Adult sprookjes

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

  • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

  • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

  • Stephenie Meyer wil nog 2 Twilight boeken schrijven

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen