6x de beste thrillerseries

Naast het lezen van chicklits, lezen wij af en toe ook graag wat meer spannende boeken, zoals de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge. We vinden het heerlijk om op het puntje van onze stoel te zitten en mee te denken over wie de moordenaar zou kunnen zijn. Veel thrillerboeken van tegenwoordig zijn niet meer losstaand, maar zijn met elkaar verbonden door een rode draad. Dit kan een doorlopend verhaal zijn, maar vaak gebruiken auteurs hetzelfde personage in meerdere boeken. Zoek jij nog een leuke nieuwe thrillerserie? Lees dan snel verder, want wij hebben voor jullie 6x de beste thrillerseries op een rijtje gezet.

6x de beste thrillerseries

1. Helen Grace-serie - M.J. Arlidge

We beginnen de lijst met de beste thrillerseries natuurlijk met de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge. In deze boekenserie staat het karakter Helen Grace centraal die we gedurende alle boeken volgen en die zich ook ontwikkeld in de boeken. 

In het eerst deel van deze serie jaagt Helen Grace op een gruwelijke psychopaat. Een slachtoffer die het overleeft heeft doet haar verhaal over haar ontvoering uit de doeken. Het verhaal was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden...

6x de beste thrillerseries

2. Harry Hole-serie - Jo Nesbø

Jo Nesbø is een Noorse schrijver die vooral bekend is om zijn Harry Hole reeks. Deze boeken draaien allemaal om detective Harry Hole. Pasgeleden is zijn boek De sneeuwman ook nog verfilmd als bioscoopfilm. 

Het eerste deel in deze spannende reeks over Harry Hole heet De vleermuisman. Harry Hole wordt door zijn superieuren naar Australië gestuurd om de politie down under bij te staan bij het onderzoek naar de moord op een Noorse actrice. Maar de moord is niet de enige reden voor deze gedwongen vakantie. Hole overleefde even daarvoor ternauwernood het auto-ongeluk waarbij zijn collega omkwam, en dompelt zich sindsdien onder in de alcohol. Holes verblijf in Sydney voert hem naar de duistere kanten van de stad waar de vrolijke toerist nooit zicht op krijgt. Het verhaal leidt naar een oude Aboriginalvertelling over de vleermuisman, die tot leven wordt gewekt door misdaad. En waar de vleermuisman ontwaakt, verschijnt de dood onder de stervelingen.

6x de beste thrillerseries

3. Eve Dallas-serie - J.D. Robb

J.D. Robb is het pseudoniem van de beroemde auteur Nora Roberts. Nora Roberts kan misschien wel gezien worden als de koningin van de romans en chicklits, maar onder de naam J.D. Robb laat ze zien dat ze ook een koningin is onder de thrillers en een plaats verdient in de lijst met beste thrillerseries. 

Eve Dallas heeft een zware jeugd gehad en dat maakt haar een interessant hoofdpersonage om te volgen. In het eerste boek wordt de dochter van een senator vermoord, waarna haar geheime leven als callgirl bekend wordt. Eve Dallas wordt belast met deze gevoelige zaak, en haar onderzoek leidt naar de ondoorzichtige kringen van politiek en high society in Washington. De zaak wordt verder gecompliceerd door de groeiende aantrekkingskracht tussen haar en Roarke, een van de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Hij is waanzinnig knap en gevaarlijk – en de hoofdverdachte...

6 x beste thrillerseries

4. Lincoln Rhyme-serie - Jeffery Deaver

Jeffery Deaver heeft al vele boeken op zijn naam staan. Maar de bekendste zijn toch wel de boeken over de verlamde forensische onderzoeker Lincoln Rhyme.

Het eerste deel in deze serie over Lincoln Rhymes, tot op het bot, is ook verfilmd met onder andere Angelina Jolie en Denzel Washington in de hoofdrol.

In Tot op het bot heeft een New Yorkse taxichauffeur het voorzien op zijn passagiers. Maar voor elke moord krijgt de politie wel de kans het slachtoffer te redden als ze op tijd de cryptische aanwijzingen weten te ontcijferen.

Forensisch onderzoeker Lincoln Rhyme en zijn assistente Amelia Sachs belanden in een waanzinnig kat-en-muisspel wanneer Rhyme de ware reden van de moorden doorziet en ontdekt wie het volgende slachtoffer is....

6x beste thrillerseries

5. Rizzoli & Isles-serie - Tess Gerritsen

Rizzoli & Isles is misschien vooral bekend vanwege de tv-serie met de gelijknamige titel. Maar wist je dat deze serie gebaseerd is op de populaire boekenreeks van Tess Gerritsen?

In het eerste boek over dit duo dringt een moordenaar 's nachts de slaapkamers van vrouwen binnen, die geen idee hebben welk gruwelijk lot hun te wachten staat. De precisie waarmee de moordenaar te werk gaat wijst erop dat hij gestoord is. De kranten geven hem de bijnaam ‘De chirurg’. De politie vestigt al haar hoop op Catherine Cordell, die twee jaar geleden een soortgelijke aanval heeft overleefd door haar belager neer te schieten. Maar Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. De enige die ze vertrouwt is rechercheur Thomas Moore. Kan hij haar beschermen tegen deze meedogenloze jager?

6 x beste thrillerseries

6. Women's murder club - James Patterson

James Patterson kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst van beste thrillerseries. Hij heeft meerdere series op zijn naam staan waaronder de boeken over Alex Cross en natuurlijk de Women's murder club. 

In de Women's murder club volgen we vijf vrouwen die een (serie)moordenaar proberen te pakken. De hoofdpersoon van het verhaal is Lindsey Boxer, een politieagent. Haar vriendinnen zijn Claire Washburn, een lijkschouwer, Cindy Thomas, een journalist, Jill Bernhardt, een assisent-officier van justitie en later komt Yuki castellano erbij die werkt voor de officier van justitie. 

In De eerst verlorene wordt een pasgetrouwd stel bruut vermoord en worden hun trouwringen als aandenkens meegenomen. Lindsay Boxer heeft een slecht gevoel over de zaak en wanneer korte tijd later nog een pasgetrouwd stel wordt vermist wordt haar vermoeden bevestigd. Ze heeft met een seriemoordenaar te maken.
Helaas dreigt het politieonderzoek al gauw vast te lopen en Lindsay raakt gefrustreerd door het gebrek aan voortgang. Ten einde raad bespreekt ze de zaak met Claire Washburn, de patholoog-anatoom, en met journalist Cindy Thomas. Als openbaar aanklager Jill Bernhardt zich bij het drietal voegt, blijkt dat de vier vrouwen samen over meer aanwijzingen beschikken dan zij oorspronkelijk dachten. Vastbesloten om de moordenaar zo snel mogelijk te stoppen, besluiten zij hun krachten te bundelen en informatie uit te wisselen. Maar dat moet dan wel buiten het officiële onderzoek om gebeuren, en op eigen risico...

Welke thrillerserie is jouw favoriet?

Lees ook: 11 spannende boeken voor de fans van Dan Brown

Nieuwste artikelen

  • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

  • Alle Beauty and the Beast films door de jaren heen

  • Deze personages werden uit de serie geschreven na het slechte gedrag van de acteur

  • De leukste vampier boeken

  • Populaire boeken die in juli 2021 verschijnen

Gerelateerde artikelen

  • Maak kennis met inspecteur Eve Dallas in de politieserie van J.D. Robb

  • WIN: Boekenpakket van J.D. Robb! {afgelopen}

  • Boekerij zoekt leespanel voor nieuwe politieserie {afgelopen}

  • Chicklit top 6: Juli 2018

  • 12 x de beste crime boeken series

Zoek in artikelen